• Etusivu
  • Talo

Kun julkisivu kaipaa paikkausta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 31.03.2021
20205_65009.jpg

Julkisivut joutuvat Suomen sääoloissa kovalle koetukselle, minkä vuoksi niiden oikea-aikaiseen huoltoon tulee kiinnittää riittävästi huomiota.

Riittävän ajoissa toteutetulla korjaustyöllä saadaan vahingot minimoitua. Nimittäin betoni- ja rappauspintojen rapistuessa, paljastuu mahdollisesti myös teräsrakenteita, jotka altistuvat mm. korroosiolle.

REP-betoninkorjausjärjestelmä – nopea tapa korjata hyvin

REP-betoninkorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta tuotteesta, jotka kattavat sekä varsinaisen betonin paikkauksen, että ylitasoituksen.

Järjestelmä soveltuu sekä lattia- että seinäpinnan korjaukseen. Lattiapinnan halkeamat ja seinäpinnan lohkeamat voi korjata samoilla tuotteilla.

Paikkaustyöhön käytettävässä weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaastissa yhdistyy kahden tuotteen ominaisuudet. Laasti sisältää korroosioinhibiittorin, jonka tehtävänä on estää betoniterästen korroosiota.
Tämän johdosta betoniteräksiä ei tarvitse käsitellä erikseen suoja-aineilla.

Ylitasoitus tehdään sujuvasti weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEAlla.

Katso video paikkaustyöstä

Betoniseinän paikkaus ja tasoitus

Miksi REP-betonikorjausjärjestelmä kannattaa valita?

Weberin tavoitteena oli kehittää sekä urakoitsijoille että asiakkaille mahdollisimman helppo betoninkorjausjärjestelmä. Lopputuloksena syntyi REP, jonka laasteilla on erinomainen työstettävyys ja tartunta ja joilla korjatuista betonipinnoista tulee kestäviä ja tiiviitä.

"Ohjeiden mukaisesti toteutettuna REP-betonikorjausjärjestelmällä saavutetaan 50 vuoden käyttöikä, koska järjestelmän laastit on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa meidän sääoloihimme ja meillä käytettyihin betoneihin sopiviksi. Esimerkiksi Keski-Euroopassa kehitetyt laastit eivät välttämättä ole meidän ilmastossamme pakkasenkestäviä", tuotepäällikkö Antti Saajanlehto Saint-Gobain Weber

Saajanlehto muistuttaa, että alan johtavana yrityksenä Weber tarjoaa luonnollisesti myös betonikorjausjärjestelmää täydentävät suojapinnoitteet ja maalit, joiden yhteensopivuus on testattu perusteellisesti.

Lisätietoa REP-betonikorjausjärjestelmästä


Yksinkertainen, selkeä ja luotettava:

REP-betoninkorjausjärjestelmä – jotta sinä pääset helpommalla.

20213_69627.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
Julkisivun rappaus
Julkisivun uusiminen rappauksella
Hyvään talonpitoon kuuluu säännöllinen, vähintään kerran vuodessa tehtävä ainakin silmämääräinen tarkistus kaikissa niissä rakenteissa – sisällä ja ulkona – joissa vesi tai kosteus voi mahdollisesti päästä rakenteisiin. Julkisivu, täysin pintamateriaalista riippumatta, on yksi keskeisistä tarkastuskohteista. Rapatuista pinnoista voi hakea mahdollisia halkeamia ja pinnoitteen irtoamisia silmämääräisesti ja koputtelemalla vaikkapa puupalikalla pintaa. Vaurioitunut rakenne antaa kyllä kuulua itsestään.
Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton