• Etusivu
  • Talo

Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Päivitetty 16.05.2024
20236_82401.jpg

Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.

Vedenpuhdistuslaitteita eri tarpeisiin

Puhdasta vettä tarvitaan päivittäin. Kulutus vaihtelee asukkaiden tarpeiden, käyttötottumusten ja henkilömäärän mukaan. Juomavesi, ruoanlaitto, tiskaaminen, käsien pesu, suihku sekä saunominen kuluttavat kaikki vettä – enemmän etenkin silloin kun on useampi käyttäjä.

Olipa kyseessä sitten mökki, kesähuvila tai omakotitalo ratkaisu puhtaan veden ongelmaan löytyy kotimaisesta vedenpuhdistuslaitteesta. Finnvodan kehittämät NERO-vedenpuhdistuslaitteet käyttävät tehokasta käänteisosmoositekniikka veden käsittelyssä. Ne puhdistavat juoksevan veden mistä tahansa luonnosta löydettävästä vedestä, kuten merivedestä, järvivedestä tai vaikkapa moniongelmaisesta rauta- ja mangaanipitoisesta kaivovedestä.

Mikä vedenpuhdistusratkaisu on paras juuri sinun tarpeisiisi?

Miten laite toimii?

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset ja bakteerit jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta. Käänteisosmoosi menetelmänä poistaa vedestä käytännössä lähes kaikki liuenneet ja liukenemattomat ainekset. Käsitelty vesi on täysin puhdasta ja juomakelpoista.

NERO vedenpuhdistuslaite on suunniteltu siten, että jokainen voi itse suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet. Normaalissa käytössä huolloksi riittää esisuodattimien vaihtaminen 1-3 kertaa vuodessa. Toimenpide kestää alle 10 minuuttia.

Helppo ottaa käyttöön

Kompakti NERO vedenpuhdistuslaite vastaa asennusvaativuudeltaan astianpesukonetta ja on siten erittäin helppo ottaa käyttöön. Laitteen lisäksi tarvitaan ainoastaan raakavesipumppu ja vedenjakeluputkisto halutuille käyttövesipisteille. Energiatehokas laite käyttää vain vähän sähköä (virrankulutus on 420 W) ja sitä voidaan käyttää aurinkovoimalla, mikäli kiinteää sähköverkkoa ei ole saatavilla.

Mistä NERO-vedenpuhdistuslaitteita saa?

Meri- ja järvivesikäyttöön NERO-vedenpuhdistuslaitteen voi hankkia ja noutaa joko suoraan Finnvodan tehtaalta tai tilata verkkokaupasta suoraan kotiovelle.

Kaivovettä puhdistaessa on kuitenkin hyvä teettää ensin vesianalyysi ja käydä se läpi Finnvodan asiantuntijoiden kanssa.

Laitteesta ja sen toiminnasta voi myös tiedustella ennakkoon.

20232_80969.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
Talo
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80966.jpg
Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä
Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20204_63811.jpg
Älyominaisuuksilla on merkitystä vedenmittauksessa
Energiatehokkuusdirektiivi on määrännyt, että vesimittarit tulee asentaa taloyhtiöihin niin uudiskohteissa (2011) kuin saneerauskohteissa (2013). Valitettavasti direktiiviä on tulkittu siten, että mittarit on ollut pakko asentaa, mutta ei ottaa käyttöön. Lokakuussa 2020 astuu voimaan kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen pakollistava asetus. Mitä tämä tarkoittaa sinun taloyhtiössäsi?
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton