• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesijärjestelmien käyttäjätestin voittajaan on helppo luottaa

Hyvät tulokset pitävät biopuhdistajan kohdalla paikkansa

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 29.04.2024
20233_81251.jpg

Kohde tulee myös Sarin ja Juhan lasten perheiden satunnaiseen käyttöön.

Pohjois-Pohjanmaalle vapaa-ajan asunnon rakentaneet Juha ja Sari Hynynen iloitsevat, kuinka vaivattomasti heidän unelmansa toteutui hirsirakenteisesta loma-asunnosta kaiken kaikkiaan. Hynysten loma-asunto rakennettiin Sarin saamalle metsäiselle tontille Oulujärven rannalle, Vaalan kunnassa. Hynyset valitsivat loma-asuntonsa Kontion hirsitalomallistosta ja asunto suunniteltiin heidän tarpeidensa mukaan ympärivuotiseen käyttöön. Loma-asuntoon haluttiin kaikki mukavuudet, joista omassa kodissakin pääsee nykypäivänä nauttimaan, joten jätevesijärjestelmä oli myös asennettava unelmakokonaisuuteen. Vestellin Biopuhdistaja kuului suunnitelmiin heti, kun Juha oli osallistunut Vestellin järjestämään verkkokoulutukseen ja vakuuttui tuotteen laadusta ja ominaisuuksista.

Hynysten loma-asunnon rakennusprojekti alkoi kesällä 2021, kun tontilta kaadettiin noin 30 puuta ja lokakuussa maanrakennusurakoitsija kävi kaivamassa sorapatjat. Keväällä 2022 tuli toinen työporukka tekemään perustukset, jonka jälkeen päästiin rakentamaan. Juhalle tämä oli jo toinen rakennusprojekti ja hän uskoi pääsevänsä tästä projektista vaivattomammin. Hän ajatteli, tällä kertaa selviäisi vähän helpommalla, mutta ei se mennytkään ihan niin.

‒ Tässä kaikessa on mennyt yllättävän kauan, mutta nyt olemme viettäneet loma-asunnossa jo useamman yön, kertoo Juha Hynynen.

Mukavuudet vaativat toimivan jätevesijärjestelmän

Pariskunnalle oli alusta alkaen selvää, että loma-asuntoon tulisi kaikki yleiset mukavuudet kuten sisävessa, suihku, astianpesukone ja varaus pyykinpesukoneelle. Tämä asetti tiettyjä vaatimuksia jätevesijärjestelmän suhteen. Juha aloitti laite-etsinnät kysymällä ensin Vaalan kunnasta, miten kohteen jätevesijärjestelmä tulisi toteuttaa. Kunnasta suositeltiin mustille vesille umpisäiliötä ja harmaille vesille erillistä puhdistajaa. Juha katselikin varmaan puoli vuotta monen eri firman vaihtoehtoja harmaiden vesien puhdistuksen osalta ja harkitsi myös panospuhdistamoa.

Valinta tuntui vaikealta, koska jätevesijärjestelmältä vaaditaan paljon. Sen tulee toimia, vaikka loma-asunto olisi suuremmallakin käytöllä. Loma-asuntoa tulee käyttämään parhaimmillaan useampikin perheenjäsen kerralla, joten asunto on mitoitettu niin, että siellä voi hyvin viettää aikaa 4‒6 henkilöä kerrallaan. Tämä vaatii myös jätevesijärjestelmältä toimivaa kokonaisuutta.

20233_81258.jpg
https://www.vestelli.fi/

Lopulta Juha vakuuttui Vestellin tuotteista osallistuttuaan Vestellin järjestämään verkkokoulutukseen, luettuaan Vestellin asiakkaiden kokemuksista ja tutustuttuaan Biopuhdistaja 3 -tuotteen puhdistustuloksiin.

‒ Ajattelin kun on paljon tutkittu laite, niin voi luottaa, että hyvät tulokset pitää paikkansa. Kun on kuitenkin niin paljon eri toimittajia mutta kaikista ei ole tutkimustuloksia saatavilla, kertoo Hynynen. Myös se, että Vestelli Biopuhdistaja 3 -tuotteen runko on betoninen ja niin painava, että se pysyy hyvin paikallaan, vakuutti Juhan tuotteen sopivuudesta.

Biopuhdistajan asennus sujui mutkattomasti, toimitukset tulivat sovitusti ja muutaman saunomiskerran ja suihkussa käynnin kokemuksella laite on toiminut kuten pitääkin.

Biopuhdistajan asennus on vaivatonta ja sujuu parhaimmillaan päivässä

Juha kertoo myös olleensa tyytyväinen Vestellin asiakaspalveluun.

‒ Minulla ei ole mitään moitittavaa. Olen saanut tietoa kaikesta, mistä olen halunnutkin ja kokemukseni mukaan voin suositella Vestelliä tuttavilleni, kiittelee Hynynen.

Rakennusprojektia suunnittelevalle Juha suosittelee palkkaamaan luotettavan rakennusalan ammattilaisen, joka jakaa rakennuttajan kanssa vastuun siitä, että kaikki hommat tulevat hoidettua kuten pitääkin.

‒ Se helpottaisi rakennuttajan työtä, kun voisi vähän jakaa vastuuta. Nyt olemme kantaneet vastuun itse.

Jätevesijärjestelmän valinnan osalta Juha kehottaa olemaan yhteydessä kunnan rakennustarkastajaan ja jätevesiasioista vastaavaan henkilöön heti alussa.

He kertovat, minkä tyyppinen järjestelmä pitää laittaa, ovat puolueettomia ja opastavat kunnan jätevesimääräysten noudattamisessa. Siitä on hyvä jatkaa laite-etsintöjä, ohjeistaa Hynynen.

Voit lukea muita Vestellin asiakastarinoita täällä

<p data-block-key="wtjdu">Myös perheen koira rakastaa uutta mökkiä ja varsinkin ikkunasta avautuvaa upeaa maisemaa.</p>
https://www.vestelli.fi/
Myös perheen koira rakastaa uutta mökkiä ja varsinkin ikkunasta avautuvaa upeaa maisemaa.
Info

Info

Vestellin Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

  • Biopuhdistaja-jätevesijärjestelmä perustuu aidoissa olosuhteissa testattuun suomalaiseen tekniikkaan.
  • Tuotteilla on myös Avainlippu, joka on merkki siitä, että ne on valmistettu Suomessa.
  • Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja se täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset vuodenajasta riippumatta.

Tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttömukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

Tutustu sinäkin Biopuhdistaja-tuotteisiin.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö Biopuhdistajasta

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20237_82696.jpg
Rohkeat uudet sisustustrendit! Nämä kaksi trendaavat nyt TikTokissa
Meillä jokaisella on tarve esitellä omaa identiteettiämme esimerkiksi vaatteiden tai sisustuksen avulla. Tähän ajatukseen eivät tiukasti trendien mukaan tehdyt sisustukset sovi. Trendeillä on kuitenkin tarkoitus esitellä, millä uudella tavalla voisit piristää sisustustasi. Trendejä on myös tarjolla useita per sesonki, joista voit valita oman näköisesi ja toteuttaa siitä vain haluamasi osat – niin paljon tai niin vähän kuin haluat.On tärkeää muistaa, että sisustustrendit ovat ohimeneviä ja vaihtelevat ajan myötä. Sen sijaan, että pyrkisit seuraamaan jokaista muotia, kannattaa keskittyä luomaan sisustus, joka heijastaa omaa persoonallisuutta ja tyyliä. Tämä auttaa luomaan aikaa kestävän ja henkilökohtaisen sisustuksen, joka ei ole sidottu nopeasti muuttuviin trendeihin.Nyt tutustutan sinut kahteen värikkääseen, nuorison suosimaan trendiin: #Cluttercore ja #Avant Basic.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton