• Etusivu
  • Talo

Boknäs kalustaa työhuoneen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.11.2008
200811_14082.jpg

Perinteisillä tummanruskeilla Boknäs-huonekaluilla sisustetussa työhuoneessa on vanhanajan isännän kirjastohuoneen tunnelma. Purjelaivan merikapteeni voisi hyvinkin haluta huoneen kotisatamakseen. Karttapallo kertoo maailmanmatkaajasta, pyöreä laivanikkuna muistuttaa keinuvasta työpaikasta. Päällekkäin pinottavista elementeistä voi koota tarpeiden mukaisen hyllykön. Lasikippiovet näyttävät hyllyn sisällön mutta pitävät pölyn poissa. Työpöytä ja –tuoli ovat tyyliltään wanhasta konttorista. Kolmijalkavalaisin ei ole mikä tahansa lamppu vaan kaluste, joka vaatii riittävästi tilaa päästäkseen esiin. Kuluneen näköinen nojatuoli huoneen nurkassa vahvistaa sekin huoneessa vallitsevaa ajan patinoimaa tunnelmaa.

Tutustu Boknäsin valikoimiin

200810_13562.jpg

Asuntomessuäänestyksen voittaneessa Villa Similässä lämminhenkinen ja kodikas työhuone on kalustettu Boknäsin klassikkokalusteilla ja sisustusesineillä.

Pyörillä liikkuvaan kirjakaruselliin mahtuu mukavasti luettavaa ja samalla se toimii aputasona tai kukkapöytänä. Kaukoputkella katsotaan kauas tulevaisuuteen. Saaristohuvila-tyylisen kodin useista ikkunoista tulvii luonnonvaloa. Verhoratkaisu on tyylikäs poimuttuva, raidallinen beige kappa.

Villa Similän muita huoneita on kalustettu talon tyyliin sopivilla Villinki-sarjan valkoisilla kalusteilla.

Villinki valloittaa. Suomenlahden saariston rauhassa syntyi idea kalustesarjasta, joka olisi kaunis, valoisa, muunneltava ja pitkäikäinen. Villinki-hyllyjärjestelmän säädettävät liukumekanismit eivät kerää pölyä ja liikkuvat kevyesti vuodesta toiseen. Elementtien kokopuinen rakenne mahdollistaa myös seinäkiinnityksen. Sarjaan kuuluu lisäksi säleovikaappi ja PC-pöytä. Rinnalle on tullut monia täydentäviä kalusteita, kuten ruokaryhmä, makuuhuoneen kalusteet ja tv-tasoratkaisut.

200811_14083.jpg
200811_14084.jpg
200811_14085.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68787.jpg
Seinäpuhallus­laitteella tuot raikasta ilmaa asuntoon
Jotta asunnon sisäilma pysyy raikkaana, kannattaa ilmanvaihtokoneen valinnan lisäksi kiinnittää huomiota siihen, miten se ottaa ilman sisään. Talon seinään asennettavan seinäpuhalluslaitteen tulee sekä kestää pohjolan vaihtelevat sääolosuhteet, täyttää sisäilmaan liittyvät määräykset, että soveltua julkisivun visuaaliseen ilmeeseen. Julkisivuun tyylikkäästi istuvan ja teknisesti toimivan ratkaisun tarjoaa Vallox Out/in Vario seinäpuhallus- ja ilmanottolaite.
201110_28367.jpg
Kylpyhuoneen ja saunan lattiat (vedeneristys, kaadot, kaivot)
Märkätilojen lattian vedeneristys, kaadot ja kaivot on suunniteltava ja toteutettava huolella. Kyseisten tilojen vedenpoisto ja rakenteet on suunniteltava ja rakennettava siten, ettei vettä pääse valumaan tai siirtymään kapillaarivirtauksena ympäröiviin rakenteisiin ja huonetiloihin.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20115_25991.jpg
Onko runkotolpparatkaisujen välillä merkittävää eroa?
Kysymys:Yleisesti ottaen, onko seuraavien ratkaisujen välillä merkittäviä eroja rakennusteknisessä toimivuudessa (tuulikuormien kesto, tukevuus, lumikuorman kesto.a) Lyhyet runkotolpat kaikkialla, ja ensimmäinen kattoristikko aivan ulkoreunaan kiinni päädyssä (runkotolpat samanpituisia päädyissä ja sivuilla).b) Pitkät runkotolpat päädyssä porrastettuna kattoristikon yläpaarteen nousun mukaan, kattoristikko heti runkotolppiin kiinni.Lyhyt tolppainen pääty sopisi pienellä porukalla tehtävään asennukseen. Lisäksi runkotolpat voi varastoida vaikka pakettiauton perälle, säältä suojaan asentamishetkeen asti. Tosinaan myös tuntuu, että pidempi päätytolppa ottaa herkemmin "tuulta purjeisiinsa".
20231_80710.jpg
Olisiko aika oppia takkakokkauksen taito?
Oman sähkönkulutuksen tarkkailu on tullut monelle tutuksi kuluvan talven aikana. Yhtenä hyvänä säästöratkaisuna onkin suomalaisten tapa lämmittää kotejaan puilla. Tänäänkin vähintään tuhansissa kodeissa lämpiää varaava takka ja samalla pirtti. Mutta lämpimän kodin lisäksi se, mitä jokainen tarvitsee, on hyvä ja ravitseva lämmin ruoka.Toiset meistä ovat jauhopeukaloita ja lihamestareita jo syntyessään, toiset meistä taas eivät. Ruoanlaitto on kuitenkin onneksi asia, joka jokaisella on mahdollisuus oppia kunhan vain viitsii. Nyt ruoanlaitto saa uuden käänteen jopa konkareiden keskuudessa – joko sinä olet kokannut takalla?
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton