• Etusivu
  • LVI

Hyödynnä auringon energia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 16.07.2019
20197_59107.jpg

NIBE PV muodostuu yksikiteisestä piistä valmistetuista kennopaneeleista. Ne ovat elegantteja kokomustia ja täysin peittäviä paneeleja. NIBEn aurinkosähköratkaisuihin pääsee tutustumaan myös Kouvolan asuntomessuilla.

Aurinkosähköllä tuotat uusiutuvaa energiaa ilman päästöjä, eikä sinun tarvitse murehtia nousevasta sähkönhinnasta. NIBEn valikoimasta löydät aina tarpeisiisi sopivan aurinkosähköpaketin, jonka voit halutessasi kytkeä lämpöpumppuun energiatehokkuuden maksimoimiseksi.

NIBE PV -aurinkopaneelit on valmistettu erikoislasilla pinnoitetusta piikristallilevyistä. Kun aurinko paistaa paneelin pinnalle, piikristallit muuttavat auringon säteilyn sähkövirraksi, ja taajuusmuuntimen kautta tasavirta muuttuu kodin sähkölaitteille soveltuvaksi vaihtovirraksi.

NIBE PV -aurinkosähköjärjestelmä soveltuu niin tiili-, pelti-, konesaumapelti- kuin huopakatollekin. Järjestelmän tuottama energiamäärä (kWh) riippuu muun muassa sijainnista, ilmansuunnasta, paneeleiden määrästä ja katon kaltevuudesta. Tehoon voivat vaikuttaa myös esimerkiksi lipputangon tai puiden varjot.

20197_59108.jpg

Parhaan hyödyn ja maksimaalisen energiatehokkuuden aurinkosähköjärjestelmästä saa yhdistämällä sen NIBEn lämpöpumppuun. NIBE Uplink näyttää koko järjestelmän tiedot ja toimivuuden kännykästä, tabletista tai tietokoneelta, ja voit seurata aurinkosähkön tuottoa kätevästi reaaliajassa.

NIBE PV -aurinkosähköpakettia on helppo täydentää lisäaurinkopaneeleilla kattoon sopivaksi. Aurinkosähköpaketteja on saatavilla kahdeksana eri tehoversiona. Tehoversiot kootaan peruspaketista, joka sisältää kymmenen paneelia, asennustarvikkeet, vaihtosuuntaajan ja tiedonsiirron lämpöpumpulle − asennusvalmiina.

NIBEn aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen ja luotettava investointi, jonka elinkaareksi on arvioitu minimissään 30 vuotta. Jos tänä aikana tehdään kattoremontti, paneelit voidaan ottaa pois ja asentaa remontin valmistuttua takaisin. Aurinkosähköpaneeleita ei tarvitse puhdistaa, koska se aiheuttaa riskin lasien naarmuuntumisesta. Lumen voi jättää paikoilleen, sillä se liukuu paneeleiden päältä pois itsestään.

20197_59109.jpg
Ohje

Ohje

Tiesitkö?

Aurinkosähköjärjestelmän asennuksen työn osuudesta on mahdollista saada kotitalousvähennystä 50 %, josta omavastuu on 100 euroa. Vähennyksen maksimimäärä henkilöä kohden on 2400 euroa vuodessa. Lisätietoa löydät Verohallinnon nettisivuilta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20221_76621.jpg
Kotimaisten linjalattiakaivojen valikoima laajenee - mukana on musta uutuus
Suuren suosion saavuttaneiden Vieser-linjalattiakaivojen mallisto laajenee vuoden alkajaisiksi. Tyylikkään eleettömien rosterikansien kokovalikoima kasvaa, ja samalla markkinoille tuodaan kannesta myös uusi mattamusta versio, joka on upea vastinpari esimerkiksi trendikkään mustille suihkukokonaisuuksille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton