• Etusivu
  • Talo

Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.


2. Miten tuote voi olla murtovarma, sehän on helppo napsauttaa sorkkaraudalla tms. pois seinästä ja viedä hajotettavaksi jonnekin rauhalliseen paikkaan ja tulla avaimen kanssa takaisin ryöstökeikalle!?

Artikkeli kertoo kotelon murtolujuuden olevan parempi kuin itse oven. Avainboxi on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Mikäli avainboxin numerosarjan unohtaa, on tuote käytännössä entinen, sillä mikäli sen suositusten mukaisesti läpipulttaa, ei se lähde irti edes sorkkaraudalla. Askaretta avainboxin auki saamiseksi riittääkin niin paljon, että sisään halutessaan murtovaras etsii varmasti toisen keinon. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat myös tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainkotelo että hälytysjärjestelmä.


3. Kuinka monta eri numeroyhdistelmää avainboxi pitää sisällään?

Kaiken kaikkiaan eri yhdistelmävaihtoehtoja on 1024 kpl.

4. Eikö saman koodisarjan näpytteleminen aiheuta kulumaa numeroihin ja näin paljasta oikeata numerosarjaa?

Aukeamiseen oikeuttava numerosarja on nopeasti ja helposti vaihdettavissa uuteen. Tarkoitus onkin aika ajoin vaihtaa kyseistä numerosarjaa.


5. Kuvissa tuote on asennettu ulko-oven viereen. Eivätkö napit tukkeennu nollakelin sateissa, tuulessa ja tyrskyssä?

Artikkelissa tuote tosiaan asennettiin ulko-oven viereen jo pelkästään kuvauksellisista syistä. Koska kyse on kuitenkin vara-avaimen säilytyspaikasta on se luonnollisinta sijoittaa jonnekin suojatumpaan paikkaan. Katoksettomassa tilassa näppäimet saattavat nimittäin mainitsemissasi olosuhteissa jäätyä kiinni ainakin hetkellisesti.


6. Ei avainboxi ole mikään turvallisuuslaite, kyllä hälytin on parempi.

Emme ole tuotetta minään turvallisuuslaitteena mainostaneetkaan. Tässä olet nyt mennyt hieman hakuseen. Tuote on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat todellakin tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainboxi että hälytysjärjestelmä.

Lisätietoa avainkotelosta...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20117_27127.jpg
Meri on läsnä 15.7. avatuilla Asuntomessuilla Kokkolassa
Kokkolassa perjantaina 15.7. avattuja Asuntomessuja kuvastavat meri, veneily, omarantaiset tontit sekä seitsemän erillistä rantasaunaa harvinaisen, pyöreän aluekaavan ohella. Alueella on kahdeksan omarantaista ja kaksi rantaoikeudellista tonttia. Lisäksi alueen omassa pienvenesatamassa on 36 venepaikkaa alueen asukkaille.42. kerran järjestettävän Suomen suurimman maksullisen kesätapahtuman teema on "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille". Näytteillä on kaikkiaan 40 kotia pienistä kerrostaloasunnoista omarantaisiin omakotitaloihin.– Asuntomessualueesta tekee koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen sen muoto ja sijainti meren rannalla. Erityisesti Pohjanmaalla omakotitalojen rakentaminen keskustan yhteyteen suoraan meren äärelle on harvinaista, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen miettii.
200911_19415.jpg
Varmalla parempaan pintaan
Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!
201810_55111.jpg
Gyproc Habito® sai uuden tyylikkään ulkoasun
Uudella brändätyllä kartonkipinnalla Gyprocin erityisluja rakennuslevy Habito® erottuu edukseen omalla ainutlaatuisella tyylillään.Rautakapoissa, työmailla ja valmiissa asunnoissa arvonsa todistanut Gyprocin Habito® -rakennuslevy jatkaa menestyksekästä tarinaansa maailmalla ja varsinkin kotirintamalla. Viime vuoden loppupuoliskolla Habito® kotiutui Suomen maille, kun Kirkkonummen tehtaan linjastolta valmistui ensimmäiset kotimaiset kappaleet. Nyt samaisista eteläsuomalaisista rannikkomaisemista kajahtaa jälleen, kun Gyproc Habito® päivittää ulkoista olemustaan ja erottautuu entistä paremmin joukosta uudella brändätyllä kartonkipinnallaan.Gyproc Habito® on markkinoiden vahvin kipsilevy ja uusi pintakartonki on vain kosmeettinen lisäys. Levyn käänteentekevä iskunkestävyys, erinomaiset ripustus- ja vetolujuudet sekä loistavat palonkestävyys- ja ääneneristysarvot vaativat, että ulkonäkö on myös sen arvoinen. Kun tietää olevansa kipsilevyjen parhaimmistoa, on syytä näyttää se muillekin hehkuen tervettä itseluottamusta.Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on jo alkanut Kirkkonummella ja levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio alkaa hiljalleen näkyä paikallisissa rautakaupoissa, työmailla ja messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton tunnistettavalla logolla tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.
20202_62685.jpg
STOP vedolle - näin asennat itseliimautuvat tiivisteet
Ennen tiivistämisen aloitusta on hyvä varmistaa tiivistettävään rakoon parhaiten soveltuva tiiviste. Mikäli tiivistettävässä ovessa tai ikkunassa ei ole vanhaa tiivistettä, yksi hyvä keino oikean paksuisen tiivisteen löytämiseen on laittaa sinitarra tiivistettävään rakoon, sulkea ikkuna tai ovi ja tarkistaa sinitarraan jääneen painauman paksuus. Vanhoissa kohteissa mitta on hyvä tarkistaa useasta kohdasta.
20115_26327.jpg
Kastelli LUONTO -messukohteen luonnoskuvat ja pintamateriaalit
Olohuone:seinät: hirsipaneeli valkolakattu 170mmlattia: parketti Tammi Granitekatto: paneeli 95mm valkolakattuikkunan karmit valkoiset
20192_56377.jpg
Mittaa nopeammin ja luotettavammin
Lähes kaikessa rakentamisessa ja remontoinnissa tarvitaan mittaamista. Onnistuneen lopputuloksen kannalta tarkka mittaustulos on ehdottoman tärkeää. Vaikka huolellisesti käytettynä perinteinen rullamitta onkin hyvä työkalu, ei se kuitenkaan aina sovellu kaikkiin kohteisiin ja anna riittävän täsmällistä tulosta. Etenkin etäisyyksien kasvaessa tai kaarevilla pinnoilla käytettävyys saattaa osoittautua varsin haasteelliseksi. Uudenaikaisella lasertekniikalla varustetut Zamo-laseretäisyysmittalaitteet takaavat maksimaalisen tarkat ja luotettavat mittaustulokset kätevästi napin painalluksella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton