• Etusivu
  • Talo

Korjaustyön kotitalousvähennys kannattaa käyttää

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2015
26_P_26286.jpg

Kotitalousvähennys on verotuksessa tehtävä vähennys ja vähennystä saa kotona teetetystä työstä. Enimmillään kotitalousvähennyksen suuruus vuonna 2015 on 2400 € henkilöä kohden. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa tavanomainen kodin/vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö. Näiden lisäksi kotitalousvähennyksen saa myös tavanomaisesta kotona suoritettavasta hoiva- tai hoitotyöstä.

Koska vähennys on lisäksi henkilökohtainen, puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4800 euroa vuodessa. Kotitalousvähennystä on saatavissa mm. kaikkiin kotitalouksien suorittamiin energiatehokkuutta parantaviin kunnostustoimenpiteisiin. Vaikka ensisijaisena tavoitteena on energian säästö, kotitalousvähennyksen voi käyttää yhtä hyvin keittiö-tai parkettiremonttiin.

Arvonlisäverollisesta työkorvauksesta saa vähentää 45 prosenttia, kun työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin merkityltä veronalaista toimintaa harjoittavalta yrittäjältä tai yritykseltä. Kotitalousvähennys koskee myös tieto- ja viestintätekniikan asennus- ja ylläpitotöitä. Esimerkiksi digilaitteen, antennin tai tietokoneen sekä sen oheislaitteen asentaminen ja ylläpito katsotaan vähennykseen oikeuttavaksi työksi.

Kotitalousvähennystä voi niin ikään hyödyntää tietoliikenneyhteyksien käyttöön ottamisessa sekä tietoturvapalveluiden, hankittujen ohjelmien ja päivitysten asentamisessa. Kotitalousvähennystä ei kuitenkaan voi tehdä muista kuin työkustannuksista. Vähennystä ei saa työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista. Myöskään työssä käytetyn koneen osuudesta ei edelleenkään saa vähennystä.

Lähde: kotitalousvahennys.fi
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61385.jpg
Linjalattiakaivo, joka yhdistää visuaalisuuden ja käytännöllisyyden
Kotimaisen Vieser Line -linjalattiakaivon innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisten kylpyhuoneunelmien toteuttamiseen.
20223_77564.jpg
Tule ja hae vinkit, neuvot ja ideat talteen Kevätmessuilta
Kevätmessut järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen 7.–10.4.2022. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä messuilla on tarjolla on paljon nähtävää sekä vinkkejä myös rakentajan ja remontoijan työkalupakkiin. Listasimme viisi tärppiä remontoijille.
20178_49995.jpg
Sertifiointikoulutus: Rakennusten lämpökuvaaja
Sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla esim. remontin tilaaja tai rakennusalan työnantaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
20149_40959.jpg
Vesi, viemäri ja lämmitys - yleisimpiä ongelmia
Vesi-, viemäri- ja lämmitysjärjestelmät ovat osa rakennuksen talotekniikkaa ja niiden oikealla käytöllä voidaan vaikuttaa sekä asumisviihtyvyyteen että energian- ja vedenkulutukseen. Laitteille tehtävä säännöllinen huolto estää vikojen kasautumista sekä vahinkojen syntymistä, mutta hyvästäkin huollosta huolimatta ongelmia saattaa joskus ilmetä.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20236_82276.jpg
Paras autotalli kestää sukupolvelta toiselle: nappaa asiantuntijan vinkit toteutukseen
Alkaako tila loppua kesken vanhasta autotallista? Mistä löytyisi lisää säilytystilaa tavaroille? Perheen kaikki harrastevälineetkin pitäisi saada säilöön säiden armoilta. Jos olet aikonut rakentaa autotallin tai -katoksen, niin NYT on oikea aika toteuttaa suunnitelmat, ettei syksyn ja talven tullen iske hätä säilytyspaikoista. Kun suunnitelmissasi on rakentaa autotalli tai autokatos, saat Smartialta juuri sellaisen ratkaisun ja rakennuksen kuin haluat. Lähes kaikki Smartia Oy:n toimittamat mallit ovat asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton