• Etusivu
  • Rakentaminen

Kaisa Maria, aviomies Sami ja uusi upea koti harjoittelumotivaation lähteinä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.11.2023
20072_3320.jpg

Taina ja Sami Kolkkalan n. 170m2 kokoinen talo valmistui 2004.

Keihäänheittäjänä tunnettu Taina Kolkkala (o.s. Uppa) jatkaa uudella innolla kohti MM-taistoa. Tavoitteet ovat korkealla Yleisurheilun MM-kisoissa, Japanin Osakassa. Harjoittelumotivaatio on kohdallaan ja perhe-onni tukee entistä enemmän myös henkisiä arvoja.

Tavoitteet selvillä

Taina Kolkkala työskentelee Porin poliisilaitoksen järjestyspoliisina ja opiskelee Tampereen Yliopistossa turvallisuusalaa. Tuoreena äitinä hän on vielä hoitovapaalla, mutta keihäänheiton tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat selvät: tavoitteena on osallistua ja tietysti menestyä Osakan MM-kisojen lisäksi vuoden 2008 Olympialaisissa Pekingissä. "Olen asettanut urheiluun kovia tavoitteita ja aion tehdä töitä niiden saavuttamiseksi. Oikotietä onneen ei ole", Taina kertoo suunnitelmistaan.

Elämän perusarvot tärkeitä

"Saavutin elämässäni suuren haaveeni 14.2.2006 Kaisa-tyttäreni syntymän johdosta. Arvostan suuresti elämän perusarvoja: perhettä, lähimmäisiä ja ystäviä. On hienoa, jos saan säilyttää terveyden ja nauttia tulevista vuosista tärkeiden ihmisten seurassa. Minusta on mahtavaa, että perusarvojen lisäksi voin nauttia urheilemisesta, mikä täydentää tuota kaikkea.", Taina jatkaa.

Taina Kolkkala asuu miehensä Samin sekä vajaan vuoden ikäisen tyttärensä kanssa Porissa. Lisäksi perheeseen kuuluu Otto-koira. Talon sisustus on valoisa ja avara, mutta silti romanttinen. Valinnat ovat selkeästi harkittuja ja toisiinsa sointuvia, lattiapinnoista aina verhojen väreihin. Omakotitalon upea sisustus on Tainan käsialaa, ja hän tunnustaakin sisustamisen olevan eräs mieliharrastuksistaan.

Vaikuttava saavutusten lista

30-vuotias Taina on menestynyt nuorena useissa eri kisoissa. Hän on kilpaillut yhtä aikaa sekä junioreissa että aikuisten sarjassa. Aiemmin valmennuksessa keskityttiin lähinnä fyysiseen osaamiseen, mutta silti Tainan lista saavutuksista on vaikuttava: kaksi EM-kultaa, koululaisten EM-hopea, nuorten MM-kulta, kaksi Eurooppacupin voittoa, pohjoismaiden mestaruus, kuusi osallistumista arvokisojen finaalissa, GP-finaalin neljäs sija, maaotteluvoittoja sekä SM-mitaleja. Lisäksi hänet valittiin Ateenan Olympialaisissa parhaaksi suomalaiseksi naisurheilijaksi. Ennätyksiäkin on tehty: vanhalla mallilla, 600 gr, tuloksena 66,00m sekä uudella mallilla, 600 gr, tuloksena 64,04m.

Henkinen valmennus perinteisen valmennuksen rinnalle

Nykyään uutta osaa valmennuksessa näyttelee henkinen valmennus, josta pitää huolen Juri Hanin. Henkinen valmennus onkin vähintään yhtä tärkeää kuin fyysisen kunnon ylläpito, sillä keihäänheitto on lajina niin herkkä, ettei henkisen puolen osuutta ole syytä väheksyä. "Keihäänheitto on vienyt paljon aikaani, mutta silti sydän edelleen sykkii lajille kilpailumielessä.", Taina kertoo.

Vuosien kokemus ja menestys, intohimo lajia kohtaan, perheen ja ystävien tuki sekä valmentajien tsemppi auttavat varmasti Tainaa saavuttamaan tavoitteensa.

20072_3321.jpg
Rakentaminen
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79616.jpg
Elämää Villa Sukassa osa 1 – Christel ja Jukka rakentavat unelmiensa ekotaloa
Christel Abborre ja Jukka Harmainen rakentavat unelmiensa ekokotia olkielementeistä ja savesta Inkoon Degerbyhyn. Ympäristöystävällisyys on heille tärkeää, sopivan täydellistä estetiikkaa unohtamatta. Vaikka taloprojekti on vielä kesken, näkee että talosta tulee Christelin ja Jukan näköinen koti ‒ täydellinen heille, monimuotoista ja eläväistä pihapiiriä myöten.
Huoneiston sisäseinien käsittely
Sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
20238_82981.jpg
Tee se itse askartelubetonilla
Kuulutko heihin, jotka haluavat tehdä ja toteuttaa itse – kokeilla rohkeasti omaa luovuuttaan ja taitojaan? Juurikin askartelukäyttöön ja DIY-henkiseen tekemiseen on kehitetty weber Hobby Concrete Askartelubetoni ja weber white concrete, joilla voit helposti toteuttaa erilaisia betonisia koriste- ja käyttöesineitä, betonitaidetta, puutarha-aiheita ja niin edelleen. Tuotteille on myönnetty Avainlippu. Askartelubetoni voidaan valaa muottiin ja sitä voi soveltuvin osin myös muovailla.Tässä muutamia askarteluideoita syksyn pimeneviin iltoihin:
20213_69235.jpg
Keneen olla yhteydessä kun huoli naapurista kasvaa?
Erityisesti taloyhtiöissä, joissa asukasjoukossa löytyy useampi ikäihminen, huoli ei välttämättä ole turha. Yhteiskunnassa elää vanhuksia, joilla ei ole omaisia huolehtimassa ja kyselemässä kuulumisia. Nämä yksinäiset vanhukset eivät välttämättä saa tarvitsemaansa apua kyllin nopeasti, elleivät naapurit ole tarkkaavaisia.Ei, tämä ei ole kehotus naapurikyttäykseen, vaan pitämään huolta kaikenikäisistä naapureista.
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valtioneuvoston asetus väestönsuojista sekä niiden laitteista ja varusteista
Sen lisäksi, mitä pelastuslaissa säädetään, rakennuksen omistajan tulee huolehtia siitä, että väestönsuojan koko, rakenne ja sijainti täyttävät Valtioneuvoston asetuksen mukaiset vaatimukset.Väestönsuojista pelastuslaissa...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton