• Etusivu
  • Talo

Avaimeton aikakausi on täällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Päivitetty 19.10.2020
20206_65445.jpg

Kaisu Joupin nelihenkisessä perheessä lapset käyttävät kulkutunnistetta ja vanhemmat koodia.

Oven avaaminen koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella on käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu, joka tekee elämästä joustavampaa ja huolettomampaa.

Abloyn Yale Doorman -älylukolla turvaat kotisi avaimettomasti, joten sinun ei tarvitse käyttää enää aikaa kadoksissa olevien kotiavainten etsimiseen tai murehtia avainten joutumisesta vieraisiin käsiin. Avaimettomuus lisää turvallisuutta myös siksi, että avaimia ei pysty kopioimaan. Voit milloin tahansa vaihtaa koodia tai poistaa kulkutunnisteen käytöstä sekä luoda väliaikaisia koodeja niitä tarvitseville. Voit myös unohtaa menikö ovi varmasti lukkoon, sillä älylukko lukittuu aina automaattisesti oven sulkeuduttua. Yale Doorman tarjoaa myös etäkäyttömahdollisuuden, jolloin oven voi avata mobiililaitteella missä ikinä oletkin.

20205_64999.jpg

Näin älylukko helpottaa perhearkea

Järvenpäähän, sukutiluksille lähelle keskustaa, rakentuu nelihenkisen perheen massiivipuinen omakotitalo. Arkkitehti suunnitteli ekologisen ja kompaktin talon perheen toiveiden ja ajatusten pohjalta. Jo alusta asti oli selvää, että mielenkiintoiseen ja moderniin uuteen kotiin valitaan Yale Doorman -älylukot.

Älylukoissa houkuttaa helppous. On mahtava tunne, kun ymmärtää, ettei tarvitse avaimia mukaansa.
Kaisu Jouppi

- Meillä on koira ja voimme lähteä lenkille useita kertoja päivässä täysin huoletta. Kotiin pääsee koodilla aina. Olen myös erittäin innostunut väliaikaisten koodien luomisesta. Näen edessä useita tilanteita, jolloin niiden luomisesta on hyötyä. Yale on tätä päivää, Kaisu Jouppi lisää.

Älylukot asennettiin molempiin talon ulko-oviin. Sen sijaan ulkovarastossa ja -saunassa on käytössä mekaaniset lukot.
- Oli luonteva valinta, että ovet, joista kuljetaan taloon sisään, ovat varustettu älylukoilla. Urakoitsija asensi lukot oviin ja omalle kontolle jäi koodien ja kulkutunnisteiden aktivoiminen. Selkeiden ohjeiden myötä se onnistui helposti, Jouppi kertoo.

Älylukituksen hyödyt ovat tulleet esiin jo rakennusvaiheessa, sillä erilaiset tavarantoimittajat ja urakoitsijat ovat päässeet kulkemaan taloon vapaasti väliaikaisen koodin avulla. Se on sujuvoittanut työtä huomattavasti.
- Etäohjausta emme ole vielä käyttäneet, koska emme ole vielä muuttaneet taloon. Koen kuitenkin, että etäohjauksesta tulee olemaan hyötyä erityisesti silloin, jos lapsi unohtaa kulkutunnisteen (avainlätkän) kotiin ja kun esimerkiksi siivooja pitää päästään sisään.

Älylukon avulla ovi voidaan avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Myös väliaikaisten kulkukoodien luominen onnistuu helposti ja kadonneet kulkutunnisteet voidaan poistaa käytöstä välittömästi.
Älylukon avulla ovi voidaan avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Myös väliaikaisten kulkukoodien luominen onnistuu helposti ja kadonneet kulkutunnisteet voidaan poistaa käytöstä välittömästi.

Avaimettomuus tuo mukanaan tietynlaista huolettomuutta - on varmuus siitä, että kotiin pääsee aina. Joupin perheessä lapset saavat käyttöönsa kulkutunnisteet ja vain aikuiset tietävät koodin taloon.
- Uskon, että vaikka avaimettomuus on loistava ominaisuus, lapsille tekee hyvää opetella huolehtimaan tavaroista. Avainlätkän hallinta on mainio tapa oppia vastuullisuutta, Jouppi pohtii.
- Asumme parhaillaan vanhassa tehtaassa ja meillä on ollut ikäviä tilanteita nuoremman kanssa, joka ei ole aina saanut koulun jälkeen raskasta ja hieman temppuilevaa ovea auki. Odotan sitä, että pystyn avaamaan oven etäältä, jos avaimet unohtuu, mutta odotan myös sitä, että koti-oven käyttö helpottuu 9-vuotiaalle kuopukselle.

Yale Doorman on helppo avata niin sisältä kuin ulkoa. Ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi, olet sitten kotona tai poissa.
Yale Doorman on helppo avata niin sisältä kuin ulkoa. Ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi, olet sitten kotona tai poissa.

Yhdistä älylukko osaksi kodin hälytysjärjestelmää

Yale Smart Home -keskusyksikkö mahdollistaa Yale Doorman -älylukkojen ohjaamisen mobiilisovelluksella. Keskusyksikön ympärille on mahdollista rakentaa myös koko talon kattava omavalvottava ja kuukausimaksuton hälytysjärjestelmä. Järjestelmään voidaan liittää älylukon lisäksi yhteensä 40 erilaista komponenttia, kuten esimerkiksi liiketunnistimia, palovaroittimia, ovi-/ikkunatunnistimia, etäohjattavia pistorasioita sekä huoneen kosteutta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita. Myös Yale Smart Home -valvontakamerat ovat yhteensopivia hälytysjärjestelmän kanssa. Myös Joupin perheessä on harkittu järjestelmän laajentamista.

Info

Info

Yale Doorman on Secured by Abloy -lukitusratkaisu

Tämä tarkoittaa, että sen turvallisuuden, laadun ja käyttökokemuksen testaamiseen on käytetty kaikkia samoja testejä kuin muidenkin Abloyn lukitusratkaisujen testaamiseen. Lue lisää älylukon turvallisuudesta.

Hälytys murtoyrityksestä

  • sisäänrakennettu hälytin laukaisee hälytyksen, jos lukkoon kohdistuu murtoyritys

Automaattinen lukinta

  • halutessasi ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi olitpa kotona tai poissa

Ei mekaanisiin avaimiin liittyviä riskejä tai kuluja

  • älylukko toimii niin koodilla kuin elektronisella avainlätkällä, jonka voi aktivoida ja poistaa käytöstä itse, lukkoja ei tarvitse enää sarjoittaa uudelleen ja teettää uusia avaimia

Mahdollisuus kulunseurantaan

  • kun lukko on liitetty mobiilisovellukseen, mahdollistuu lukituksen tilan ja kulun seuranta

Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton