• Etusivu
  • Talo

Kaakelipinnat uuteen kuosiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.06.2008
20086_11276.jpg

Kylpyhuoneen vaalennus ilman kaakeleiden poispiikkausta, onko se mahdollista? Ronsealin kaakelimaalilla teet sen näin:

Näin maalaat kaakelimaalilla

1. Puhdista kaakelien pinnat huolellisesti rasvasta ja liasta, käytä puhdistukseen maalipesuainetta ja lopuksi spriitä. Ole erityisen tarkka kulmissa ja reuna-alueissa.
2. Poista kaikki silikonisaumat sillä maali ei tartu niiden pinnalle.
3. Rajaa maalattava alue maalarinteipillä. Maalipinnan reuna on tärkeää sijoittaa keskelle saumaa, eli rajaa alue maalarinteipillä keskelle saumaa.
4. Sekoita maali hyvin ja säännöllisesti maalaamisen aikana.
5. Aloita maalaaminen ylhäältä edeten alaspäin, näin vältyt valumilta.
6. Poista maalarinteipit välittömästi maalattuasi pinnan, muuten maali voi tarttua teippiin ja repiä reunassa olevaa maalipintaa.
7. Jos maalaat toisen kerroksen laita uudet maalarinteipit.
8. Poista teipit heti maalaamisen jälkeen ja anna maalin kuivua rauhassa.
9. Lopuksi voit maalata kaakeleiden saumat saumakynällä. Ravista saumakynää ennen maalaamista. Pidä kynän kärki alaspäin ja paina terää sisäänpäin kunnes maalia alkaa tulla kynänkärjestä.

20086_11277.jpg
20086_11278.jpg
20086_11279.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82919.jpg
Tarkista nämä 5 asiaa, kun valitset liesituuletinta
Oikean liesituulettimen valitseminen keittiöösi voi parantaa ilmanlaatua, poistaa ruoanlaiton aiheuttamaa höyryä ja hajua sekä ylläpitää puhtautta. Keittiön ilmanvaihtojärjestelmän koko ja tyyli ohjaavat eniten liesituulettimen valintaa. Tärkeää on myös, että rasvasuodattimen voi pestä, valot ovat riittävät ja äänitaso tuntuu sopivalta.
tunnelmalliset ulkovalot pimeällä terassilla
Turvallista sähköä myös ulkotiloissa
Kosteisiin ja kylmiin tiloihin sekä ulkotiloihin kannattaa valita aina sellaiset pistorasiat ja kytkimet jotka kestävät ympäröivät olosuhteet. Täysin avonaisiin ulkotiloihin, kuten esimerkiksi talon ulkoseinään, tulee valita vähintään roiskevesitiiviit asennuskalusteet, joiden kotelointiluokka on IP44. Roiskevesitiiviyden lisäksi pistorasioiden on oltava vikavirtasuojattuja ja läpällisiä.Katetuille terasseille sekä kylmiin sisätiloihin voidaan tapauskohtaisesti asentaa myös sisätiloihin soveltuvia asennuskalusteita. Kaikki sähköasennukset tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta, ja sähkömieheltä saat myös parhaan tiedon siitä, minkälainen kotelointiluokka kyseiseen sähköasennukseen tulevilla tuotteilla tulee olla.
20152_42353.jpg
Kylmälaitteiden ääni puhuttaa
Työtehoseuraantulee paljon palautetta kylmälaitteiden äänistä. Uuden kylmälaitteen ääni saattaa kummastuttaa, vaikkei se olisikaan desibeleissä mitattuna erityisen kova. Laite naksuu, kuplii, paukkuu ja puhkuu, mutta on välillä myös äänetön. Äänet liittyvät kylmäaineen olomuodon muutoksiin ja muuhun laitteen normaaliin kylmätekniseen toimintaan. Käyntiääntä on pyritty madaltamaan tuotekehityksen keinoin lisäämällä laitteen eristepaksuutta ja kompressorin ulkopuolista eristystä tai käyttämällä kompressoria, joissa on paksu vaippa tai muita ääneen vaikuttavia ominaisuuksia.
20233_81243.jpg
Ekologiset vinkit kodin rakentamiseen – tilaa uutiskirje ja voita 100 euron lahjakortti!
Ekologinen rakentaminen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina, koska kiinnitämme enemmän huomiota energiankulutukseen sekä rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksiin. Haluamme asua talossa, jossa on terveelliset elinolosuhteet ja hyvä sisäilma. Nykyään rakennukset suunnitellaan ja rakennetaan niin, että ne vähentävät ympäristövaikutuksia ja kuluttavat vähemmän energiaa sekä muita resursseja. Myös sisustamisessa kannattaa huomioida kierrätettävyys materiaalivalinnoissa ja sisustustuotteissa.Rakentaja.fi:n toimitus kokosi yhteen ekologiseen rakentamiseen liittyviä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita, jotka löytyvät tästä artikkelista.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Sisätaite
Sisätaitteessa käytetään Ormax sisätaitteen pohjapeltiä tai sisätaite laudoitetaan vähintään 300 mm taitteen molemmin puolin. Lautojen yläpinta tulee olla samalla tasolla kattotuolien yläpinnan kanssa. Tämän jälkeen asennetaan ylimääräinen Ormax-aluskate taitteen suuntaisesti koko taitteen mitalle. Sen päälle asennetaan varsinainen aluskate ja tuuletusrimat.
20164_45998.jpg
Valaise keittiön välitila oikein
Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä valaistuskohteista. Keittiössä tarvitaan hyvän yleisvalaistuksen lisäksi riittävästi valoa työskentelyyn. Keittiö tai ruokailutila on myös oleskelutilaa, jonka viihtyisyys on tärkeää. Valaistussuunnittelun tarve korostuu myös varsinaisen keittiön ulkopuolelle, kun kyseessä ovat avoimet ja yhdistetyt tilat. Valaistuksen suunnittelussa on otettava huomioon kaikki tilan käytännön toimet ja valaistuksen mahdolliset haittavaikutukset kuten häikäisyt ja heijastukset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton