• Etusivu
  • LVI

Ilma, lämpö ja vesi yhdellä laitteella

Lämpöpumppujärjestelmä, joka ratkaisee kaikki talotekniikan tarpeet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nilan Suomi Oy
Päivitetty 13.02.2024
20238_82973.jpg

Ilma-vesilämpöpumppu mahdollistaa asunnon kokonaisvaltaisen ja energiatehokkaan lämmityksen. Laite hyödyntää mahdollisimman paljon ilmaista energia alentaen asunnon lämmityskustannuksia huomattavasti. Asunnon tarvitsemat ilma, lämpö ja vesi hoituvat kaikki yhdellä laitteella.

Nilanin Compact PC on monipuolinen lämpöpumppujärjestelmä, joka ratkaisee kaikki talotekniikan tarpeet. Yhdessä kompaktissa paketissa on kaikki talosi tarpeen mukaan räätälöidyt laitteet, eikä lattiatilaakaan tarvita kuin puoli neliömetriä.

Maalämpö, ilmavesilämpö, aurinkolämpö, sähkölämpö, lisäpuhaltimet – Compact PC:n modulaarinen rakenne mahdollistaa räätälöidyn, taloosi sopivan kokoonpanon.

Compact PC -sarjan laitteissa on vakiona kaksinkertainen lämmöntalteenotto, ilmanvaihto tehokkaalla suodatuksella, tuloilman lämmitys tai viilennys sekä lämminvesivaraaja.

Katso video esimerkkikohteesta

Tutustu videolla esitettävään esimerkkikohteeseen, jossa teknisen käyttöikänsä saavuttaneet laitteet korvattiin Compact PC AIR 9 -kokonaisratkaisulla. Videolla kerrotaan myös saavutetut säästölukemat!

Ilmavesilämpöpumppu vanhaan omakotitaloon

Nilan kehittää ja valmistaa huippulaadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihto- ja lämpöpumppuratkaisuja, joiden avulla saavutetaan terveellinen sisäilma ja pieni energiankulutus ympäristöystävällisellä tavalla.

Info

Info

Miksi taloon kannattaa asentaa ilmavesilämpöpumppu?

  • Samalla laitteella hoituu talon lämmitys ja viilennys
  • Tehokkaalla, kaksinkertaisella lämmöntalteenotolla asunnon lämmityskustannukset saadaan alas, sillä lämpö saadaan talteen poistoilmasta
  • Tunkkainen ja kostea sisäilma poistuu asunnosta, ja tilalle tulee raikasta ja puhdasta hengitysilmaa
  • Asennuskustannukset ovat edullisemmat kuin muissa lämmitysratkaisuissa
  • Ilmavesilämpöpumppu sopii myös kohteisiin, joihin ei voida asentaa maalämpöä (samat vuosihyötysuhteet kuin maalämmössä)
  • Asennus on nopea (1-2 päivää)
  • 3 vuoden takuu
Nilan Suomi Oy
LVI
ilmanvaihto
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56849.jpg
Miksi toimiva ilmanvaihtokone kannattaisi uusia?
Ilmanvaihto ja siihen panostaminen jää helposti huomioimatta remontteja suunnitellessa.Kun ilmanvaihto toimii hyvin, se on käytännössä täysin huomaamaton. Vielä, kun ilmanvaihto jo kaipaisi parannusta, siihen ei tule välttämättä kiinnitettyä huomiota. Kun puutteellinen ilmanvaihto huomataan, tilanne voi olla jo huono: huonosti nukutut yöt, tunkkainen ilma tai jopa haju ja märkätilat eivät koskaan tunnu kuivuvan. Tällöin voi laajempikin ongelma jo päässyt muodostumaan, esimerkiksi kosteusvaurio.Ilmanvaihdon kuntoon laittaminen tuo asuinviihtyisyyttä, terveellisen ja hyvän sisäilman ja suojaa myös rakenteita liialliselta kosteusrasitukselta.
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
20195_57904.jpg
Poistoilmalämpöpumppu, jota voit muunnella tarpeen mukaan
Compact PC -sarja koostuu poistoilmalämpöpumpusta, jota voit muunnella tarpeesi mukaan. Compact-poistoilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää tuloilmaa, sekä lämmittää käyttöveden. Tehokas poistoilmalämpöpumppu osallistuu näin myös asunnon lämmitykseen pienentäen lämmityskustannuksia.Sarjasta löytyy Nilanin viimeisin tietotaito ja markkinoiden parhaat komponetit. Sarja edustaa viimeisintä talotekniikkaa ja huippuenergiatehokkuutta.Energiatehokkuus perustuu Compactin kaksinkertaiseen lämmöntalteenottoratkaisuun, jossa on passiivikenno ja poistoilmalämpöpumppu
Spigot asennus
Oikea hetki poistoilmalämpöpumpun vaihdolle
Uuden poistoilmalämpöpumpun hankinta tulee ajankohtaiseksi, kun vanhan laitteen kompressori tulee tiensä päähän ja pitää vaihtaa. Uusimisen myötä talo lämpiää entistä energiatehokkaammin paremmalla hyötysuhteella − nykyaikaiset poistoilmalämpöpumput ovat teknisesti kehittyneempiä kuin edeltäjänsä, joka näkyy paitsi pienempinä käyttökustannuksina myös parempana asumisviihtyvyytenä.
20215_70792.jpg
Taloyhtiöiden energian­säästöä käsiteltiin webinaarissa
Omataloyhtiö.fi järjesti huhtikuussa 2021 taloyhtiöiden energiansäästö webinaarin. Illan aikana käsiteltiin vedenkulutusta, kaukolämpöä ja ilmanvaihtoa. Koostimme illasta tiiviin tietopaketin ja artikkelin lopusta pääset katsomaan webinaaritallenteen.
20195_57762.jpg
Ilmanvaihto viilennyksellä ja käyttöveden lämmitys - yhdellä laitteella
Helposti tulee ajatelleeksi, että 15 – 20 vuotta vanha rivitaloasunto tuntuu varsin uudelta ja talotekniikaltaan ajantasaiselta asunnolta. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole. Vaikka rakennus itsessään kaikkine rakennusosineen voi olla hyvässäkin kunnossa, taloteknisten laitteiden osalta kehitystä on tapahtunut paljon viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Pääsääntöisesti ainakin viilennyslaitteisto puuttuu tämän ikäisistä rivitaloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton