• Etusivu
  • Talo

Kevyesti paras kattotiili

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Ormax Monier Oy
Päivitetty 06.09.2021
20216_71132.jpg

Uusi Aerlox-kattotiili on kevyt ja kaunis katseltava. Uudenlaisen muotoilun ja pinnoitteen ansiosta se ehkäisee myös sammaleen kasvua.

Uutta kattoa mietittäessä varsinkin vanhempiin taloihin pelätään tiilikaton painoa. Se on kuitenkin turhaa. Tiilikaton voi asentaa minkä tahansa katemateriaalin tilalle. BMI on nyt myös kehittänyt entistä kevyemmän kattotiilen, jonka ulkonäkö hivelee silmiä. Ensi silmäyksellä Ormax Aerlox näyttää tavalliselta kattotiileltä, mutta todellisuudessa se on vuosien tutkimusten ja testien tulos. Uusi betoniseos ja ainutlaatuinen profiili tekee Aerlox-kattotiilestä entistä vahvemman ja kevyemmän.

Nyt saat Aerloxin ja muut BMI Ormaxin tiilikatot tarjoushintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Pyydä tarjous

Kuusi syytä valita Aerlox

Hiljaisuus
Tiilikatto on hiljainen, koska se ei pauku aurinkoisella eikä ropise sateella. Kattotiili materiaalina on ominaisuuksiltaan ääntä eristävä. Sen vaimentaa ääniä ja tasaa samalla alla olevan tilan lämpötilan vaihteluita. Sisätiloissa on rauhallinen tunnelma, kun ulkoa tulevat äänet ei häiritse.

Ekologinen kattoratkaisu
Rakentamisen osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä on jopa kolmannes kaikista Suomen kasvihuonepäästöistä. Katemateriaalin valinnalla voit vaikuttaa talosi hiilijalanjälkeen. Tiilikaton koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on pienin, kun verrataan muihin tyypillisiin katemateriaaleihin. Aerloxin pienempi paino tarkoittaa myös vähemmän raaka-aineiden ja energian kulutusta kuljetuksessa.

Perinteisten kattotiilten tapaan Ormax Aerlox on erittäin kestävä ja oikein huollettuna katto kestää jopa 70 vuotta. BMI käyttää kattotiilien valmistamiseen tarvittavaa energiaa tehokkaasti ja hyödyntää paikallisia materiaalitoimittajia. Tällä tavoin minimoidaan tuotteiden hiilidioksidipäästöt ja muut haitalliset ympäristövaikutukset.

Arvostettu ulkonäkö
Tiilikatto on tutkitusti arvostetuin kattomateriaali Suomessa. Aerlox-kattotiilen uuden muotoilun myötä sen etureunassa on otettu käyttöön erityinen varjolinja ja tippareuna. Tämä luo tavallista tyylikkäämmän ja ohuemman vaikutelman.

Kestävä
BMI:n kehittämä uusi betoniseos on erittäin tiivis ja luja. Tämän ansiosta Ormax Aerlox on tavallista kattotiiltä kevyempi ja silti erittäin kestävä. Ormax Aerlox kestää tuiskut ja tuulet entistä paremmin, koska kattotiilet asennetaan ilman läpimeneviä nauloja. Naulojen sijaan käytetään BMI:n patentoimaa Easy Clip -kiinnikettä, jolloin tuloksena on tiiviimpi ja todistetusti myrskynkestävä katto.

Kevyt
Aerlox-kattotiili on 15 % kevyempi kuin perinteinen tiili. Yksi tiili painaa vain 3,6 kiloa. Esimerkiksi 200 m² Aerlox-katto on noin 1000 kg perinteistä tiilikattoa kevyempi.

Minimaalinen sammaleen kasvu
Uusi materiaali on hyvin tiivis ja kestävä. Tämä yhdessä Protector+ -pinnoitteen kanssa tekee Aerloxista nopeasti kuivuvan. Myös sileämpi pinta ja muotoilu takaavat, että sammal ei viihdy katolla.

Aerlox-kattotiilet kiinnitetään Easy Clip -kiinnikkeillä, jolloin katosta saadaan tiiviimpi ja myrskynkestävä.
Aerlox-kattotiilet kiinnitetään Easy Clip -kiinnikkeillä, jolloin katosta saadaan tiiviimpi ja myrskynkestävä.

Tarkkaa laadunvarmistusta

BMI Ormaxin kattotiilet valmistetaan Orimattilan Pennalassa, jossa kattotiilien laaduntarkkailu on ensiluokkaista. Jokainen tiilierä tarkastetaan kattotiili kerrallaan. Tiilet läpivalaistaan ennen tehtaalta lähtöä ja lujuustestillä varmistetaan, että jokainen tehtaalta lähtevä kattotiilierä on lujuudeltaan vaatimusten mukainen. Esimerkiksi Aerlox-tiilen tulee kestää vähintään 2300N (=230 kg per tiili) kuorma ennen kuin se saa lastausluvan ja voidaan toimittaa asiakkaalle.

Ormax on maailman ensimmäinen kattotiilivalmistaja, joka käyttää röntgeniä löytääkseen myös mahdolliset laatupoikkeamat. Näin varmistutaan, että asiakkaille toimitetaan vain ensiluokkaisia kattotiiliä. Järjestelmä, laitteisto sekä ohjelmisto on kehitetty Suomessa.

Ormaxin tehtaalla jokainen kattotiili läpivalaistaan laadun varmistamiseksi.
Ormaxin tehtaalla jokainen kattotiili läpivalaistaan laadun varmistamiseksi.
Info

Info

Säästä jopa 15 % kattoremontissa*

Uusi katto kotiin tai mökille nyt kampanjahintaan! Pyydä ilmainen kartoitus kattosi kunnosta alla olevalla lomakkeella. Jätä yhteystietosi niin BMI:n valtuuttama urakoitsija alueeltasi ottaa sinuun yhteyttä. Samalla saat tarjouksen uudesta katosta. Valitse Avaimet käteen –kattoremontti ammattilaisten asentamana. Parhaat asennusajat menevät nopeasti, toimi siis ajoissa!

* Alennuksen myöntää kattourakoitsija. Alennus koskee vain yli 100 m2:n kattoja ja uusia tilauksia.

Tarjous voimassa vain 19.9.2021 mennessä varattuihin uusiin kartoituksiin.

BMI Suomi
Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton