• Etusivu
  • LVI

Compact PC - Uusi, muunneltava poistoilmalämpöpumppu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nilan Suomi Oy
Päivitetty 13.01.2021
20195_57904.jpg

Compact PC -sarja koostuu poistoilmalämpöpumpusta, jota voit muunnella tarpeesi mukaan. Compact-poistoilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää tuloilmaa, sekä lämmittää käyttöveden. Tehokas poistoilmalämpöpumppu osallistuu näin myös asunnon lämmitykseen pienentäen lämmityskustannuksia.

Sarjasta löytyy Nilanin viimeisin tietotaito ja markkinoiden parhaat komponetit. Sarja edustaa viimeisintä talotekniikkaa ja huippuenergiatehokkuutta.

Energiatehokkuus perustuu Compactin kaksinkertaiseen lämmöntalteenottoratkaisuun, jossa on passiivikenno ja poistoilmalämpöpumppu

Info

Info

Miten kaksinkertainen lämmöntalteenotto toimii?

Nilanin kaksinkertainen LTO koostuu poistoilmalämpöpumpusta (aktiivinen) sekä vastavirta-LTO:sta (passiivinen).

Toimintaperiaate on suhteellisen yksinkertainen.

  1. Asunnon lämmintä ja kosteaa sisäilmaa imetään ilmanvaihdon poistokanavista ja johdetaan vastavirtakennoon, joka siirtää lämpöenergian ulkoa tuotavaan ilmaan.
  2. Tämän jälkeen poistoilma johdetaan lämpöpumpulle, joka kerää vielä loputkin lämpöenergiat talteen ja hyödyntää sitä käyttöveden ja/tai tuloilman lämmityksessä.

Näin poistoilmasta saadaan hyödynnettyä kaikki sen sisältämä lämpöenergia, ja lämmöntalteenoton energiatehokkuus kasvaa huomattavasti.

Poistoilman lämmöntalteenotto

Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on ylimääräisen kosteuden poisto. Siksi ilmanvaihdon poistokanavat sijaitsevatkin yleensä kosteissa ja lämpimissä tiloissa; keittiössä, kylpyhuoneissa, saunassa sekä kodinhoitohuoneessa. Kosteasta ilmasta saadaan myös enemmän lämpöenergiaa talteen. Kun kosteaa ilmaa poistetaan asunnosta, sisäilmasta saadaan terveellisempi niin asukkaille kuin itse talollekin.

Katso myös video, jossa esitellään koko sarja sekä kerrotaan, miten voi halutessasi vaihtaa myös lämmönlähdettä.

Uusi muunneltava poistoilmalämpöpumppu - Nilan

Moderni ja kompakti maalämpöpumppu omakotitaloon

Compact PC MLP on sisäänrakennetulla maalämpöpumpulla varustettu lämmitys-, ilmanvaihto- ja käyttövesiratkaisu nykyaikaisiin omakotitaloihin.

MLP-maalämpöpumpulla varustetulla Compact PC -järjestelmällä saat kaikkein parhaimmat hyötysuhteet ja minimaalisen sähkönkulutuksen niin lämmityksessä, ilmanvaihdossa kuin käyttöveden lämmityksessä.

Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Nilan Suomi Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56849.jpg
Miksi toimiva ilmanvaihtokone kannattaisi uusia?
Ilmanvaihto ja siihen panostaminen jää helposti huomioimatta remontteja suunnitellessa.Kun ilmanvaihto toimii hyvin, se on käytännössä täysin huomaamaton. Vielä, kun ilmanvaihto jo kaipaisi parannusta, siihen ei tule välttämättä kiinnitettyä huomiota. Kun puutteellinen ilmanvaihto huomataan, tilanne voi olla jo huono: huonosti nukutut yöt, tunkkainen ilma tai jopa haju ja märkätilat eivät koskaan tunnu kuivuvan. Tällöin voi laajempikin ongelma jo päässyt muodostumaan, esimerkiksi kosteusvaurio.Ilmanvaihdon kuntoon laittaminen tuo asuinviihtyisyyttä, terveellisen ja hyvän sisäilman ja suojaa myös rakenteita liialliselta kosteusrasitukselta.
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
20193_56849.jpg
Säästöä tehokkaammalla lämmöntalteenotolla
Energiatehokkuus ja energiansäästö on päivittäinen aihe ja "ilmastotalkoiden" myötä merkitys vain kasvaa. Energiatehokkuusvaatimukset saattavat kasvaa ja energian hinta nousta. Ilmastonmuutoksen kannalta tärkeitä energiatehokkuuden osa-alueita ovat liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, rakennusten lämmitys sekä sähkölaitteet ja valaistus. Ilmastotalkoisiin osallistuminen on mielekkäintä silloin, kun siitä syntyy kustannussäästöä itselle. Käytännössä vanha toimivan tuntuinen ilmanvaihtokonekin kannattaa yleensä uusia.Talon koosta ja ilmamääristä riippuen ilmanvaihtokoneen uusimisella saavutettu säästö on vuositasolla 200 - 700 euroa.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton