• Etusivu
  • Piha

Asuntomessukohteiden pihoissa vallitsee selkeys ja helppohoitoisuus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.07.2018
20187_53995.jpg

Siirtonurmea, luonnonkiviä, havuja, terasseja, istutusaltaita...

Asuntomessuilta löytää myös vallitsevat pihatrendit ja uutuustuotteet. Ideoita kannattaakin kerätä niin uuteen kuin vanhaan pihaan. Porin Asuntomessujen erikoispiirre on taajaan kaupunkirakentamiseen sopivat ratkaisut.

Tyypilliseen tapaan pihoilla on käytetty keinonurmea, joka onkin hyvä ja nopea tapa saada piha vihertämään. Nurmialueet ovat pääsääntöisesti pieniä ja robottiruohonleikkureita on erittäin monessa kohteessa. Selkeät tasaiset nurmialueet hoituvatkin vaivattomasti läpi kesän. Korkeintaan kastelua voidaan kaivata, jos kesä jatkuu yhtä kuivana, kuin tähän asti.

Pihan koneet tarjouksessa asuntomessujen ajan

Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.
Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.

Pihan pinnoitteina on käytetty monipuolisesti kiveyksiä. Terassipinta-alaa on monissa kohteissa paljon ja istutusalueissa pinnoitteena on kuorikatetta ja koristekuorikatetta.

Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.

Erilaiset istutusaltaat ovat nyt selkeä trendi. Ja niiden avulla kasvit saadaankin kauniisti esiin ja selkeästi eroteltua pihan muista alueista. Altaat sijaitsevat terassien reunoilla tai terassiin upotettuina. Eniten käytetty materiaali on muurikivi, etenkin kiveyksien yhteydessä, mutta muitakin ratkaisuja ja ideoita löytyy. Istutusaltaita löytyy myös parvekkeita ja terasseilta.

Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
20187_54002.jpg
20187_54001.jpg

Kasvivalinnoissa erilaiset havukasvit ovat yleisimpiä, mutta ei kukkiakaan ole unohdettu. Istutusaltaissa havujen kanssa on käytetty koristekiviä.

Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.

Luonnonkiveä on myös runsaasti esillä. Niitä on käytetty karkeahkosta sepelistä aina suuriin yksittäisiin kiviin asti.

Yleisilmeenä voidaan todeta, että pihoissa on pyritty helppohoitoisuuteen. Pihojen todellinen kauneus pääsee esiin vasta ajan myyötä, kun kasvit kasvavat ja täyttävät niille varatun tilan.

Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_70854.jpg
Aito tiilikatto nyt peltikaton hinnalla - säästä jopa 1500 €
Suomeen rakennettin ja remontointiin viime vuonna yli 20 miljoonaa kattoneliömetriä Rakennustutkimus RTS:n 2021 toimialaraportin ennusteen mukaan. Maailmanmarkkinat ei ole päästänyt nyt rakentajaa tai remontoijaa helpolla, koska kysynnän kasvaessa hinnat ovat nousseet ja tämä näkyy osittain jopa raaka-ainepulana. Hurja nousu näkyy eniten teräksen hinnassa.Tämä onkin nostanut tiilikaton suosiota, jonka hinta on ennen mielletty usein kalliimmaksi kuin peltikatto. Tiilikatto nostaa myös kiinteistön arvoa ja on taloudellinen valinta, sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, mikä taas pidentää tiilikaton käyttöikää.BMI Groupin myyntipäällikkö Teemu Talvia muistuttaakin, että kustannusten nousun takia remonttia ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä. Jos katto vuotaa, niin siitä syntyvät kustannukset peittoavat raaka-aine ja työkustannukset joka tapauksessa.Nyt kannattaakin tarttua syystarjoukseen, koska saat BMI Ormax -tiilikaton valmiiksi asennettuna tarjoushintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20132_33822.jpg
Rappaaminen on satoja vuosia vanha tapa tehdä julkisivun pintakäsittelyä
Rappauksella on kolme pääasiallista tehtävää:- julkisivulle saadaan yhtenäinen, tasainen pinta- rappaus suojaa alusrakennetta sään vaihteluilta ja mekaaniselta kulutukselta- rappaus antaa julkisivulle ilmeikkään, vapaasti muotoiltavan ja värikäsiteltävän pinnanHyvin suunniteltu ja toteutettu rapattu julkisivu kestää vuosikymmeniä vaativissakin olosuhteissa ilman merkittäviä korjaustoimenpiteitä.Lue lisää julkisivun rappauksesta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työaikaisen suunnittelun johtaminen
Toimenpiteet:Työnaikana mahdollisesti tarvittava täydennys- ja muutossuunnittelu suoritetaan hankkeen suunnittelijoiden toimesta projektinjohdon alaisuudessa. Suunnittelijat eivät saa tehdä muutoksia hyväksyttyihin suunnitelmiin ilman projektijohdon lupaa. Oleelliset suunnitelmien muutostarpeet käsitellään ennen muutossuunnitteluun ryhtymistä rakennustoimikunnassa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:KokousmuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
Keittiön remontointi
Huomioi nämä asunto-osakeyhtiön keittiöremontissa
Keittiöremontti asunto-osakeyhtiössä voi olla sekä jännittävä että haastava projekti. Huolellinen suunnittelu, realistinen budjetointi ja avoin kommunikointi niin taloyhtiön kuin naapureiden kanssa ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Olipa kyseessä pieni pintaremontti tai suurempi peruskorjaus, oikeilla valinnoilla voidaan luoda uutta ilmettä ja lisätä asunnon arvoa.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
38_P_21736.jpg
Isännöintiala kasvussa
Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista."Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton