• Etusivu
  • Rakentaminen

Huoltokirja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennusaikana suunnittelijoiden, käyttäjän ja työmaan edustajat kokoavat rakennuksesta määräysten mukaisen huoltokirjan. Huoltokirjan kokoaminen tapahtuu tilaajan erillisen atk – ohjelman tai HuoltoOptimin avulla.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö, valvojat, suunnittelijat ja urakoitsijat.

Dokumentit:
Huoltokirja

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö ja isännöitsijä tai huollon johtaja.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200912_19715.jpg
Tee Se Itse -joululahja
Suomalainen sotilas vastasi kuulemma sodassa kymmentä ärrä-sotilasta, kuten aihetta käsittelevässä kirjassa ja elokuvassa on kerrottu. Vanha käsityötaitokin on tallella ja voimissaan ja yksi raavas mies pärjää kyllä siinä, missä kymmenen kiinalaistyttöä – tai oliko se päinvastoin? Joka tapauksessa teollinen tuotanto on nykyisin sutta ja sekundaa, sen jälkeen kun se Suomesta ulkoistettiin.
20101_19848.jpg
Uutta Suomessa - osta Kastellin Economytalo netistä!
Nyt voit valita ja varata talon suoraan netistä! Kastelli-talot tuo uutena mahdollisuuden ostaa talon suoraan netistä. Nettikauppa avautuu to 14.1.2010
20097_17782.jpg
Asuntomessujen 50 000 kävijän raja rikkoutui eilen
Valkeakosken asuntomessujen 50 000. kävijä kukitettiin messuportilla 21. heinäkuuta. Kotkasta asuntomessuille puolenpäivän aikaan saapunut nelihenkinen perhe, vanhemmat Minna Turunen ja Joni Räsänen sekä 12-vuotias Paavo Laakso ja pian vuoden vanha Joonatan Räsänen, vierailivat messuilla yhdessä ensimmäistä kertaa. Perhe yllättyi iloisesti, kun heitä vastassa oli Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Kari Salmi sekä Valkeakosken asuntomessujen projektipäällikkö Arto Vuorijärvi kukkien sekä kesäisen yllätyspaketin kanssa. Paketissa oli ilmaiset sisäänpääsyt messuille, ruokaliput, messuluettelot sekä patakinnassetti kesän grillijuhliin.Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Kattotiilien nosto ja asentaminen
Kattotiilien nosto lavoittain tapahtuu helpoimmin autonosturilla. Täysiä tiililavoja ei kuitenkaan saa nostaa ruoteiden päälle, vaan lavoilta tiilet siirretään nippuina piirroskuvan mukaisiin paikkoihin katolle (kuva 7).Jos halutaan, että kuljetusauto nostaa tiilet katolle, siitä on sovittava erikseen tilauksen yhteydessä. Tiilet voi nostaa katolle myös rakennuskonevuokraamoista saatavilla tikas- tai muilla nostureilla.
20238_82720.jpg
Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Tässä ohjeita aloittelevalle
Onnistuneesti remontoitu kylpyhuone lisää oleellisesti asumisviihtyvyyttä ja nostaa huoneiston arvoa.Kylpyhuoneremontin voi teettää kokonaan ammattilaisella, mutta remontointikokemusta omaava voi halutessaan tehdä osan töistä myös itse. Sähkö- ja putkityöt on kuitenkin aina jätettävä ammattilaisen tehtäviksi.
201111_28744.jpg
Ilmanvaihdon remontti
Toimiva ilmanvaihto pienentää asunnon radonpitoisuuttaEnsimmäinen toimenpide radonkorjauksissa on varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Usein korkea radonpitoisuus löytyy asunnosta, jossa ilmanvaihto ei toimi korvausilmaventtiilien puuttumisen takia. Ilmaa poistuu asunnon poistoilmaventtiilien kautta (WC, keittiö, suihkutilat) ja koska korvausilmaventtiilit puuttuvat, tulee korvausilmaa yleensä myös lattiavuotona alapohjan kautta. Tällä tavalla radonia ajautuu sisätiloihin. Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen tilanne muuttuu. Poisto ei enää ime korvausilmaa vääristä vuotopaikoista, vaan raitista ilmaa tulee hallitusti korvausilmaventtiilien kautta. Toimiva ilmanvaihto on muutenkin niin olennainen osa nykypäivän asumista, ettei sen laittaminen kuntoon ole vikaratkaisu.Velco-venttiilit helposti ja edullisesti Jäsentukusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton