• Etusivu
  • Talo

Harkitsetko kylpyhuoneremonttia?

Nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle muodonmuutoksen vain päivässä tai parissa!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nanoksi Suomi Oy
Julkaistu 28.09.2023Päivitetty 02.10.2023
20239_83163.jpg

Haluatko eroon likaantuneista saumoista, kalkkitahroista tai pinttyneestä liasta? Tai unelmoitko muuten vain viihtyisämmästä kylpyhuoneesta? Unohda kalliit remontit – Nanoksi-180™- nanopinnoitus uudistaa tilojen pinnat vain päivässä tai parissa!

Siinä missä kylpyhuoneremontti tarkoittaa yleensä vanhojen materiaalien korvaamista uusilla, nanopinnoituksella voidaan uudistaa vanhaa. Palvelu mahdollistaa vanhojen materiaalien elinkaaren pidentämisen ja samalla ekologisemman vaihtoehdon kylpyhuoneen ilmeen päivitykselle. Tämän lisäksi nanopinnoitus tarjoaa lukuisia muita hyötyjä kuten helpompaa siivottavuutta ja pienempää kosteuskuormaa.

Tehokas syväpuhdistus uudistaa tilojen ilmeen

Rakenteiltaan kunnossa oleva vanhakin kylpyhuone saa uuden elämän tämän kylpyhuonehuollon avulla. Käsittely aloitetaan perusteellisella syväpuhdistuksella, jolla saadaan poistettua pinnoille kertyneet epäpuhtaudet, kalkkisaostumat ja mahdolliset hometäplät.

Alkuun tehtävät pohjatyöt ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa, sillä itse nanopinnoituksen alle ei saa jäädä likaa. Tarkan ja monivaiheisen syväpuhdistuksen avulla pinnat, kaakelit ja saumat puhdistuvat ja nanopinnoitus saa puhtaan tarttumapinnan. Puhdistustyöt tehdään sekä mekaanisesti että koneellisesti.

Myös uudemmat tilat tulee puhdistaa huolellisesti ennen pinnoitusta, mutta prosessi on tällöin huomattavasti kevyempi ja kokonaisuus on myös edullisempi. Nanopinnoittaminen onkin paras vaihtoehto kalkkisaostumien ja muiden epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn, jonka vuoksi pintojen käsittely on erittäin suositeltavaa jo uutena. Silloin ne saavat suojan alusta alkaen, ennen likaantumista ja kalkkeutumista, eivätkä menetä uutuuden loistoaan vuosien saatossa.

20239_83164.jpg

Silikonien vaihto on osa kylpyhuoneen huoltotöitä

Pintojen puhdistamisen jälkeen vaihdetaan yleensä silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Tilojen käytöstä riippuen, silikonisaumat tulisi vaihtaa noin viiden vuoden välein, ja saumojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain. Kosteus, huono ilmanvaihto ja esimerkiksi pintojen kuivaamatta jättäminen lyhentävät silikonien elinikää ja silloin niiden vaihtotarve saattaa tulla nopeastikin.

Silikonisaumojen vaihtoon suositellaan käytettävän ammattilaista. Vanhojen silikonisaumojen poisto suoritetaan juuri siihen tarkoitetuilla työkaluilla ja aineilla, jotka mahdollistavat korkealaatuisen lopputuloksen. Ammattilaiset varmistavat, että vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja. Tilalle vaihdetaan uudet silikonit, jotka tekevät kylpyhuoneesta siistin, hygienisen ja toimintakuntoisen. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä voidaan välttää kalliit ja yllättävät remontit.

20239_83165.jpg

Nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana vuosia

Syväpuhdistuksen ja huoltotöiden jälkeen levitetään kullekin pinnalle parhaiten sopiva nanopinnoitus, jonka annetaan kuivua kohteesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Pinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii vettä, likaa ja rasvaa. Tämä suojan ansiosta lika ei pääse imeytymään, saati pinttymään pintojen materiaaleihin: Kalkki ei keräänny pinnoille, ja saippuajäämät eivät ole yhtä sitkeitä. Nanopinnoituksen suoja kestää jopa yli 10 vuotta.

Pinnoitus pienentää samalla käsiteltyjen tilojen kosteuskuormaa merkittävästi – jopa yli 80%. Hylkivä vaikutus estää vettä imeytymästä saumoihin ja laattojen alle, mikä poistaa kosteutta tiloissa ja auttaa niitä kuivumaan nopeammin. Kosteuskuorman pieneneminen ehkäisee mm. homeen ja sienen kasvua sekä kosteusvaurioiden syntymistä. Näiden ominaisuuksien ansiosta nanopinnoittaminen pidentää tilojen käyttöikää ja tuo vuosien saatossa merkittäviä kustannussäästöjä.

Varsinainen asennustyö sujuu nopeasti ja valmistuu yleensä päivässä tai kahdessa. Tilat ovat käytettävissä vuorokauden sisällä käsittelystä ja työn aikana syntyneet häiriöt ovat minimaalisia.

Pinnoitettu pinta vs. vastaava pinnoittamaton pinta. Likaa hylkivä Nanoksi-180™-pinnoitus muuttaa käsitellyn pinnan pintajännitystä siten, että se hylkii likaa, vettä ja rasvoja. Siksi lika ei pääse tarttumaan tai imeytymään pinnoitettuun pintaan. Pinnoittamattomalla pinnalla vesi, tahrat ja epäpuhtaudet taas leviävät nopeasti ja pääsevät imeytymään pintoihin.

Pinnoitettu pinta vs. vastaava pinnoittamaton pinta. Likaa hylkivä Nanoksi-180™-pinnoitus muuttaa käsitellyn pinnan pintajännitystä siten, että se hylkii likaa, vettä ja rasvoja. Siksi lika ei pääse tarttumaan tai imeytymään pinnoitettuun pintaan. Pinnoittamattomalla pinnalla vesi, tahrat ja epäpuhtaudet taas leviävät nopeasti ja pääsevät imeytymään pintoihin.

Kemikaalien käyttö vähenee, eikä puhtaudesta tarvitse tinkiä

Pintojen hylkivän vaikutuksen vuoksi pinnat on helppo pitää puhtaana ilman voimakkaita puhdistusaineita ja vaivannäköä, mikä mahdollistaa kemikaalittoman siivoamisen. Puhdistamiseen riittääkin useimmiten lämmin vesi, pehmeä harja ja mikrokuituliina. Siivoamiseen käytetty aika vähenee ja arkesi helpottuu.

Info

Info

Mitä nanopinnoitus maksaa?

Alustavan hinta-arvion voit käydä katsomassa Nanoksin nettisivuilta löytyvästä hintalaskurista.

Sen kautta voi pyytää myös maksuttoman arviokäynnin, jonka perusteella asiantuntija laatii tarkemman tarjouksen. Arviointikäynniltä asiakas saa myös paljon hyödyllistä tietoa kylpyhuoneen nykyisestä tilanteesta.

Laske hinta-arvio hintalaskurilla.

Tutustu Mervin kokemukseen nanopinnoituksesta

Nanoksi Suomi Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81366.jpg
Tiesitkö tämän? Näin nanopinnoite helpot­taa kylpy­huoneen puhtaana­pitoa
Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.
20233_81168.jpg
Unohda liat ja pintty­mät - nanopinnoi­tuksella puhtaaksi jo pelkällä vedellä
Toiset siivoavat kylpyhuoneensa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, toiset taas jouluksi ja juhannukseksi. Aina pintojen puhtaus ei ole pesutiheydestä kiinni, esimerkiksi kalkkisaostumat, pesuainejäämät sekä mineraalipitoinen vesi värjäävät pintoja sekä tekevät niistä laikukkaita. Kodin puhtaanapidosta vastaavan ei tarvitse kuitenkaan vajota synkkyyteen, vaan ottaa avuksi uusi teknologia – nanopinnoitus.
20235_81768.jpg
Nanopinnoittaminen on kustannustehokas vaihtoehto kylpyhuo­neremontille - lue miksi
Kärsiikö kylpyhuoneesi likaantuneista tai kellastuneista saumoista? Tarraavatko kalkkijäämät pintoihin? Tai homepilkut nurkkiin?
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton