• Etusivu
  • LVI

Cool-IN – NIBEltä uusi maaviilennysratkaisu maalämpöpumpuille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 12.12.2023
20156_43673.jpg

SKY kattopuhallin maaviilennykseen

Cool-IN on NIBE-maalämpöpumppuja varten kehitetty viilennyslaitteisto sisätilojen energiatehokkaaseen ja taloudelliseen viilennykseen.

Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu varmistaa raikas ja miellyttävä sisäilma. Maaviilennyksen avulla maalämpöinvestointi saadaan hyödynnettyä täysin.

Maalämpöjärjestelmän maapiirin hyödyntäminen on edullinen tapa jäähdyttää, sillä kustannuksia syntyy vain kiertovesipumpun ja puhaltimen moottorin käyttämästä sähköstä. Pitkäaikaisessa käytössä maaviilennys on erityisen taloudellinen ja myös asukkaalle tasaisena miellyttävämpää kuin hetkellinen jäähdytys.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

FLY seinäpuhallin maaviilennykseen.
FLY seinäpuhallin maaviilennykseen.

NIBE Cool-IN kodin viilennykseen

NIBE Cool-IN huolehtii sisätilojen viilennyksestä helposti asennettavan sisäyksikön kautta.

Omat vaihtoehtonsa on niin sisäkatto- kuin seinäasennukseen. Puhallin on erittäin hiljainen ja sitä ohjataan kaukosäätimen avulla. Ulkoyksikköä järjestelmä ei tarvitse.

NIBEn kompakti Cool-IN -maaviilennysjärjestelmä toimii täydellisesti yhdessä NIBE-maalämpöpumppujen kanssa. Ohjausjärjestelmä maalämpöpumpun ja viilennyslaitteiston välillä lisää järjestelmän tehokkuutta ja käytettävyyttä – mutta ennen kaikkea säästää energiaa.

Cool-IN on suunniteltu toimimaan nimenomaan pohjoisissa olosuhteissa. Eurooppalainen valmistaja takaa, että varaosia on aina saatavilla. NIBE antaa myös sekä maalämpö- että viilennyslaitteistolle parhaan mahdollisen teknisen tuen ja selkeän ohjeistuksen.

Cool-IN on saatavana kahtena valmiina tuotepakettina: Basic ja Comfort. Cool-IN Basic viilentää ja poistaa tehokkaasti ilmankosteutta kesähelteillä. Seinäasenteinen puhallin valitaan viilennettävän tilan koon perusteella.

Cool-IN Comfort on valmiina viilennykseen heti, kun aurinko keväällä kuumentaa sisäilmaa etelänpuoleisista ikkunoista. Vaikka muualla talossa tarvitaan vielä lämmitystä, Comfort-paketin avulla voi hyödyntää maaviileää samanaikaisesti. Järjestelmään valitaan joko seinä- tai kattoasenteinen puhallin.

Cool-IN on yhteensopiva seuraavien NIBE maalämpöpumppujen kanssa: F1145, F1155, F1245, F1255, F1226 NEW ja F1345.

NIBE Cool-IN maksaa asennettuna n. 2000-2500 €.

Lämpiminä öinä NIBE Cool-IN viilentää sisäilman sopivan viileäksi nukkumisen kannalta.
Lämpiminä öinä NIBE Cool-IN viilentää sisäilman sopivan viileäksi nukkumisen kannalta.
Info

Info

Lämmityksen etävalvonta ja ilmaista lisäturvaa

Nibe Uplinkin avulla saat nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä ja sen tämänhetkisestä tilasta. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet

20156_43670.jpg

NIBETURVA on asiakkaalle täysin ilmainen takuu.
NIBE antaa uusille lämpöpumpuille kolmen vuoden takuun, joka rekisteröityy NIBETURVAN yhteydessä. NIBETURVAN lisäsuojan takuun rinnalle varmistat hankkimalla koti- tai kiinteistövakuutuksen, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. NIBETURVA korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun koti- tai kiinteistövakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen vahinkotapauksesta.

Mikä NIBE on?

NIBE Energy Systems on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien tuottaja ja samalla markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa pääpainopisteenään lämpöpumput sekä lämminvesivaraajat.

NIBE Group työllistää n. 9000 työntekijää ja harjoittaa liiketoimintaa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-yksikköä; NIBE Energy Systems, NIBE Element ja NIBE Brasvärme.

NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro. NIBEn toimisto sijaitsee Vantaan Koivuhaassa.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20239_83174.jpg
Asiantuntija vastaa: Mitkä ovat maalämpöpumpun edellytykset?
Maalämpölämpöpumppu on huoleton, vaivaton ja todella hyvä vaihtoehto kodin pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi. Mutta mihin kohteisiin maalämpöpumppu soveltuu parhaiten? Vaatiiko maalämpö rakennusluvan? Miten maalämmön toteutustavat eli maapiiri ja porakaivo (usein tunnettu myös nimellä energiakaivo tai lämpökaivo) eroavat toisistaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa maalämpöpumpputuotteiden asiantuntija ja tuotepäällikkö Krister Andersson NIBE Energy Systems Oy:stä.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
201812_55637.jpg
Maalämmöllä selvää säästöä lämmityskuluihin
Maalämpö on maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa. Asentamalla maalämpöjärjestelmä päästään käsiksi ehtymättömään, uusiutuvaan ja saasteettomaan energiaan.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton