• Etusivu
  • LVI

Aurinkoenergiaa tehokkaasti aamusta iltaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.12.2007
200712_7738.jpg

Auringon ilmaista energiaa voidaan hyödyntää käyttöveden ja huonetilojen lämmittämiseen. OPC-tekniikalla saadaan tehokkaasti talteen auringonsäteily aamusta iltaan vuoden ympäri. OPC-keräimet auttavat säästämään lämmityskuluissa ja vähentämään päästöjä.

Tehokasta ja luotettavaa aurinkokeräintekniikkaa

OPC-aurinkokeräin on patentoitu sveitsiläinen laatutuote. Korkea laatu ja kehittynyt tekniikka takaavat pitkän eliniän ja varman ja huolettoman energiantuotannon vuosikymmeniksi. OPC-tekniikalla saadaan ilmaista energiaa käyttöveden ja huonetilojen lämmittämiseen sähkön-, öljyn-, puun-, lämpöpumpun ja kaukolähteen rinnalle uusiutuvaksi saastettomaksi lisälämmönlähteeksi.

OPC-keräimet toimivat tehokkaasti aamusta iltaan auringon säteilykulmasta riippumatta. Lisäksi OPC-keräimellä saatava hyötysuhde ja vuotuinen energiantuotanto ovat erittäin korkeita. Talvellakin voimme hyödyntää auringosta tulevia säteitä, sillä OPC-keräimen toiminta pysyy ennallaan vaikka ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle.

Aikaa ja kustannuksia säästävät asennusvalmiudet

OPC-keräimet tulevat tehtaalta valmiiksi koottuina ja ne voidaan asentaa sellaisinaan kaikenlaisille katoille tai rakennusten julkisivuille sekä pysty- että vaakasuoraan.

Kattoasennustelineiden avulla keräimet saadaan oikeaan kulmaan aurinkoon nähden mm. tasakatoilla. Asentamalla OPC-keräimen esimerkiksi talon eteläpäätyseinälle pystysuoraan optimoidaan auringonsäteiden vastaanotto talvikuukausina.

200712_7739.jpg

OPC-keräimen asennusjärjestelmän joustavuus tekee asennuksesta nopean ja edullisen. Keräinten välillä käytetään lämpövaihteluita kestäviä paineluokiteltuja joustoliitoskappaleita. Asennus tapahtuu tavanomaisia työkaluja käyttäen ilman juotoksia tai hitsauksia. Lämpötila keräimen sisäosissa voi aurinkoisina päivinä nousta erittäin korkeaksi, jopa + 250 C°. Tyhjiöputken pinta pysyy kuitenkin koko ajan viileänä tyhjiöputken rakenteen ansiosta.

Puhtaita etuja käyttäjille

OPC-keräimillä saat 100 %:sesti puhdasta ja uusiutuvaa energiaa vaivatta. Keräimillä pienennät energiankulutusta ja -riippuvuutta sekä energia- ja sähkölaskua. Omavaraisuusaste nousee samalla kun talosi energialuokitus paranee ja olet vähemmän riippuvainen tulevaisuuden energiakriiseistä ja hinnankorotuksista. Auringolla lämmittäessä myös fossiilisten ja saastuttavien polttoaineiden kulutus pienenee. Tällöin syntyy vähemmän ympäristöä ja ihmisten terveyttä tuhoavia hiilidioksi- ja pienhiukkaspäästöjä.

OPC-keräimet tuovat varmaa ja selvää säästöä talouksiin pitkällä aikavälillä. Keräimet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja huolettomia koska niissä ei ole liikkuvia osia. Lasketaan, että OPC-keräimen elinikä on vähintään 20-30 vuotta. Tänä aikana säästät sekä lämmitys- että ylläpitokuluissa ja investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

200712_7740.jpg
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68576.jpg
Säästöä 80-luvun talon lämmityskuluihin: suora sähkö vaihdettiin ilma-vesilämpöön
Kangasalla sijaitseva suuri omakotitalo ehti lämmetä yli 30 vuotta suoralla sähkölämmityksellä, kunnes viime syksynä taloon asennettiin ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä. Energiakulujen odotetaan pienenevän lämmitystavan muutoksen myötä noin kolmanneksella.
201511_44829.jpg
Tehokas lämpöpumppu ilman porakaivoa!
Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.
20093_15875.jpg
Ostokset helposti ja luotettavasti Jäsentukusta
Rakentaja.fi-Jäsentukku on Rakentaja.fin jäsenille tarkoitettu edullinen ja vaivaton ostospaikka. Jäsentukussa tekee ostoksia helposti suoraan tuotteita valmistavilta yrityksiltä. Tukun valikoima alkaa olla jo melkoisen kattava ja se koostuu monista kiinnostavista tuotteista. Jäsentukun kautta on tilattavissa mm. kodinkoneita, ovipuhelimia, ilmavesilämpöpumppuja, lämminvesivaraajia, keskuspölynimureita, robotti-imureita, brikettejä jne.Myytävien tuotteiden ohella Jäsentukusta on myös mahdollista lähettää tarjouspyyntöjä Rakentaja.fin yhteistyökumppaneille. Tarjouspyyntöjä voi lähettää esimerkiksi keittiöistä, tulisijoista, perustuksista, vesikatoista, eristeistä, lasiterasseista, valmisaidoista, puuportaista sekä monista muista tuotteista ja palveluista.Tutustu Jäsentukun tarjontaan...Tilaaminen käy nopeasti ja helpostiJäsentukun tuotevalikoima löytyy Tukun vasemmasta laidasta aihealueittain lajiteltuina. Pääryhmien alta löytyvät niihin kuuluvat tuotteet ja tarjouspyynnöt. Jokaisesta tuotteesta löytyy tarkempaa tietoa "esittely"-linkistä. Osto-/tilaussivulle siirrytään omasta linkistään.Tilaaminen tapahtuu nopeasti ja yksinkertaisesti viisi vaiheisen polun kautta. Koska Tukusta voivat tilata tuotteita vain Rakentaja.fi-jäsenet, tilausvaiheessa ei tarvitse enää syöttää tilaajan tietoja erikseen, sillä ne tulevat automaattisesti Rakentaja.fin jäsenkannasta.
20232_80864.jpg
Tiedätkö, kuinka paljon valmistalopakettia voi muokata? Näin Janni ja Joel päätyivät Kastelliin
Liikunta-alan yrittäjä ja mediapersoona Janni Hussi rakensi avopuolisonsa, niin ikään mediapersoonana tutuksi tulleen, poliitikko Joel Harkimon kanssa Kastelli-kodin Sipooseen. Pariskunnan ja heidän Harri-koiransa unelma valoisasta omakotitalosta muokattiin ja toteutettiin muuttovalmiiksi asti modernin ja skandinaavisen Kastellin Veistos 163 -talomallin pohjalta. Nyt pääsemme seuraamaan viisiosaisessa videosarjassa, pariskunnan fiiliksiä kotiunelman etenemisestä sekä parin ajatuksia koko talonrakennusprojektista. Kannattiko projektiin lähteä?
20095_17001.jpg
Fenestran asennusnäytös
Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna-asennus on. Saat myös tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä! Samalla saat asiantuntijoiltamme hyödyllisiä vinkkejä.
20176_49398.jpg
Hirsikoti sopii sinunkin budjettiisi
On iso päätös hankkia ensimmäinen oma koti, vielä suurempi päätös on ryhtyä rakentamaan. Päätös rakentamisesta tuo mukanaan useita unelmia sekä tavoitteita, jotka on osattava sovittaa todellisten mahdollisuuksien sekä resurssien mukaan. Unelmistaan ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä laadukas ja toiveita vastaava hirsitalo on mahdollista toteuttaa myös niukemmallakin budjetilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton