• Etusivu
  • Rakentaminen

Esitys urakkamuodosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä(rakennuttajainsinööri)vastaava laatii esityksen hankkeessa käytettävästä urakkamuodosta ja eri osaurakoista. Urakkamuodon valinnan perusteena on hankkeen kokonaisuutena taloudellisin toteutustapa. Joissakin hankkeissa urakkamuodosta päätetään jo ennen suunnittelun aloittamista.

Vastuuhenkilöt:
Toteutusmuodon valinnassa vastuuhenkilönä on kyseisen hankkeen projektipäällikkö.

Dokumentit:
Esitys urakkamuodoksi perusteluineen.

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta, jos hankkeelle on nimetty rakennustoimikunta. Muutoin urakkamuodosta päätetään suunnitteluryhmässä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_63936.jpg
Sähköliitäntä tuo wc-istuimeen lisää mukavuutta
Sähköliitäntä mahdollistaa wc-istuimen mukavuustoiminnot, kuten hajunpoiston, bideen ja kosketusvapaan huuhtelun. Pesu-wc:itä on myyty Suomessa jo kauan, mutta vasta nyt ne ovat hiljalleen yleistymässä.
20222_76849.jpg
Näin saat edullisen ja ekologisen lämmityksen
Kodin lämmitysjärjestelmän valinta ei ole vain pikkujuttu. Hyvin suunniteltuun järjestelmään kannattaa sijoittaa, sillä se takaa huoletonta asumista pitkäksi aikaa. Oikein mietitty sekä mitoitettu lämmitysjärjestelmä on myös helppo ekoteko. Tässä esittelyssä Boschin uutuus.Maalämpöpumppu Bosch Compress 7800i LW/M on erinomainen valinta kotisi lämmittäjäksi, se takaa edullisen ja toimintavarman lämmityksen ympäri vuoden. Boschin uudesta maalämpöpumpusta löytyy moderni värillinen kosketusnäyttö, erinomainen käyttöveden tuotto sekä kierroslukuohjattu kompressori. Automatiikka ohjaa lämpöpumpun toimintaa säätöjesi mukaan, jolloin saavutat suurimman mahdollisen säästön kuitenkaan mukavuudesta tinkimättä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Alustava aikataulu, välitavoitteet
Toimenpiteet:Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen alustavan rakentamisaikataulun työn käynnistymisajankohdan varmistuttua. Mahdolliset välitavoitteet selvitetään käyttäjän kanssa. Aikataulussa otetaan huomioon hankkeen rahoituksen järjestely. Saneerauskohteissa on huomioitava käyttäjän toiminta korjattavassa rakennuksessa tai käyttäjän tarvitsemat väliaikaiset tilat.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Yleisaikataulu.Hyväksyntä:Töiden aloituksen, valmistumisen ja välitavoitteiden osalta rakennustoimikunta ja tuleva tilojen käyttäjä, muuten rakennuttajatehtävistä vastaava projektipäällikkö.
201511_44894.jpg
Tuuleta ja tamppaa käden käänteellä
Tomuttaminen ja tuulettaminen ovat parasta hoitoa tekstiileille. Luonnonkuidut suorastaan rakastavat tuulettamista. Säännöllinen tuulettaminen vähentää tekstiilien pesutarvetta ja pidentää niiden käyttöikää.Duster on kotimainen, moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voit hyödyntää monipuolisesti muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvine tuuletusvarsineen ja alastaittuvine aputasoineen se toimii mainiosti niin tuuletus-, tamppaus- kuin kuivatustelineenäkin.Dusterin kaikki osat valmistetaan Suomessa.
20161_45149.jpg
Ole tarkkana kiinnikkeen valinnassa
Rautakauppojen kiinnikevalikoima saattaa yllättää rakennus- tai remonttihankkeeseen ryhtyvän. Tarjontaa on vaikka millä mitalla. Tässä kohtaa tosin on syytä olla tarkkana, onhan tarkoituksena rakentaa kerralla kunnolla eikä korjata hetken päästä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Keittiön välitilan panelointi?
Kysymys:Tarvitseeko keittiön välitilan panelointi koolausta vai voiko liimata suoraan seinään? Entä tarvitseeko maalattua panelia käsitellä vielä venelakalla? Jos tarvitsee niin käsitelläänkö pinta asennuksen jälkeen vai jokainen yksittäinen paneelinpätkä erikseen ennen asennusta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton