• Etusivu
  • Varusteet

Haasteita portaissa? – Kotihissi asentuu helposti jokaiseen asuntoon

Erik RahialaKaupallinen yhteistyö Cibes-Amslift-Oy
Päivitetty 14.03.2024
Cibes A5000

Asumisen omassa kodissa tulee olla aina helppoa ja esteetöntä. Portaissa nousu voi kuitenkin osoittautua haastavaksi esimerkiksi liikuntarajoitteiden myötä. Myös arjen askareissa tavaroiden ja ostosten kuljettaminen ylä- ja alakerran välillä vaatii ponnisteluja ja voi osoittautua ongelmalliseksi. Kotihissin asentaminen helpottaa elämää huomattavasti ja varmistaa sujuvan asumisen kaikissa tilanteissa.

Kotihissillä sujuvampaa asumista

Hissiratkaisut ovat kehittyneet vuosien varrella ja tarjolla onkin monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Olipa kyse sitten liikkuvuuden, kodin mukavuuden tai ikääntymisen vuoksi, ovat nykyaikaset kotihissit oiva keino nostaa minkä tahansa asunnon asumismukavuutta ja arvoa. Uudet kotihissit ovat tilaa säästäviä, energiatehokkaita soveltuen kaikenlaisiin asuntoihin.

Kotihissejä on pieniä ja kompakteja, jotka auttavat pyykin ja matkatavaroiden kuljettamisen kaltaisissa päivittäisissä askareissa, sekä suuremman kokoisia, jotka soveltuvat pyörätuolin ja liikkumisen apuvälineiden käyttäjille. Henkilöhissiä valitessasi tärkein kysymys onkin, minkälaiseen käyttöön hissi tulee.

Kompakteihin hisseihin erikoistunut Cibes valmistaa kotihissejä kaikenlaisille kodinomistajille budjetista tai talotyypistä riippumatta. Mallistossa on yksinkertaisia ja kustannustehokkaita kotihissejä niille, jotka tarvitsevat hissin toiminnallisuuden vuoksi, sekä luksushissejä niille, jotka haluavat lisätä kotiinsa ylellisyyttä.

Saumaton integrointi kodin tiloihin

Cibes-kotihissit ovat saumattomasti integroitavissa kaikkiin koteihin ilman laajoja valmistelu- ja rakennustöitä, joita perinteiset hissit usein vaativat. Cibes-kotihissin asentamiseen ei myöskään liity monimutkaisia sähkökytkentöjä, ja se voidaan kytkeä suoraan tavalliseen kodinsähköön. Hissin asentaminen on vaivatonta sekä uudisrakennuksiin että olemassa oleviin koteihin.

Cibes-kotihissit on rakennettu siten, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa ja ovat kuitenkin sisältä tilavia. Kotihisseissä on sisäänrakennettu konehuone, ja niille tarvitaan vain 50–70 mm:n hissikuoppa. Tapauskohtaisesti on myös mahdollista asentaa kulkuramppi, jolloin hissikuoppaa ei tarvita.

Tilatehokas muotoilu tekee kotihisseistä optimaalisia asennettavaksi portaikon keskelle tai vanhan vaatekaapin paikalle. Cibesin yli 41 hissikoon valikoimasta löytyy sopiva jokaiseen kotiin ja tarpeeseen. Jos kodissasi on yhden neliömetrin verran vapaata tilaa, sinulla on tilaa Cibes-kotihissille.

Cibes A5000 2

Pyörätuolille esteetön kevythissi

Liikkumisen avuksi on monenlaisia apuvälineitä, joiden kanssa hissin käyttö tulee olla helppoa. Cibes A5000 -hissimallin vakiokoot sopivat hyvin pyörätuoleille, rollaattoreille ja lastenvaunuille, kun taas suurin koko on riittää useimmille liikkumista helpottaville sähköskoottereille.

Cibes A5000 -kevythissi on kokonaisvaltainen hissiratkaisu, joka on helppo integroida uudisrakennuksiin ja olemassa oleviin rakennuksiin ilman suuria rakennustöitä. Cibes A5000 -hissi voidaan asentaa pienellä kulkurampilla varustettuna suoraan lattialle tai vaihtoehtoisesti ilman ramppia, jolloin lattiaan tarvitaan vain 50 mm:n syvennys.

EcoSilent-nostokoneisto tekee käytöstä 45 % muita hissejä energiatehokkaampaa ja lähes äänetöntä. Cibes A5000 -kevythissi tuottaakin matalan, vain 40 dB:n huminan, joka sulautuu saumattomasti arjen ääniin.

Cibes A5000 -kotihissin kuilurakenne on saatavana täyslasisena, koneistopuoli mukaan lukien. Lasinen kuilu säilyttää kodin valoisuuden sekä ilmavuuden. Hissin ajaton muotoilu sulautuu saumattomasti useimpiin rakennustyyleihin laajan väri- ja materiaalivalikoiman ansiosta.

Cibes A5000 -hissi

  • Kaikenkattava hissiratkaisu: Cibes-hissit toimitetaan valmiina elementteinä sisältäen kaiken tarvittavan asennusta varten teräs- tai lasipaneeleista valmistetusta hissikuilusta lähtien. Cibes A5000 -hissille ei tarvita betonista hissikuilua.
  • Toimii tavallisella kodin sähköllä: Hissi tarvitsee vain kytkeä talon sähköverkkoosi, ja se on valmis käytettäväksi. Ei monimutkaisia sähkökytkentöjä.
  • Tilatehokas hissiratkaisu: Cibes A5000 -kevythississä ei ole tarvetta hissikuopalle, ja hissi vaatii vain 2 300 mm:n ylätilan (varustettuna vakiomallisilla ovilla, 1100 mm korkea porttiovi saatavilla maks. 3 m tasoerolle). Matkustustila on jopa 70 prosenttia kevythissin kokonaispinta-alasta, joka on erinomainen verrattuna perinteisiin hisseihin.
  • Asennus noin viikossa: Valmiina toimitettava hissiratkaisu ja tilaa säästävä muotoilu nopeuttavat asennusaikaa ja vähentävät rakennustöiden tarvetta. Lisäksi Cibes A5000 -hississä on hyvin pieni tarve rakenteellisille muutoksille verrattuna perinteisiin hisseihin.

Info

Info

Valmiina toimitettava hissiratkaisu

Miksi odotella hissin valmistumista tarpeettoman kauan ja asua pölyisessä rakennuksessa päiväkausia, jos ei ole pakko? Kaikki älykkään, valmiina toimitettavan Cibes-hissiratkaisun elementit noudattavat standardeja, mutta ne ovat mukautettavissa tarpeidesi mukaan. Tämän ansiosta hissi voidaan toimittaa muutamassa viikossa ja asentaa keskimäärin viikossa. Suuria rakenteellisia muutoksia ei tarvitse tehdä. Näin säästyy aikaa ja rahaa.

Haaveiletko siitä, että pääsisit kulkemaan kotisi kaikkiin kerroksiin yhdellä napin painalluksella?

Cibes-Amslift-Oy
Varusteet
koti
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Cibes Air
Omakotitaloon helposti asennettava hissi
Kodin suunnittelussa tärkeintä on asukkaiden tarpeiden ja viihtyvyyden yhdistäminen. Helppo ja esteetön liikkuminen asunnossa tekevät arjesta sujuvaa ja mukavaa. Huoneiden sijaitessa eri kerroksissa, on kotihissi erinomainen ratkaisu − se mahdollistaa kätevän ja miellyttävän siirtymisen ala- ja yläkerran välillä portaissa kulkemisen sijaan. Kotihissin avulla kerrosten tilat ovat kaikkien ulottuvilla. Nykyaikainen ja tyylikäs kotihissi on satsaus talon käytettävyyteen nostaen samalla rakennuksen arvoa.
20204_64415.jpg
Esteetöntä ja hygieenistä kulkemista
Tiesitkö, että myös digitaaliseen lukitukseen voi hakea esteettömyysavustusta osana ulko-oven automatisointia?Alkuvuosi on muuttanut monen suhtautumista hygieniaan pysyvästi. Käsien pesun tärkeys ja pintojen koskettelun välttäminen julkisilla paikoilla on iskostunut takaraivoon. Hissin nappulat ja ovien painikkeet alkavat näyttäytyä jännittävässä valossa kotia lähestyttäessä.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
20208_66199.jpg
Näkökulma taloyhtiön terveysturvallisuuteen
Digitaaliset lukitusjärjestelmät kasvattavat suosiotaan taloyhtiöissä ja niiden tuomat hyödyt ovat ilmeisiä myös tämän hetkisessä muuttuneessa maailmantilassa, jossa ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.Erilaiset älykkäät lukitusratkaisut ovat tätä päivää ja lisäävät turvallisuutta monella tapaa. Haluamme tässä artikkelissa nostaa esiin terveysturvallisuusnäkökulman, joka mietityttää monia tällä hetkellä.
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton