• Etusivu
  • Talo

King of Roofs -kisan voittaja on savitiilikattoinen 40-luvun kohde

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Icopal Oy, Ormax Monier Oy
Päivitetty 11.02.2021
20212_68555.jpg

Helsingin Malmilla sijaitseva kohde sai upean savitiilikaton, jonka kruunasi kupariset pellitykset.

Vuoden 2021 King of Roofs -voittaja on taas valittu. Loppusuoralla oli 10 kattoa, joista ammattilaisraati valitsi voittajaksi Suomen Kattocenterin Helsingin Malmilla sijaitsevan savitiilikattokohteen. Valintaan vaikuttivat muun muassa kohteen haastavuus, tekninen toteutus sekä saneerauksella saavutettu ilmeen muutos. Suomen Kattocenter oli myös yleisön suosikki.

Helsingin Malmilla sijaitsevan 1940-luvulla rakennetun liikekerrostalon katto on näyttävä ja monimuotoinen. Talo on merkittävä osa Malmin historiaa ja rakennus onkin suojeltu, joka piti ottaa huomioon vesikaton uusinnassa. Rakennuksen vanha arvokas ilme haluttiin säilyttää ja katemateriaaliksi valittiin laadukas ja tyylikäs Ormax Granat -savitiili. Kattoremontin yhteydessä päivitettiin myös kattoturvatuotteet, jotka sopivat tyylikkäästi perinteikkään katon ulkonäköön.

Vanhan katon tiilet olivat jo osittain vaurioituneet ja katon alusrakenteet kaipasivat uusimista.
Vanhan katon tiilet olivat jo osittain vaurioituneet ja katon alusrakenteet kaipasivat uusimista.
20212_68554.jpg
20212_68553.jpg

Kattoremonttia suunniteltiin jo vuonna 2016, mutta remontti päästiin toteuttamaan vasta muutama vuosi myöhemmin. Osittain vuotavan vesikatteen korjaus toteutettiin telineiltä ja kunnollisen sääsuojan alla, koska katto on osittain voimakkaasti kaareva ja jyrkkä.

Remontti toteutettiin neljän asentajan ja kahden peltisepän voimin. Projekti kesti kokonaisuudessaan 6 viikkoa. Työnjohtana kohteessa toimi Suomen Kattocenterin Marek "Markku" Rudenas. Kohteessa purettiin kaikki vanhat rakenteet aluslaudoitukseen saakka, samalla uusien vaurioituneet alusrakenteet. Aluskatteeksi asennettiin BMI Icopalin TarraPolar.

Remontti oli haastava ja välillä työ oli hidasta. Esimerkiksi katon oikaisu ja pohjien tekeminen oli tarkkaa käsityötä. Lappeita oli yli 15 kappaletta ja kaikki ruoteet on kinnitetty ruuveilla katon kaarevuuden ja jyrkkyyden takia. Piippuja varten piti rakentaa erikseen telineet niiden korkeuden vuoksi. Kupariset vesikourut tehtiin paikan päällä valssaamalla käsin. Kohteessa tehtiin paljon töitä työturvallisuusuuden ja putoamisturvallisuuden järjestämisen eteen ja siinä onnistuttiin loistavasti

Lopputulos on upea ja vanhaa rakennusta kunnioittava ammattitaitoisen asennusryhmän ja työnjohdon ansiosta.
20212_68588.jpg
Uusi katto on näyttävä ja tyylikäs. Vanha rakennus sai uuden päivitetyn ilmeen.
Uusi katto on näyttävä ja tyylikäs. Vanha rakennus sai uuden päivitetyn ilmeen.

Kunniamaininta monimuotoiselle bitumikatolle

Kunniamaininnan sai Suomen Vahva-Katto Oy kohteella, joka sijaitsee merenrantatontilla Merikarvialla. Kaksikerroksinen talo on rakennettu vuonna 2000 ja kattopinta-alaa on huimat 400 neliötä. Jo rakennusvaiheessa katemateriaaliksi valittiin tiilenpunainen bitumikate monimuotoisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Sammaleenesto on otettu huomioon kuparisilla harjapelleillä.

Vanha bitumi kate oli tummunut ja osa aluslaudoista vaurioitunut. Vaurioituneet aluslaudat vaihdettiin uusiin ja uuden huopakaton aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus.
Vanha bitumi kate oli tummunut ja osa aluslaudoista vaurioitunut. Vaurioituneet aluslaudat vaihdettiin uusiin ja uuden huopakaton aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus.

Vesikattoremontti toteutettiin toukokuussa 2020 kahden asentajan voimin. Työ suoritettiin pääasiassa kuukulkijan avulla katon jyrkkyyden takia ja työhön kului seitsemän viikkoa. Vanha huopakatto purettiin ja katon pohja tarkastettiin sekä kunnostettiin. Aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus ja katteeksi valittiin tiilenpunainen Icopalin Plano PRO -kattolaatta. Plano Pro -kattolaatan valintaa puolsi myös sen asennusystävällisyys. Siinä ei ole irti revittäviä suojamuoveja. Kupariset listat asennettiin takaisin katolle sekä piiput pellitettiin, asennettiin lapetikkaat ja läpiviennit sekä parvekkeiden hätäpoistumistikkaat.

Tiilenpunainen Plano Pro -bitumikate sopii talon ilmeeseen ja ympäristöön. Kokonaisuuden kruunaa uudet pellitykset ja läpiviennit.
Tiilenpunainen Plano Pro -bitumikate sopii talon ilmeeseen ja ympäristöön. Kokonaisuuden kruunaa uudet pellitykset ja läpiviennit.

Kiinnostuitko kattoremontista?

Jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n kattoammattilaiset ovat sinuun yhteydessä.

BMI Suomi
Icopal Oy
Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton