• Etusivu
  • Rakentaminen

Varaudu jo rakennusvaiheessa ja tee kotihissin hankinnasta helppoa ja edullista myös tuonnempana

Kaupallinen yhteistyö Cibes-Amslift-Oy
Julkaistu 23.04.2024
CibesAmslift kotihissi

Cibes Amsliftin maksuttoman asiantuntijapalvelun avulla on helppo suunnitella hissi omakotitaloon, vaikka sen asentaminen ei olisikaan vielä ajankohtaista. Kotihissille varattu paikka on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen, sillä hissin avulla omassa kodissa asuminen helpottuu iän myötä merkittävästi.

Paikkavaraus hissille kannattaa huomioida rakennussuunnitelmassa

Vaikka kotihissin asentaminen ei vielä rakennusvaiheessa olisikaan ajankohtaista, voi se olla tarpeen myöhemmin. Cibes Amsliftin myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Pippuri toteaa, että suunnittelemalla uudisrakennukseen jo rakennusvaiheessa hissipaikan, voi talossa kotihissin asentamisen myötä asua periaatteessa koko loppuelämänsä. Lisäksi hän toteaa, että rakennussuunnitelmassa huomioitu hissin paikka voi jopa puolittaa sen asennuskustannukset.

− Mikäli tällainen hissivaraus on olemassa, hinta asennuksineen on mallista riippuen noin 30 000 eurosta ylöspäin. Jos taas hissi asennetaan kohteeseen, jossa ei ole hissipaikkaa, kustannuksia voi suunnitteluineen, rakennuslupineen ja rakentamisineen muodostua helposti tuplamäärä.

Cibes Amslift auttaa jo varhaisessa vaiheessa

Cibes Amslift kannattaa ottaa mukaan jo siinä vaiheessa, kun taloa vasta rakennetaan ja hissin paikkaa suunnitellaan. Näin voidaan ottaa ajoissa huomioon mm. erilaiset tukipisteet.

- Mikäli hissin rakentamista mietitään esimerkiksi portaiden keskelle, on varmistuttava etukäteen siitä, että rakenteet kestävät hissin kiinnityksistä aiheutuvat voimat. Voimme myös toteuttaa 3D-mallinnoksen, jonka avulla asiakas pääsee näkemään, miltä asiakkaan toivoma hissi näyttäisi. Tällainen suunnittelupalvelu on meillä aina maksutonta, eikä sido asiakasta mihinkään. Asiantuntijamme neuvoja kannattaakin aina kysyä yksikseen pohtimisen sijaan, Pippuri kehottaa.

Omakotitalon hissin suunnittelu onnistuu helposti myös Cibes Amsliftin yhteistyökumppaneina toimivien talotehtaiden kautta. Joensuulainen Lakka Kivitalot sekä Lempäälästä käsin toimiva Helmitalo tarjoavat talomalleja, joissa hissivaraus on jo valmiiksi huomioitu.

Kotihissi nopeasti

Kun hissin rakentaminen sitten tulee ajankohtaiseksi, Cibes Amslift toimittaa aina tarkat piirustukset ja saapuu paikan päälle varmistamaan, että kohteessa on asennusta varten kaikki kunnossa. Ennen hissin käyttöönottoa pyritään tekemään huoltosopimus, johon sisältyvät 24 h päivystyspalvelu sekä huolto-ohjelman mukaiset huoltokäynnit, jotka aikataulutetaan paitsi huolto-ohjelman, myös asiakkaan toiveiden mukaan.

- Yksityistalouksissa hissiä käydään huoltamassa yleensä kerran vuodessa. Turvalaitteiden tarkistuksen lisäksi tekniikka puhdistetaan ja voidellaan, jotta kotihissi palvelisi mahdollisimman hyvin ja pitkään, Pippuri kertoo.

Hissi valmistuu omakotitaloon verrattain nopeasti. Mikäli kyseessä on jo olemassa oleva kohde, Cibes Amsliftin asiantuntijat pyrkivät käymään paikan päällä viikon sisällä. Mikäli asiakkaan on mahdollista toimittaa kohteesta pohjakuvat, hankkeesta kyetään yleensä tekemään tarjous jo saman viikon aikana. Hissimallista riippuen toimitusaika on 6–12 työviikkoa ja asennuksen kesto 1–2 viikkoa.

- Heinäkuussa meillä on kolmen viikon lomatauko, mutta muuten asennuksia tehdään vuoden ympäri, Pippuri lisää.

Kotihissi voi olla myös visuaalisesti kaunis

Cibes Amsliftin asiakas pääsee vaikuttamaan paljon siihen, millainen kotiin asennettava hissi on. Helsingin Suutarilassa sijaitsevassa showroomissa Cibes Amsliftin hissejä pääsee katsomaan ja testaamaan ennen ostopäätöstä.

- Toteutimme alkuvuodesta 2024 espoolaiseen omakotitaloon mustan Cibes Air -hissin. Asiakkaat kävivät showroomissamme, jossa keskustelimme heidän tarpeistaan ja toiveistaan. He olivat aluksi kiinnostuneita A5000 -mallista, mutta lopulta Air miellytti heidän silmäänsä enemmän. Malli sopiikin korkeatasoisen omakotitalon sisustukseen hyvin. Asiakkaat ihastuivat myös alumiinioviin, ja valitsivat lisävarusteeksi suuremmalla lasipinnalla varustetut ovet.

Kotihissin asennus

Visuaalisuudelle on sijaa myös hissin asennuksessa. Espoolaiskohteessa hissivarauksen pohjalle toteutettiin marmorinen lattiapinta, jotta se olisi yhteneväinen asunnon muiden lattiapintojen kanssa myös silloin, kun hissi on ajettu yläkertaan. Asiakkaat ovatkin olleet tyytyväisiä siihen, kuinka hyvin hissi istuu asunnon yleisilmeeseen.

- Asiakkaat olivat tehneet hissivarauksen jo rakentamisvaiheessa ja päättivätkin asennuttaa hissin heti muuton jälkeen. Vaikka kummallakaan ei vielä toistaiseksi ole liikuntarajoitteita ja kotihissi toimii lähinnä mukavuusvarusteena, näkevät he hissillä lisäarvon tulevaisuutta ajatellen. Onpa hissistä hyötynyt myös pariskunnan vanha koira, jonka on vaikea kivuta portaita, Pippuri kertoo.

Tutustu kotihissiratkaisuihin tarkemmin tästä tai kysy lisää.
Lue lisää myös talopartnereista.

Cibes-Amslift-Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Cibes Air
Omakotitaloon helposti asennettava hissi
Kodin suunnittelussa tärkeintä on asukkaiden tarpeiden ja viihtyvyyden yhdistäminen. Helppo ja esteetön liikkuminen asunnossa tekevät arjesta sujuvaa ja mukavaa. Huoneiden sijaitessa eri kerroksissa, on kotihissi erinomainen ratkaisu − se mahdollistaa kätevän ja miellyttävän siirtymisen ala- ja yläkerran välillä portaissa kulkemisen sijaan. Kotihissin avulla kerrosten tilat ovat kaikkien ulottuvilla. Nykyaikainen ja tyylikäs kotihissi on satsaus talon käytettävyyteen nostaen samalla rakennuksen arvoa.
Cibes A5000
Kotihissillä sujuvampaa asumista
Asumisen omassa kodissa tulee olla aina helppoa ja esteetöntä. Portaissa nousu voi kuitenkin osoittautua haastavaksi esimerkiksi liikuntarajoitteiden myötä. Myös arjen askareissa tavaroiden ja ostosten kuljettaminen ylä- ja alakerran välillä vaatii ponnisteluja ja voi osoittautua ongelmalliseksi. Kotihissin asentaminen helpottaa elämää huomattavasti ja varmistaa sujuvan asumisen kaikissa tilanteissa.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton