• Etusivu
  • Rakentaminen

Joulukuusen vaikea valinta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.12.2020
201012_23926.jpg

Joulukuusen hankintatapoja on niin sanotusti lukemattomia...
Kuusen voi hakea omasta, naapurin tai valtion metsästä. Kahden viimeksi mainitun osalla on vielä kaksi mahdollisuutta: luvan kanssa tai ilman. Ja jos valitsee jälkimmäisen, on jälleen kaksi tietä: jäädäkö kiinni vai eikö jäädä.

Ehkä kuitenkin perinteisimmäksi tavaksi -ainakin kaupunkiolosuhteissa- on muodostunut kuusen ostaminen torilta tai marketin tai huoltoaseman pihalta. Ja jälleen ollaan valinnan edessä: kotimainen vai tanskalainen kuusi (vrt. kinkku)? Eräänlainen kestoratkaisuhan on hankkia jenkkityylinen alumiini- tai muovikuusi. Värinkin pääsee silloin itse valitsemaan.

Näin löydät sen oikean; Vertaa ja valitse

201911_61498.jpg

Joulukuusen valinta on sinänsä kuin potentiaalisen vaimoehdokkaan valinta tanssilavan seinustalta. Huomio kiinnittyy ensimmäiseksi kuusen ylväyteen ja sirouteen, se ei saa olla piilossa toisten takana, siinä ei hakuhetkellä saa olla mitään turhaa ylimääräistä kiiltoa, mutta toisaalta on myös pystyttävä näkemään, kuinka se kantaa sen ylle ajatellut koristeet, kruununa tähtönen hiuksilla, korjaan, siis latvalla.

Tärkeä valintakriteeri on myös kuusen ikä.
Se ei saa olla alaikäinen vaan puu parhaassa kasvussaan, neulaset kiiltäen. Ja juuri neulaset onkin tärkeä osa kuusta, neulasten on tuoksuttava raikkaalle, eivätkä ne saa rapistua ajateltuna käyttöaikana.

Asiaa voi tietysti tarkastella myös toisesta näkökulmasta: sulhasen valinnan vaikeudesta. On lähdettävä kuusimetsään kuin naistentansseihin; ajatuksena päitä muita pitempi, uljaana seisova kuusinuorukainen, joka ei ihan pienessä tuulessa huoju eikä heilu vaan jököttää pystyssä kuin maahan jäätynyt rautakanki. Kuusi ei saa valua pihkaa heti ensikosketuksesta ja sen on sovittava sille varattuun jalkaan ja ympäristöön nurisematta.

Sen on hyväksyttävä myös haltijansa mielihalut: käsivarsien, korjaan siis oksien, on jaksettava kantaa tarvittaessa omistajansa lahjaostokset, naava on kammattava järjestykseen, eikä ainakaan jouluna saa hörppiä liikaa elinvoimanestettä...

201911_61503.jpg

Hankitpa joulukuusen sitten millä tavalla vain, on kuusella niin suuri symbolinen arvo onnistuneen joulun kannalta, ettei valintaa ole hyvä tehdä hätiköiden, saati muiden mielipidettä kysymättä.

Onneksi joulukuusen myyjät kertovat nykyään tarkemmin valikoimastaan: myyntikylteissä kerrotaan oitis, onko tarjolla "edullisia", "tuuheita", "komeita", "suomalaisia", "perinteisiä" vaiko peräti "parhaita" kuusia. Näiden vinkkien avulla oman kuusen valinta ei enää olekaan niin vaikeaa.
- vai onko?

Onnea sen oikean kuusen valintaan!

201911_61501.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_64130.jpg
Myyjän vastuu kiinteistön kaupan laatuvirheistä
Kiinteistön myyjän kannattaa olla realisti. Vaikka kiinteistöä myytäessä tuodaan kohteesta mielellään esille vain hyviä ja positiivisia puolia, virheiden ja puutteiden ilmoittaminen on myyjän vastuun kannalta olennaisen tärkeää. Virheet ja puutteet on myös syytä merkitä näkyviin kauppakirjaan tai sen liitteeseen, jotta ne on dokumentoitu. Suullisen keskustelun toteennäyttäminen on aina jälkeenpäin vaikeaa. Pelkkä perinteinen maininta siitä, että kiinteistö myydään siinä kunnossa kuin se on, ei ole riittävä. Vaikka kauppakirjassa olisi tällainen ehto, myyjä ei vapaudu vastuusta, jos ostaja ei ole voinut havaita virhettä.
kipsilevyn kierrätys gyproc
Tiesitkö, että kipsilevyn voi kierrättää?
Gyproc-levyjen kierrätys on luonnonvaroja säästävää toimintaa. Kun uusia Gyproc-levyjä valmistetaan, luonnonkipsin lisäksi käytetään myös kierrätyskipsiä. Valmistettavan levyn ominaisuudet eivät heikkene puhdasta kierrätyskipsijaetta käytettäessä. Kierrätyskipsin käyttäminen valmistuksen yhteydessä säästää luonnonvaroja sekä edistää samalla kokonaishallintaa tuotteen elinkaariajattelussa.Vuosien saatossa puhtaan kierrätyskipsijakeen keräystoiminta on kehittynyt Kirkkonummen tehtaan laiteinvestointien, hyvien yhteistyökumppaneiden avulla sekä tiiviillä yhteistyöllä talotehtaiden sekä asiakkaiden kanssa.Miten siis kierrätys tapahtuu?
201111_28449.jpg
Ohjaus yksilöllisesti
Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan: energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta. KNX -taloautomaatio on standardi (ISO/IEC 14543), joka täyttää nämä vaatimukset. Järjestelmällä voidaan ohjata valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esim. markiiseja. Yhteensopivia tuotteita valmistaa yli 200 laitevalmistajaa.
201812_55753.jpg
Nyt tulee älykäs keskuspölynimuri
Allawayn uusin innovaatio imuroinnissa on älytekniikkaa hyödyntävä keskuspölynimurimallisto. Uuden keskuspölynimurimalliston älyominaisuudet tekevät päivittäisestä siivoamisesta helppoa ja nopeaa. Keskuspölynimurilla puhdistat kotisi sisäilman tutkitusti monin verroin perinteistä imuria puhtaammaksi.
20211_68101.jpg
Työvaatteet pääsivät kunnon testiin haastavissa sääoloissa
Työvaatetesti / Testaaja 1 / Petra Vesterinen / raportti 2
201810_55188.jpg
Hanki ilmainen valaistussuunnitelma
Valaistussuunnittelu mielletään monesti luksukseksi, jonka pelätään maksavan paljon. Tästä syystä se sysätään osaksi sähkösuunnitelmaa aivan suotta, vaikka valaistukseen monesti kannattaa käyttää omaa ammattilaista. Nyt valaistussuunnitelman hankkiminen ei jää ainakaan rahasta kiinni, koska liikkeelle voi lähteä ilmaisesta valaistuskonsultaatiosta.Laadukkaan valaistussuunnitelman myötä vältyt mahdollisilta suunnittelemattomuuden aiheuttamilta kalliilta virheiltä ja ajan tuhlaukselta. LedStoressa huomioidaan myös rakenteiden aiheuttamat ongelmat (esimerkiksi minne virtalähteet, mahtuuko kattoon, rakennekuvat led-nauhan asennuksesta).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton