• Etusivu
  • Piha

Ihanat pihat järvinäkymällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 30.06.2021
20216_71444.jpg

Messukohteen takapihalta on suora näkyvyys Lohjanjärvelle. Kuva: Rudus

Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjan kauniissa maisemissa. Hiidensalmella oleva messualue sijaitsee Lohjanjärven rannalla aivan Lohjan keskustan tuntumassa. Messualueella olevasta 16 omakotikohteesta jokaisessa on oma järvinäkymä.

Ideat talteen!

Rudus on seurannut piharakentamista peräti neljässä eri messukohteessa sekä sosiaalisen median kautta että fyysisesti paikanpäällä. Kohteisiin on valikoitunut Ruduksen laajasta valikoimasta hyvinkin monipuolinen kattaus. –Täältä on jokaisen helppo löytää itselleen jotain pientä ideaa kotiin viemiseksi.

Pihoilla on käytetty sekä pihakiviä että laattoja, erityisesti mainitsemisen arvoisena on, että jokaisella pihalla on kiinnitetty erityistä huomiota hulevesiin ja niiden imeyttämiseen. Lisäksi tarjolla on ideoita siitä, miten kiviaineksia, katteita sekä kasvillisuutta voi pihakivien rinnalla yhdistellä.

Kurkista messupihoihin jo nyt!

Oheisen linkin kautta pääset tutustumaan Ruduksen neljään eri messukohteeseen. Kurkista ja ihastu!

Messukohteissa on tarjolla ideoita siitä, miten kiviaineksia, katteita sekä kasvillisuutta voi pihakivien rinnalla yhdistellä. Kuva: Rudus.
Messukohteissa on tarjolla ideoita siitä, miten kiviaineksia, katteita sekä kasvillisuutta voi pihakivien rinnalla yhdistellä. Kuva: Rudus.
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20191_56072.jpg
Pakkasella yleisen kuivan sisäilman vaikutukset terveyteen
Ongelma korostuu talvisinSopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvointimme kannalta. Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila.Suositeltavaa ilmankosteutta voi olla vaikeaa aikaansaada talvella, jolloin ulkoilma on usein hyvin kuivaa. Tämä johtuu siitä, että lämmin ulkoilma pystyy sitomaan itseensä enemmän kosteutta kun kylmä ilma. Koska kylmä ulkoilma ei sido vettä niin hyvin kuin lämmin ulkoilma, ilmanvaihdon mukanaan tuoman ulkoilman lämmetessä sisällä suhteellinen kosteus pienenee.
202112_74291.jpg
Pesuhuone kiiltäväksi kotikonstein – näitä kikkoja et ehkä tiennyt
Laattasaumojen puhdistus tuntuu varmasti hirveältä ajatukselta. Kalkkia kertyy saumoihin, lasioviin ja suihkun taakse. Peilit höyrystyvät. Netti on pullollaan nopeita ja hyviä ohjeita pesuhuoneen helppoon puhdistamiseen – tässä muutamia.
20204_63957.jpg
Kuorikivi tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon
Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton