• Etusivu
  • Talo

EKOHUMLANTIE, PORVOO

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 20.10.2017
201710_50610.jpg

Klassinen, kartanotyylinen omakotitalo, jonka harja-/mansardikatto sai modernin betonitiilikatteen

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen KattoCenter Oy

Kesällä uudet omistajat saaneen tyylikkään, vuonna 1988 valmistuneen porvoolaistalon betonitiilikatto oli remontoitava, sillä sen aikanaan tavanomainen ratkaisu, muovinen aluskate, oli jo monin paikoin pahasti repeillyt. Vanhat Ormaxin Mahti -betonikattotiilet sen sijaan olivat vielä ehjät.

Upeassa ympäristössä sijaitseva, klassisen kaunis rapattujulkisivuinen omakotitalo kaipasi uutta katolleen arvonsa mukaista katetta.
- Punainen tiilikatto sopi julkisivuun hyvin, talon isäntä Kalle kertoo.

Myös peltikate oli harkinnassa, mutta siitä luovuttiin, sillä Suomen KattoCenterin asiantuntija piti toteutusta tässä kohteessa hankalana. Ormaxin Protextor+ -kattotiilien hillitty kiiltävä pinta ja tyylikäs punainen väri korostavatkin kartanomaista tyyliä erinomaisesti.

201710_50611.jpg

Aloituksesta loppuun kolme viikkoa kestäneessä remontissa vanhat kattotiilet ja aluskate poistettiin. Samalla tarkastettiin, ettei rakenteista löytynyt mitään ikäviä yllätyksiä, kuten alkavia kosteusvaurioita. Näin ei onneksi ollut asian laita. Kattoremontti toteutettiin ajoissa. Remontissa sai uuden hengittävän aluskatteen ja Ormax Protector+ -betonitiilikatteen.

Uuteen kattoon tuli tuulettuva harjarakenne. Päädyt pellitettiin, sillä katon ja talon tyyliin tiilipäädyt eivät olisi sopineet. Remontin yhteydessä katolla olevat läpiviennit pellitettiin ja katolle asennettiin kulkusilta piipulle, tikkaat sekä tietenkin myös uudet vesikourut ja syöksyputket.

Uusi, huolella remontoitu betonitiilikatto on kaunis ja toimiva kymmeniä vuosia. Ei ihme, että Kalle on kattoremonttinsa tulokseen tyytyväinen.

Katso kohteen muutos

2954_89485595_2017102014911.jpg
201710_50614.jpg
https://www.kattocenter.fi/

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä.

Vuonna 2009 perustetulla täyden palvelun kattoremontteihin ja -huoltoihin erikoistuneella Suomen KattoCenter Oy:llä on kokemusta jo tuhansista remontoiduista katoista, asentavathan sen 130 koulutettua kattoammattilaista yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Näissä huopa-, tiili- ja teräskateneliöissä on niin arvorakennusten, rivitaloyhtiöiden kuin aivan tavallisten omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoja. Koosta riippumatta jokainen kohde toteutetaan pieteetillä, turvallisesti tuulettuvana rakenteena. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa alan kehittämiseksi. Esimerkiksi vanhan talon energian kulutuksen vähentämiseen lanseerattiin uudenlainen Energiakattorakenne.

KattoCenterin täyden palvelun kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin saakka ja hintaan kaikki vanhan katon purkamisesta aina loppusiivoukseen asti.

Suomen KattoCenter on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Se on myös Kattoliiton jäsenyritys. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Suomen KattoCenterille Suomen Vahvimmat Platina erikoissertifikaatin. Yritys on saanut myös Kauppalehden menestyjä sekä Kasvaja-sertifikaatin. www.kattocenter.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Lahti, Kouvola, Lappeenranta.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
Puut palavat tulipesässä
Virheet puun poltossa kasvattavat päästöjä
Kylmällä ilmalla tulisijan käyttö on tyypillinen tapa lisätä lämpöä. Takassa palava tuli tuo myös tunnelmaa. Olisi tärkeää osata käyttää tulisijaa oikein, jotta puiden poltosta saatu energia saadaan tarkasti talteen eikä turhaan lisätä kasvavaa päästömäärää.
20239_82975.jpg
Jätevesijärjestelmä mittatilaustyönä: näin se onnistuu
DanHatch on kansainvälinen yrtitys, jonka yksi toimipisteistä on 1980-luvulla rakennettu teollisuuslaitos Suomessa Kokemäellä. Yritys on uusimpia Vestellin yhteistyöprojekteja. Laitos toimii broilerihautomona, ja sijaitsee luonnonsuojelualueen sekä pohjavesialueen läheisyydessä. Laitoksen käyttötarkoitus ja sijainti asettivat projektille erityisvaatimuksia vesienkäsittelyn suhteen.
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton