• Etusivu
  • LVI

Tiesitkö tämän ilma-vesilämpöpumpusta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 07.05.2024
201511_44829.jpg

Bosch Compress 7000i AW -ilma-vesilämpöpumpun suljettu jäähdytyspiiri on varustettu invertterillä, mikä on yksi syy laitteen tehokkuuteen.

Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.

Ilma-vesilämpöpumppu mielletään helposti Suomen kylmän talven takia tänne sopimattomaksi ja ajatus pakkasilman hyödyntämisestä talon lämmitykseen saattaa tuntua vieraalta. Johtuen uusista innovatiivisista tuotteista ja kohtuullisesta investointikustannuksesta, ilma-vesilämpöpumppu on monesti taloudellisesti ja teknisesti järkevin hankinta talon päälämmönlähteeksi tai hybridijärjestelmän osaksi vanhan järjestelmän rinnalle.

Merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa

Ilmalämpö on jatkuvasti uusiutuvaa lämpöenergiaa, jota hyödynnetään talon lämmitykseen, käyttöveden lämmittämiseen sekä tarvittaessa myös tilojen viilennykseen. Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta veteen. Lämmitetty vesi johdetaan talon vesikiertoiseen keskuslämmitykseen.

Kokonaissäästö asettuu 50–60 %:n paikkeille vuosikulutuksesta. Säästön tekee vielä houkuttelevammaksi maalämpöä edullisempi investointikustannus, joka saa monet harkitsemaan ilma-vesilämpöpumppua talonsa päälämmönlähteeksi tai liitettäväksi vanhan järjestelmän rinnalle hybridijärjestelmänä.

Ilma-vesilämpöpumpun etu maalämpöön verrattuna on, että se ei tarvitse lainkaan porakaivoa. Tämä ominaisuus tekee siitä nopean, helpon ja vaivattoman ratkaisun asennusta ja aikatauluja silmälläpitäen.

Huomioi nämä:

  • Ilma-vesilämpöpumppu vaatii vesikiertojärjestelmän
  • Tarkista paikkakuntasi rakennusvirastolta toimenpideluvan tarpeellisuus
  • Ilma-vesilämpöpumpun asennus ei vaadi paljon aikaa – lämpökatko pääsääntöisesti 1 työpäivä
  • Ilma-vesilämpöpumppu lopettaa toimintansa noin -20 asteen pakkasella
  • Jos vanha lämmitysjärjestelmäsi on käyttökelpoisessa kunnossa, voit liittää ilma-vesilämpöpumpun sen rinnalle

Ilma-vesilämpöpumppujen uusi sukupolvi

Bosch Compress 7000i AW -ilmavesilämpöpumppu tekee energian säästämisestä helppoa. Laitteen Invertteri ohjaa lämpöpumpun antotehoa tarpeen mukaisesti. Tämä säästää sähköä ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Myös asennuspaikan löytäminen Compress 7000i AW -laitteelle on helppoa. Pienen kokonsa ansiosta lämpöpumppu vie erittäin vähän tilaa. Yökäyttöön on tarjolla niin sanottu hiljainen toiminto, joka vähentää käyntiääntä 3 dB(A).

<p data-block-key="zbr71">Lattialle asennettavassa sisäyksikössä on hyvin eristetty 190 litran A-luokan käyttövesivaraaja, 9 tai 15 kW:n sähkövastus kovien pakkasien (alle -20C) lisälämmitystä varten.</p>
Lattialle asennettavassa sisäyksikössä on hyvin eristetty 190 litran A-luokan käyttövesivaraaja, 9 tai 15 kW:n sähkövastus kovien pakkasien (alle -20C) lisälämmitystä varten.

Suunniteltu Pohjoismaiden ilmastoon

Poiketen muista markkinoilla olevista laitteista Boschin ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen ulkolämpötilassa. Tämä varmistaa merkittävät energiasäästöt ja lisää käyttömukavuutta. Kehittyneen vaihtoventtiiliteknologian ansiosta ehkäistään pattereiden "naksuntaa". Ilma-vesilämpöpumppu toimii erittäin luotettavasti jopa äärimmäisissä olosuhteissa tippakaukalon tukoksesta ilmaisevan hälytyksen ansiosta.

Compress 7000i AW -ilma-vesilämpöpumpun tyylikäs ulkoasu on suunniteltu Pohjoismaiden ilmastoon. Esimerkiksi höyrystin ja puhallin ovat 40 cm maanpinnan yläpuolella, jotta ne toimivat turvallisesti myös lumisessa ympäristössä. Kotelo on valmistettu erittäin kestävistä materiaaleista, joiden ansiosta laite toimii luotettavasti lähes kaikissa olosuhteissa.

Katso laitteen tekniset tiedot

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Laadukas asennus

Kun päätät ostaa Bosch lämpöpumpun maailman johtavalta tekniikan asiantuntijalta, haluat asennuksenkin olevan huippuluokkaa. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat tarkkaan valittuja ammattilaisia, jotka ovat läpikäyneet perusteellisen koulutusohjelman.

Bosch Lämpömestarit eivät ole vain taitavia lämpöpumppuasentajia. He ovat myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on helppoa ja luotettavaa.

20175_49270.jpg

6 + 10 vuoden takuu!

Bosch Lämpömestarilta saat laitteellesi täyden turvan jopa kuudeksi vuodeksi. Lisäksi saat Ilmavesi- ja maalämpöpumpuille (6-17kW) kymmenen vuoden kompressoritakuun. Ei henkilökohtaista riskiä, vakuutusta tai siihen liittyvää arvonalenemisesta koituvaa vähennystä.

Lisätietoja takuusta löydät täältä!

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20201_62267.jpg
Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista nämä kaksi asiaa
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.
201710_50367.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinun taloosi?
Mitoitus kohteen mukaanLämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton