• Etusivu
  • LVI

Kurastoppari stoppaa kuran

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.03.2008
20083_9334.jpg

Mikäli Suomen talvi muuttuu ilmastonmuutoksen myötä plusmiinus nollakeliseksi läpi talven, kaivataan mitä suuremmassa määrin kotiovelle kuran; kosteuden ja hiekan pysäyttäjää. Hyvä ovimatto pitää lattiat puhtaana ja takaa näin eteiseen siistin ensivaikutelman.

Kotimainen Kurastoppari pysyy pohjaominaisuuksiensa vuoksi hyvin paikallaan ja on näin ollen turvallinen. Kosteuden imevä matto pitää lattian kuivana ja luo näinkin turvallisuutta. Märkä lattia on liukas, ja kosteus ei ole hyväksi monelle lattiamateriaalillekaan. Matto on pestävä ja pakkasenkestävä. Luonnonkuitu imee ja sitoo kosteuden ja lian tehokkaasti. Näin säästyy siivoustyötä ja –kuluja. Vaalea kumilateksipohja ei murru, joten matto on helppo kääriä ravisteltavaksi kaatamatta hiekkaa lattialle.

20083_9335.jpg

Kurastopparin ja Kurastoppari+n runsaasta koko- ja värivalikoimasta löytyy sopiva ovimatto niin kotiin, kesämökille, veneeseen, asuntoautoon kuin toimistoonkin.

20083_9336.jpg
20083_9337.jpg
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_4258.jpg
Kosteusongelmien ratkaisu 1980-luvun taloon
Painovoimainen, liesituulettimella varustettu ilmanvaihto osoittautui riittämättömäksi nelihenkisen perheen käytössä. Varsinkin saunomisen yhteydessä syntynyt kosteus ei poistunut asunnosta tehokkaasti ja puurakenteet alkavat pehmetä. Taloon asennettiin koneellinen tulo-/poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Kanavistoasennukseen käytettiin Uponor-muovikanavajärjestelmää, joka on helppo katkaista mittaansa vaikka ullakolle. Lopputulos on aina ehdottoman tiivis.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten pesuhuoneessa oleva palomuuri kannattaa pinnoittaa?
Kysymys:Pesuhuoneessani on osa piippua, jossa on saunan hormi puolivälistä alkaen, vieressä kaksi tuuletushormia, ja pannuhuoneen puolella seinän takana ensin ilmastointi hormi ja sitten vasta pellettilämmitys hormi.Voiko pesuhuoneen puolelle piippuun ja palomuuriin laittaa kaakelilujan, tai ek gyprocin, tämä siksi, että laatat eivät halkeilisi saumoista, jos piippu elää? Edellä mainitut tulisi kiinni saneerauslaastilla tai liimalla, ja päälle vesieristys, vai miten homma pitäisi tehdä oikein? Miten saunan puolen palomuuriin sekä piipunosalle pitäisi pinta tehdä, että hengittäisi se tiiliseinä palomuuri, joka on rapattu?Saunan lattiaan tulee vesieristys sekä vähän matkaa seinälle noin 10 cm, mikä maali sopisi parhaiten, kun laatat ei anna sen seinän vissiin hengittää, enkä tiedä pysyykö ne edes? Kiitos neuvosta
20111_24047.jpg
Kustannuksten hallinta:
Koko omakotitalon rakentamisen onnistumisen tärkein asia on kustannusten hallinta. Mikään ei ole henkisesti rasittavampaa kuin huomata kesken rakentamisen, että kustannusarvio on pielessä ja rahat loppuvat kesken. Kustannusarviointi voidaan aluksi tehdä hyvin karkealla tasolla. Jo sen perusteella voidaan päätellä, ovatko tavoitteet oikean suuntaisia rahallisiin resursseihin verrattuna. Kustannusten ohjaus tulee suorittaa riittävän aikaisessa vaiheessa. Yleinen virhe on käydä kustannuksia läpi vasta kun urakkatarjoukset on pyydetty. Mikäli tällöin huomataan kokonaissumman nousevan liian suureksi, kustannuksia ei saada enää alas muulla tavoin kuin aloittamalla suunnittelu uudelleen.
20146_39564.jpg
Huikean edullinen suodatinkampanja 15.6.2014 asti
Suojautuminen käy helpostiPienet ilmassa leijuvat hiukkaset ovat terveydelle paljon vaarallisempia kuin aikaisemmin on osattu arvailla. Saamme jatkuvasti lukea uusista tutkimustiedoista.Erityisesti riskiryhmiin kuuluvat sydän- ja verisuonisairauksista sekä hengitystiesairauksista (allergikot) kärsivät ovat hengityselinten kautta kulkeutuvien pienhiukkasten armoilla - yli 2000 ihmistä kuolee ennenaikaisesti pienhiukkasten aiheuttamiin sairauskohtauksiin.Siksi on tärkeää käyttää korkealaatuisia suodattimia kaikissa ilmavaihtolaitteissa ja ihan tavallisissa tuuletusikkunan aukoissa. Erityisesti siitepölystä allergisia oireita saavien on syytä panostaa hyviin suodattimiin. Panostuksena hyvä suodatin ei ole kallis, mutta saatava hyöty on suuri.
20148_40682.jpg
Onko mökki käymässä pieneksi?
Vanha sanonta "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" pitää paikkaansa. Yhdessä Honka-ammattilaisen kanssa suunnittelemalla syntyy juuri sinun mökkiisi sopiva laajennussuunnitelma sekä pitävä aikataulu ja budjetti. Samalla saat vinkkejä kokeneilta suunnittelijoilta aina säilytystilojen ratkaisuista terassien sijoitteluun.Honka tarjoaa nyt laajennussuunnittelun -50 % hintaan. Etu koskee uusia laajennussuunnittelusopimuksia, jotka tehdään 30.11.2014 mennessä.Onko mökkisi käynyt liian pieneksi ja laajentaminen tullut sinulle ajankohtaiseksi? Varmista etusi ja jätä Hongan edustajalle yhteydenottopyyntö täyttämällä lopussa oleva lomake. Edustaja ottaa sinuun yhteyttä suunnitteluajan varaamiseksi.
20173_48545.jpg
Perinteinen materiaali uudella tyylillä
Pitkät ristinurkat, pyöröhirsi ja pienet ikkunat sekä huoneet. Vastasiko tämä kuvaus mahdollisesti ajatustasi hirsitaloista? Hirsitalojen historiassa tuo on joskus saattanutkin vastata todellisuutta.Tämän päivän hirrestä valmistetut kodit ovat kuitenkin jotain aivan muuta – jos niin haluat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton