• Etusivu
  • Talo

Huolella täytetty huoltokirja nostaa talon arvoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.05.2013
20135_35116.jpg

HuoltoOptimi on selainpohjainen huoltokirja, jota on helppo käyttää myös tablet- ja mobiililaitteiden kautta.

Huoltokirja on asiakirjakokonaisuus, josta tulisi selvitä kaikki taloon liittyvät tiedot. Uusissa asuinrakennuksissa huoltokirja on tullut pakolliseksi vuonna 2000 ja täytetty huoltokirja tulee esittää rakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä.

Perinteisesti huoltokirjat ovat olleet paperisia, ja pitkän rakentamisprojektin aikana näillä paperinivaskoilla on ollut vaarana kadota tai sotkeutua. Perinteisesti on myös ajateltu, että talon lopputarkastuksen jälkeen huoltokirja on hyödytön. Käytännössä huoltokirjan arvoa tuova osuus alkaa kuitenkin vasta tämän jälkeen, kun siihen aletaan kirjaamaan talolle tehtyjä huoltotoimenpiteitä ja tarkastuksia.

Helppokäyttöinen huoltokirja netissä - HuoltoOptimi

HuoltoOptimi on selainpohjainen huoltokirja, joka pysyy aina tallessa ja siistinä. Perinteiseen huoltokirjaan verrattuna se sisältää useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ylivoimaisen koko rakennuksen hallintajärjestelmän.

HuoltoOptimi on suunniteltu toimimaan erinomaisesti myös tablet- ja mobiililaitteilla. Näin esimerkiksi talolle tehdyt huoltotyöt pystyy kätevästi kirjaamaan huoltokirjaan saman tien vaikka kännykällä.

HuoltoOptimiin syötetään ensin kaikki rakennukseen liittyvät yhteys- ja yleistiedot niin tontin, rakenteiden, huoneiden kuin materiaalien ja laitteiden osalta. Tämän jälkeen voi alkaa käyttämään HuoltoOptimin muita ominaisuuksia.

Huoltokirjan hälytin muistuttaa tehtävistä huoltotöistä

HuoltoOptimi-huoltokirjassa on hälytintoiminto, joka muistuttaa tehtävistä huoltotöistä. Haluttaessa hälytin lähettää kerran kuukaudessa sähköpostin lähiajan tulevista huoltotöistä sekä muistuttaa, jos edellisessä kuussa ei ole suoritettu vaadittuja huoltotöitä.

Haluttaessa huoltokirjan hälytystoiminto muistuttaa kerran kuukaudessa sähköpostilla huoltotöistä, jotka tulisi suorittaa.
Haluttaessa huoltokirjan hälytystoiminto muistuttaa kerran kuukaudessa sähköpostilla huoltotöistä, jotka tulisi suorittaa.

Huoltotyön kirjaaminen huoltokirjaan on helppoa

Talolle suoritetut huoltotoimenpiteet on helppo kirjata huoltokirjaan niin tietokoneen kuin esimerkiksi mobiililaitteenkin kautta. Ohjelman yksinkertainen rakenne takaa sen, että ensikertalaisenkin on helppo käyttää ohjelmaa.

Esimerkki huoltotyön kirjaamisesta huoltokirjaan:
1. Valitaan huoltokirjan valikosta "Huoltotoimet" ja sen alta "Huoltotyöt".
2. Valitaan valikosta osio, johon huoltotoimenpiteet halutaan syöttää (kuvassa valittu: "Ikkunat ja ovet").
3. Merkitään tehty huoltotyö / tarkastus ja sen tekijä. Tallennetaan.

Tehdyn huoltotyön tiedot löytyvät nyt HuoltoOptimin huoltohistoriasta.

HuoltoOptimi-huoltokirjan käyttäminen on helppoa sen selkeän rakenteen ansioista.
HuoltoOptimi-huoltokirjan käyttäminen on helppoa sen selkeän rakenteen ansioista.

Huoltohistoria näyttää huoltokirjaan kirjatut huoltotyöt

Huoltokirjan huoltohistoriasta on helppo tarkistaa, mitä huoltotoimenpiteitä talolle on milloinkin suoritettu. Huoltohistorian merkitys korostuu etenkin taloa myytäessä, jolloin kaikki tehdyt huoltotyöt löytyvät siististi dokumentoituina.

Huoltohistorian tiedoista näkyy helposti talolle tehdyt huoltotyöt.
Huoltohistorian tiedoista näkyy helposti talolle tehdyt huoltotyöt.

Huoltokirja sisältää myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia

Kulutusseuranta
Kulutusseurantaosiossa pystyy seuraamaan talon sähkön, veden ja lämmön kulutusta.

Kuvat
HuoltoOptimiin saa tallennettua taloon liittyviä tärkeitä kuvia ja muita dokumentteja.

Siirto uudelle omistajalle
Talon myynnin yhteydessä HuoltoOptimi on helppo siirtää talon uudelle omistajalle.

Omien ohjeiden lisääminen
Vaikka HuoltoOptimi sisältää kaikki yleisimmät huolto-ohjeet, on jokaisella rakennuksella myös joitakin erikoistöitä, jotka vaativat tarkempaa opastusta (esim. öljypolttimessa hankala käynnistys tms.). Omat huolto-ohjeet on helposti lisättävissä HuoltoOptimiin, jolloin ne ovat myös talon seuraavien omistajien käytössä.

20135_35122.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65680.jpg
Bosch-tarjoukset Asuntomessujen ajan
Suomen Asuntomessut avaavat ovensa Porissa 6.7. Messujen ajan sinulla on mahdollisuus tilata uudet Bosch AdvancedCut 18 monitoimisaha sekä Indego robottiruohonleikkuri tarjoushintaan Rakentaja.fi verkkokaupasta.
20236_82354.jpg
Olkilevyn maailmanvalloitus jatkuu - valmistajan haastattelu
Olkilevy yleistyy rakentamisessa niin Suomessa kuin maailmalla, mutta mitkä ovat olkilevyn yleistymisen syyt eli miksi sitä käytetään rakentamisessa yhä enemmän? Entä miten olkilevy sopii meidän suomalaisten rakentamiseen? Katsauksen olkilevyn laajaan käyttöön maailmalla ja olkilevyn ominaisuuksiin antaa olkilevyn tsekkiläisen valmistajan edustajat, Ekopanelyn toimitusjohtaja ja omistaja Jan Bareš ja tuotantojohtaja Jirka Kocourek.
20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.
20081_7896.jpg
Tiilikatto - talosi viides julkisivu
Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten oikeaan osunut materiaalivalinta on erittäin tärkeä paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta. Luonnonläheinen tiilikatto sulautuu rauhallisesti maisemaan ja talon arkkitehtuuriin.Savi- ja betonikattotiilistä, erilaisista malleista, pintakäsittelyistä ja väreistä löytyy sopivin vaihtoehto joko korostamaan rakennuksen ilmettä tai sulautumaan siihen. Rauhallinen ja perinteinen tiilikatto voi näyttää siltä, kuin se olisi vanhan rakennuksen alkuperäinen kate. Toisaalta laattakattotiilellä voi toteuttaa kuinka modernin ja yksilöllisen kattoratkaisun tahansa. Näyttävä tiilikatto nostaa aina talon arvoa.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20231_80576.jpg
Joulukuun pakkaset laukaisivat älykoti­toimintoja 51 % enemmän
Vaikka kuinka yrittäisit, et muista joka paikasta säätää sähkönkulutusta tai sammutella sähkölaitteita. Pitäisi melkeinpä olla taulukko ja hälytysjärjestelmä, jonka mukaan juosta ympäri taloa tiettyihin kellonaikoihin. Entäpä, kun et ole kotona? Kukas näitä sitten ottaa pois päältä tai säätää?Älykoti kiinnostaa nyt tavallista kodinomistajaa. Kodinohjauksen tuomat mahdollisuudet muun muassa energiansäästöön osataan käyttää jo hyvin hyödyksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton