• Etusivu
  • LVI

Energiatarpeeseen mukautuva lämmitys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 25.10.2023
NIBE fiiliskuva

Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.

Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta

Voit hankkia maalämpöpumpun asuitpa pienessä tai isossa kodissa. Jos tulevaisuudessa on tarvetta laajentaa kotiasi tai ottaa puolilämpimät tilat asuinkäyttöön, oikealla maalämpöpumpun valinnalla lämmityksessä ei tule ongelmaa. Invertterimaalämpöpumppu muokkautuu todelliseen lämmön tarpeeseen – korkealla hyötysuhteella.
Saneerauskohteeseen portaattomalla säädöllä varustettu maalämpöpumppu on ehdoton. Kohteen energiankulutusta ei aina pystytä laskemaan tarkasti, mutta oikein valittu invertterimaalämpöpumppu toimii remonttikohteessa aina parhaalla teholla. Sekä uudis- että saneerauskohteessa on tärkeää varmistaa, että lämpökaivo on mitoitettu maksimitarpeen mukaan.

Optimaalinen hyöty irti

Maalämpöpumpun oikea mitoitus on olennaista. Oikein mitoitettuna invertterimaalämpöpumppu toimii pitkissä käyntijaksoissa ja lisälämpöön tarvitsee turvautua hyvin harvoin, jos ollenkaan.
Maalämpöjärjestelmän käyttöönotto laitetoimittajan ohjeiden mukaan on tärkeää. Laitteen asetukset pitää säätää rakennukselle sopivaksi. Käyttäjälle on opastettava lämpöpumpun toiminta, vaikka helppokäyttöisestä laitteesta onkin kyse.

Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta

Pörssisähkön mukaan mukautuva lämmitys

NIBEn invertterimaalämpöpumpuissa on valmiina nettiominaisuus, jolla voidaan liittyä NIBEn Uplink –pilvipalveluun ja seurata koneen toimintaa puhelimelta, tabletilta tai tietokoneelta missä ja milloin tahansa. NIBE Uplinkiin on saatavana maksullinen lisäpalvelu, jolla voidaan vaikuttaa lämpöpumpun säätöihin.
Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on käyttäjälleen täysin ilmainen palvelu. Toiminto kerää pilvipalvelun kautta tietoa seuraavan päivän pörssisähkön hinnan vaihtelusta ja näin lämpöpumppu osaa valita edullisimmat ajankohdat, jolloin kannattaa tuottaa lämpöä. Lämpöpumpun omistaja voi itse määritellä tason, kuinka tarkasti pumppu seuraa pörssisähköä.

NIBE F1255/F1155

NIBE F1255/F1155on pohjoismaiden eniten myyty invertterimaalämpöpumppu, joka on varustettu tehon tarpeen mukaan säätyvällä kompressorilla ja kierroslukuohjatuilla kiertovesipumpuilla. NIBE F1255 lämpöpumpussa on integroitu RST-lämminvesivaraaja, josta lämmintä vettä riittää hyvin perheen tarpeisiin ja F1155 malliin voi kuluttaja valita tarpeisiinsa sopivan käyttövesivaraajan.
NIBE F1255/F1155 mallistossa on kolme eri teholuokkaa: 1,5-6 kW, 3-12 kW ja 4-16 kW.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20239_83174.jpg
Asiantuntija vastaa: Mitkä ovat maalämpöpumpun edellytykset?
Maalämpölämpöpumppu on huoleton, vaivaton ja todella hyvä vaihtoehto kodin pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi. Mutta mihin kohteisiin maalämpöpumppu soveltuu parhaiten? Vaatiiko maalämpö rakennusluvan? Miten maalämmön toteutustavat eli maapiiri ja porakaivo (usein tunnettu myös nimellä energiakaivo tai lämpökaivo) eroavat toisistaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa maalämpöpumpputuotteiden asiantuntija ja tuotepäällikkö Krister Andersson NIBE Energy Systems Oy:stä.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
201812_55637.jpg
Maalämmöllä selvää säästöä lämmityskuluihin
Maalämpö on maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa. Asentamalla maalämpöjärjestelmä päästään käsiksi ehtymättömään, uusiutuvaan ja saasteettomaan energiaan.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton