• Etusivu
  • Sisustus

Varma - pitävä pohjamaali

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.11.2009
200911_19415.jpg

Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.

Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!

Työohje

Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä.Tasoita tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla tai ruiskulla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Aiemmin maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu- pesuaineella ja huuhdo huolellisesti. Tasoita kolot kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Maalaa tasoitetut kohdat tai tarvittaessa koko pinta Varma-pohjamaalilla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Varma-pohjamaali

Rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Suositellaan erityisesti Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjamaaliksi. Sopii uudis- ja remonttikohteisiin sekä aikaisemmin maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Sopii erityisesti tapettien alle ja päälle. Tarttuu hyvin sinkittyihin pintoihin.

Työtapa:
Telaus tai ruiskutus
Korkeapaineruiskutus:
-suutin 0,015" - 0,021" eli 0,380 - 0,530 mm
-ohennemäärä 0-5 til. %
Ohenne: Vesi
Värisävyt: Käytetään sellaisenaan, mutta voidaan myös sävyttää Tikkurilan sisävärikarttojen A:lla merkittyihin väreihin. Sävytyksessä käytetään vain puolet kaavan osoittamasta pastamäärästä. Sävy voi poiketa mallista.

200911_19417.jpg
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201111_28592.jpg
Vesikatto - sadevesijärjestelmät
Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Räystäiden tekeminen riittävän ulkoneviksi on suositeltavaa seinärakenteiden suojaamiseksi. Katto on suunniteltava ja rakennettava siten, että vesi poistuu katolta suunnitellulla tavalla rakennusta vahingoittamatta. Veden poistaminen katolta hoidetaan käyttäen tarvittaessa kattokaivoja tai räystäskouruja ja syöksytorvia.
20087_12136.jpg
Asuntomessujen neuvontaklinikoilta
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.Sisustussuunnittelija Nina Larsen kertoo, että eniten kysymyksiä tulee liittyen olohuoneeseen tai yleisesti kalusteiden sijoitteluun. Neuvoja kaipaavan messuvieraan kannattaakin ottaa mukaan valokuvia tai muuta materiaalia muutosta kaipaavasta kohteesta. – Mieluiten suosittelisin ottamaan pohjapiirroksen mukaan, mutta myös valokuvat auttavat. Esimerkiksi, jos on kuvia kalusteista, tapetteja tai muuta materiaalia joita miettii miten ne sopivat keskenään, niistä kannattaa ottaa valokuvia mukaan, Larsen neuvoo.Suunnittelija Tiina von Hertzenin mukaan sisustusklinikalla käyvät messuvieraat ovat pääosin uudisrakentajia, mutta aina ei tarvitse olla remontoimassa tai sisustamassa koko kotia uusiksi. Klinikalta saa hyviä vinkkejä pieniinkin muutoksiin. – Hyvin suunnitellulla valaistuksella voi tehdä paljon ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asunnon suunnitteluvaiheessa. Neuvoja voi tulla kysymään, vaikka ei olisikaan mitään suurempaa muutosta tekemässä. Pienilläkin asioilla saa suuria muutoksia. Verhojen vaihtaminen makuuhuoneesta olohuoneeseen tai huonekalujen uudelleen sijoittelulla ilmettä saa uusittua halvalla ja helposti, von Hertzen vinkkaa.
20186_53554.jpg
Älylukko monen asuntomessutalon valinta
Porissa kesällä 2018 järjestetyillä Asuntomessuilla esiteltiin lukuisia älykkäitä tapoja, joilla omaa asumistaan voi muuttaa joustavammaksi ja helpommaksi. Karjarannan messualueella koteja turvaa myös Yale Doorman -älylukko, joka mahdollistaa lukituksen hallinnan ilman avainta.
43_P_28144.jpg
Messukävijät tyytyväisiä
Viime kesän asuntomessujen kävijöistä 90 prosenttia antaa messuille arvosanan hyvä tai erinomainen. Tämä käy ilmi tänään julkaistusta Suomen Asuntomessujen teettämästä kävijätutkimuksesta, johon vastasi messujen aikana noin 11 000 kotitaloutta.Messut vastasivat kävijöiden odotuksiin erittäin hyvin tai melko hyvin, vain kolmella prosentilla kävijöistä odotusarvot eivät täyttyneet. Myös messutarjonnan määrää pidettiin riittävänä. Yhteensä yli 80 prosenttia kävijöistä piti näyttelykohteiden määrää sopivana ja yli 70 prosenttia on sitä mieltä, että muukin messutarjonta on riittävää.Näyttelyhallit ja varsinkin Sisustusmaailma-halli keräsi kävijöitä. Siellä kävi 85 prosenttia kävijöistä. Kävijöiden mielestä sisustuksen painotus messutarjonnassa on tasapainossa.Messuvierailun kaksi tärkeintä syytä olivat mielenkiintoinen ajanviete sekä uusien ja erilaisten sisustusratkaisujen hakeminen. Kolmas syy lähteä messuille oli remontoinnin ajankohtaisuus ja lähes yhtä suuren vastausmäärän keräsi neljännen sijan saanut uudet ja erilaiset rakenneratkaisut. 18 prosentille kävijöistä messukäynnistä on muodostunut kesäinen perinne.Rakentamiseen ja remontointiin messukävijät suunnittelevat käyttävänsä tulevan vuoden sisällä yhteensä 1,3 miljardia euroa. Keskimäärin yksittäinen messuvieras aikoo käyttää kodin rakentamiseen, remontoimiseen, laajennukseen tai ostoon noin 26 500 euroa seuraavan vuoden aikana. Messuvieraat aikoivat paitsi sisustaa, myös uudistaa kylpyhuoneitaan, keittiöitään ja saunojaan. Myös pihojen kohentaminen on harkintalistalla. Eri hankkeita on suunnitteilla kaikkiaan 87 000 kappaletta.
20124_30636.jpg
Milloin ja miksi perustusten vedeneristys korjataan
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.
20132_33824.jpg
Kastelli Murtosenmutka 1. osa:Unelmien talo lähelle kaupungin keskustaa
Uudessa Rakentaja.fi-seurantakohteessamme seuraamme Kastelli-talon rakentamista uudelle pientaloalueelle Porin Murtosenmutkaan. Murtosenmutka on Porin 50. kaupunginosa, joka sijaitsee Pohjois-Porissa vain noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.Seurantamme rakennuttajaperhe oli ensin hakenut tonttia Porin naapurikaupungista Ulvilasta ja saanutkin sen sieltä. Murtosenmutkan sijainti lähellä Porin keskustaa ja kaikkia palveluita oli kuitenkin koko perheen kannalta parempi, joten tonttia haettiin myös sieltä heti, kun uuden alueen tonttien hakuaika alkoi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton