• Etusivu
  • Sisustus

Varma - pitävä pohjamaali

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.11.2009
200911_19415.jpg

Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.

Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!

Työohje

Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä.Tasoita tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla tai ruiskulla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Aiemmin maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu- pesuaineella ja huuhdo huolellisesti. Tasoita kolot kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Maalaa tasoitetut kohdat tai tarvittaessa koko pinta Varma-pohjamaalilla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Varma-pohjamaali

Rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Suositellaan erityisesti Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjamaaliksi. Sopii uudis- ja remonttikohteisiin sekä aikaisemmin maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Sopii erityisesti tapettien alle ja päälle. Tarttuu hyvin sinkittyihin pintoihin.

Työtapa:
Telaus tai ruiskutus
Korkeapaineruiskutus:
-suutin 0,015" - 0,021" eli 0,380 - 0,530 mm
-ohennemäärä 0-5 til. %
Ohenne: Vesi
Värisävyt: Käytetään sellaisenaan, mutta voidaan myös sävyttää Tikkurilan sisävärikarttojen A:lla merkittyihin väreihin. Sävytyksessä käytetään vain puolet kaavan osoittamasta pastamäärästä. Sävy voi poiketa mallista.

200911_19417.jpg
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Epäonnistunut lattian tasoitus
Kysymys:Mökkimme lattiavalu meni pieleen. Keskelle olohuoneen lattiaa jäi kumpu mikä on 30mm korkeammalla kuin muut lattiatasot. Urakoitsijan piti korjata ja tasoittaa lattia, mutta sekin meni pieleen ja nyt hän on asentanut siihen laminaatit päälle. Haluamme purkaa lattian ja korjata tuon "kummun". Kuinka paljon saa tasoeroa olla? Rakentaja ei halua ruveta korjaamaan lattiaa vaan ehdottaa että ei veloita työstä mitään. Mikä neuvoksi?
20143_38304.jpg
Omakotitalo sai uuden betonitiilikaton
Länsi-Vantaalla sijaitseva omakotitalo sai kesällä 2013 uuden Ormax Protector+ -betonitiilikaton. Monimuotoisessa katossa on toistakymmentä lapetta sekä kattolyhtyjä. Haasteellisen katon toteuttaminen hoitui ammattiasentajilta varmalla rutiinilla.
20213_69024.jpg
Viikon sisustusidea: Millainen on bohotyyli?
Boho sisustus on ehdottomasti kodikasta boheemilla tvistillä. Boho sisustuksessa näkyy luonnollisuus niin rottinkikalusteina, meriheinälamppuna kuin vanhan puun ja laudan uusiokäyttönä.
201612_47833.jpg
Ilmanvaihtokoneen huolto kovilla pakkasilla
Suomessa käytössä olevat ilmanvaihtokoneet ovat suunniteltuja Pohjoisen kylmiin oloihin. Kuitenkin pakkasjaksot saattavat tuottaa päänvaivaa omakotiasujalle. Hätä ei ole tämän näköinen – Valloxin ilmanvaihtojärjestelmän koneille yleensä seuraavat huoltotoimenpiteet riittävät.
20093_15329.jpg
Tee kattoremontti nyt!
Nyt on paras aika suunnitella kattoremonttiTilaa tuotteet ja asennus valmiiksi - parhaat asennusajat menevät nopeastiKysy tarjous omaan kotiisi kevättarjoushintaan 16.5.2010 mennessä (tarjous voimassa aina kuukauden antamispäivästä)Etu koskee yksityisasiakkaiden omakotitalojen kattoremontteja ja uudiskattoja. Tarjous koskee ennen 16.5.2010 pyydettyjä uusia tarjouksia, joissa tilaus tehdään tarjouksen voimassaoloaikana. Etua ei voi siirtää muihin tuotteisiin eikä sitä voi muuttaa rahaksi.Käyttäkää oheista tarjouspyyntölinkkiä edun saadaksenne: Jätä yhteydenottopyyntö tästä
20202_62872.jpg
Ammattitaitoinen suunnittelu on toimivan jätevesijärjestelmän lähtökohta
Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton