• Etusivu
  • LVI

Lämmöntalteenottolaiteen uusiminen – Nilan Comfort CT300 Polar -ilmanvaihtokoneella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nilan Suomi Oy
Julkaistu 04.11.2019
20193_56849.jpg

Energiatehokkaat ja hiljaiset Comfort-sarjan LTO-koneet soveltuvat erinomaisesti useimpien vanhojen IV-koneiden tilalle.

Energiatehokkuus ja energiansäästö on päivittäinen aihe ja "ilmastotalkoiden" myötä merkitys vain kasvaa. Energiatehokkuusvaatimukset saattavat kasvaa ja energian hinta nousta. Ilmastonmuutoksen kannalta tärkeitä energiatehokkuuden osa-alueita ovat liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, rakennusten lämmitys sekä sähkölaitteet ja valaistus. Ilmastotalkoisiin osallistuminen on mielekkäintä silloin, kun siitä syntyy kustannussäästöä itselle. Käytännössä vanha toimivan tuntuinen ilmanvaihtokonekin kannattaa yleensä uusia.

Talon koosta ja ilmamääristä riippuen ilmanvaihtokoneen uusimisella saavutettu säästö on vuositasolla 200 - 700 euroa.

Ei kustannus vaan investointi

Tekniikan kehittyminen ja ominaisuuksien parantuminen ei kuitenkaan näy kustannuksissa. Ilmanvaihtokoneet eivät ole nykyisin kalliimpia, kuin vanhat edeltäjänsä, vaikka ovatkin parantuneet merkittävästi. Ilmanvaihtokoneen uusimisen voi hyvin katsoa olevan sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin.

Lämmöntalteenottolaiteen uusiminen

Energiatehokkuus on Nilanin avainosaamista

Nilan kehittää ja valmistaa huippulaadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihto- ja lämpöpumppuratkaisuja,
joiden avulla saavutetaan terveellinen sisäilma ja pieni energiankulutus ympäristöystävällisellä tavalla.

Energiatehokkaat ja hiljaiset Comfort-sarjan LTO-koneet soveltuvat erinomaisesti useimpien vanhojen IV-koneiden tilalle. Mallistosta löytyy vaihtoehdot niin pysty- kuin vaaka-asennuksiin, sekä erittäin energiatehokas Comfort CT300 -malli.

Nilan Comfort CT300 Polar on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin

Comfort CT300 Polar on passiivitalosertifioitu LTO-kone pohjoisen olosuhteisiin. Tehokkaalla lämmöntalteenottotoiminnolla varustettu energiatehokas ilmanvaihtoyksikkö. Suurikokoinen vastavirtakenno ottaa tehokkaasti lämmön talteen. Laite soveltuu asuntoihin, joiden koko on 80 – 200 m2. Tilan suosituskoko on suuntaa antava, sopivuus varmistuu suunnitellun ilmamäärän mukaan.

Ainutlaatuinen Polar-jäätymisenesto suojaa laitetta pakkasilta, joten tavanomaista sulatustoimintoa ei edes tarvita – ja laitteen energiatehokkuus ei heikkene edes kovemmilla pakkaslukemilla.

Comfort CT300 -laite soveltuu hyvin omakotitaloihin, kerrostaloasuntoihin ja toimistoihin, joissa asennuksen on oltava helppoa ja sisäilman optimaalinen.

Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista

Nilan Suomi Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56849.jpg
Miksi toimiva ilmanvaihtokone kannattaisi uusia?
Ilmanvaihto ja siihen panostaminen jää helposti huomioimatta remontteja suunnitellessa.Kun ilmanvaihto toimii hyvin, se on käytännössä täysin huomaamaton. Vielä, kun ilmanvaihto jo kaipaisi parannusta, siihen ei tule välttämättä kiinnitettyä huomiota. Kun puutteellinen ilmanvaihto huomataan, tilanne voi olla jo huono: huonosti nukutut yöt, tunkkainen ilma tai jopa haju ja märkätilat eivät koskaan tunnu kuivuvan. Tällöin voi laajempikin ongelma jo päässyt muodostumaan, esimerkiksi kosteusvaurio.Ilmanvaihdon kuntoon laittaminen tuo asuinviihtyisyyttä, terveellisen ja hyvän sisäilman ja suojaa myös rakenteita liialliselta kosteusrasitukselta.
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
20195_57904.jpg
Poistoilmalämpöpumppu, jota voit muunnella tarpeen mukaan
Compact PC -sarja koostuu poistoilmalämpöpumpusta, jota voit muunnella tarpeesi mukaan. Compact-poistoilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää tuloilmaa, sekä lämmittää käyttöveden. Tehokas poistoilmalämpöpumppu osallistuu näin myös asunnon lämmitykseen pienentäen lämmityskustannuksia.Sarjasta löytyy Nilanin viimeisin tietotaito ja markkinoiden parhaat komponetit. Sarja edustaa viimeisintä talotekniikkaa ja huippuenergiatehokkuutta.Energiatehokkuus perustuu Compactin kaksinkertaiseen lämmöntalteenottoratkaisuun, jossa on passiivikenno ja poistoilmalämpöpumppu
20206_65370.jpg
Ilmalämpöpumpulla poistat kosteutta ja parannat sisäilman laatua
Ilmalämpöpumpulla säästät lämmityskuluissa tyypillisesti noin 30–40 %. Säästöihin vaikuttavat maantieteellinen sijainti, lämmitystarpeen vaihtelu ja lämpöpumpun oikea käyttö. Ilmalämpöpumpulla avulla viilennät ja lämmität kotiasi vaivatta. Samalla parannat sisäilman laatua, koska ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Kosteudenpoistosta on hyötyä niin kotona kuin mökilläkin.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
Turun Jaanin alueen mittavassa ryhmäkorjaushankkeessa korjattiin kymmenen 60-luvulla valmistunutta taloa.
Toimiva energiaremontti lähtee aina taloyhtiön tarpeesta
Neljä turkulaista asunto-osakeyhtiötä selvitti linjasaneerauksensa yhteydessä vaihtoehtoja kaukolämmölle. Koska lämmityslaitteiden elinkaari on pitkä, on tärkeää, että laitetoimittajana on valmistaja, joka palvelee huolto- ja varaosa-asioissa vielä vuosienkin päästä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton