• Etusivu
  • Rakentaminen

Huoltokirja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennusaikana suunnittelijoiden, käyttäjän ja työmaan edustajat kokoavat rakennuksesta määräysten mukaisen huoltokirjan. Huoltokirjan kokoaminen tapahtuu tilaajan erillisen atk – ohjelman tai HuoltoOptimin avulla.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö, valvojat, suunnittelijat ja urakoitsijat.

Dokumentit:
Huoltokirja

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö ja isännöitsijä tai huollon johtaja.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mistä valojen vilkkuminen voi johtua?
Kysymys:Hei, Meillä on vuonna 1992 rakennettu talo haja-asutusalueella. Tätä on normaalisti tapahtunut huomiomme mukaan vain talvella (saattaa olla että on vasta nyt kiinnitetty tähän huomioita jo syksyisinkin). Talon valot välkkyvät aika ajoin. Ei niin paljoa, että menisi pimeäksi asti mutta pientä himmenemistä ja kirkastumista. Joskus katko sen verran pitkä, että kelloradio sekoaa (ei sisällä muistiparistoa) tai uunin kello menee sekaisin, kuten pitemmän sähkökatkon aikana.Jotenkin tuntuu myös, että eteisen hehkulamppu ei kestä tätä välkähtelyä. Nyt lisäksi olemme huomanneet, kun käynnistää tietokoneen tapahtuu vastaavanlainen välkähdys. Muita oireita ovat samalla esim. että digiboksi vaihtaa samaan aikaa itsekseen kanavaa. Muita sähköön ja antennipuoleen liittyviä ongelmia on, että antennijohdosta voi joskus saada sähköiskun tai vastaavan (siis siten, että antennijohto on seinässä, ei laitteessa kiinni).Miten tuota vikaa kannattaisi lähteä etsimään? Onko vika talon sähköjärjestelmässä (maadoitus, liian paljon virtaa käyttäviä laitteita, sulakkeet ei kyllä laukea)? Vai onko vika mahdollisesti muuntajassa (jännitevaihtelut)?
20208_65452.jpg
Ullakkorakentaminen on taitolaji
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
202110_72873.jpg
Syysiltojen upeimmat valaisijat - katso äänestyksen tulokset
Rakentaja.fin järjestämän pihavalaisinäänestyksen voittajaksi nousi kuuden ehdokkaan joukosta modernin linjakas Konstsmiden Ravello-lyhty, joka on UBS-ladattavuutensa ansiosta kätevästi siirrettävissä eri paikkoihin. Kakkossijan nappasi moneen eri rakennustyyliin sopiva Airamin Näsby-seinävalaisin, jonka näyttävät valokeilat voi helposti säätää eri levyisiksi. Kolmanneksi äänestettiin kauniin tasaisesti valaiseva LedStoren Helmeile-led-nauha, joka toimii esimerkiksi upeana piharakenteiden korostajana. 8.–13.9.2021 järjestetyssä äänestyksessä annettiin yhteensä 1 380 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin palkintona 3 kappaletta valitsemiaan pihavalaisimia. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
20103_20711.jpg
Jäsen - tilaa esitteet veloituksetta kotiisi!
Rakentaja.fi-esitepalvelu on eräs monista jäsenille tarkoitetuista ilmaispalveluista. Esitepalvelussa aiheet ovat aakkosjärjestyksessä ja ne on jaoteltu aihepiireittäin vastaavasti kuin sivuston vasen valikko. Valtaosasta esitteitä on saatavilla myös kuva, jonka perusteella saat vaikutelman esitteen sisällöstä ja saatat tunnistaa sinulle jo entuudestaan tutun esitteen. Kiinnostavia esitteitä voi myös etsiä kuvan perusteella välittämättä aihepiiristä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Muovimatto vanhan laatan päälle?
Kysymys:Voinko asentaa WC:n laattalattian päälle muovimaton ilman että poistan laattoja? Vessassa ei ole lavuaaria, käsisuihkua tms. vaan kyseessä on kylpyhuoneesta korkealla kynnyksellä erotettu pikkuvessa. Lasketaanko tällainen pelkkä WC-pytyllinenkin vessa märkätilaksi?
20186_53460.jpg
Asuntomessujen kauneimmat keittiöt
On taas se aika vuodesta, jolloin on sallittua kurkistaa tuntemattomien koteihin ja hakea vinkkejä omaan rakentamiseen ja sisustamiseen. Porin Asuntomessuille on noussut toinen toistaan upeampia koteja, joista löytyy toinen toistaan upeampia keittiöitä. Porin Keittiömaailma pääsi suunnittelemaan messualueelle kolme keittiötä."Asuntomessuille suunnitellut keittiöt ja kodin muiden tilojen kalustus on tehty lapsiperheiden arjen tarpeita ajatellen, laadukkaista materiaaleista ja tilojen tyylikkyydestä tinkimättä", kertovat Porin Keittiömaailman kauppiaat Piia Pihlajamäki ja Timo Säkkilä. "Kaikissa keittiöissä on otettu huomioon tilan sekä eritysesti laskutilan tarve", Pihlajamäki jatkaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton