• Etusivu
  • Talo

Eihän se vielä edes vuoda! Kattoremontti-podcast murtaa myytit

Mariana Ravonius
Kaupallinen yhteistyö
Kattokeskus Suomi Oy logoKattokeskus Suomi Oy
Päivitetty 16.04.2025
20233_81160.jpg

Voiko katto muka olla korjauksen tarpeessa, vaikka vesi ei tule sisään? Listasimme neljä yleistä kattoremontteihin liittyvää myyttiä ja mursimme ne.

Vieraaksi Kivijalka-podcastiin saimme yli 700 kattoremontin miehen, Miika Mendolinin. Hän on uransa aikana kiivennyt tuhansille suomalaisille katoille ja vieraillut myös niiden alla.

Kotien asukkaiden kanssa jutellessaan Mendolin on huomannut, että samat luulot ja uskomukset toistuvat omakotiasujien puheissa usein.

"Eihän se vielä edes vuoda!"

"Ei se maksuton kuntokartoitus kuitenkaan maksuton ole, kun aina myydään jotain väkisin - ei ole ilmaisia lounaita"

"Kattoremontti on hirveän kallis"

"Itse tekisin kyllä halvemmalla. Ei tarvitse kuin materiaalit maksaa"

Mendolin on tottunut murtamaan myytit paitsi sanoillaan, myös teoilla. Onnistuneen katon korjauksen jälkeen huoletonta asumisaikaa tulee kodin omistajille heti vuosikymmeniä lisää.

– Aika usein voimme kuntokartoituksen perusteella kertoa asukkaille myös sen, että huolta ei vielä ole. Katto on kunnossa ja sen perusteellisempi remontti voi odottaa vielä vuosia, Mendolin sanoo.

Kattoremontin myyttejä purkavassa Kivijalka-podcastissa Mendolin kertoo myös, miten katon kunnon voi tsekata itse, miten kattoremontti kannattaa kilpailuttaa ja mitä kattoremontin tarjouksesta kannattaa tarkistaa.

Podcast on tallennettu viikolla 7 vuonna 2023.

Kattokeskus-konserni on 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys. Tänä päivänä palveluksessamme työskentelee yli 250 rakennusalan rautaista ammattilaista 8 eri toimipisteessä. Teemme kattoremontteja, kattohuoltoja ja asennamme aurinkopaneeleja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla.

Kattokeskus Suomi Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Kattokeskuksen punaiseen takkiin, valkoiseen kypärään ja valjaisiin pukeutunut työntekijä tarkistaa peltikaton kuntoa.
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
Vanhan vesikatteen kunto on syytä tarkistuttaa esimerkiksi Kattokeskuksen asiantuntijalla
Juuri nyt on omakotiasujan ja mökkiläisen aika tarkistaa katon kunto
Lumen ja jään katoille aiheuttamat vauriot saattavat paljastua sattumalta. Asiantuntija kehottaakin tarkistamaan katon kunnon säännöllisesti. Ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sisältää korjauskehotukset, mutta ei vielä sido mihinkään.
Aurinkopaneelit sinisen taivaan alla, taivaalla valkoisia kumpupilviä
Katto energiantuotantoon: Eristä ja hyödynnä aurinkoenergiaa
Ilmastonmuutos ja siitä saadut viimeisimmät raportit voivat helposti tuntua huolestuttavilta. Lohdullista kuitenkin on se, että jokaisella meistä on edelleen mahdollisuus vaikuttaa kehityksen suuntaan, ja erityisesti rakennussektori on tärkeässä roolissa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Parantamalla rakennusten energiatehokkuutta ja ottamalla käyttöön uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinkosähkön, voidaan ilmastovaikutuksia pienentää merkittävästi.
lapsi koskettaa sisäpuolelta märkää ikkunaa huoneessa, jossa sisäilma kosteus on korkea
Miksi kosteus pitää poistaa huoneilmasta?
Sisäilman kosteuden hallinta on keskeinen osa terveellistä ja miellyttävää asumista. Liiallinen kosteus voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita, lisätä home- ja mikrobikasvuston riskiä ja heikentää sisäilman laatua. Toisaalta liian kuiva sisäilma voi kuivattaa limakalvoja, aiheuttaa ärsytystä ja lisätä pölyn määrää. Siksi kosteusolosuhteiden pitäminen sopivissa rajoissa on tärkeää – ja siinä ilmanvaihdolla on ratkaiseva rooli.
20198_59429.jpg
Toimiva öljylämmitys - mutta liian suuri lasku?
Öljyn hinta nousee kysynnän noustessa ja verotuksen kiristyessä, mutta toimivasta öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen voi silti kirpaista jo pelkkänä ajatuksena. Hyväkuntoista öljykattilaa ei kuitenkaan tarvitse raahata ulos, eikä öljylämmityksen hyödyistä luopua. Jäspin ilma-vesilämpöpumpun avulla laitteistosta tehdään helposti ja kerralla modernimpi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton