• Etusivu
  • Talo

Asuntomessujen trendikatto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Ormax Monier Oy
Päivitetty 29.04.2021
20207_65907.jpg

Kohde 2 Talo Modern ja Living like a Finn

Tuusulan asuntomessujen yhdeksi suosikki katoksi on valikoitunut BMI Suomen Ormax EVO -tiilikatto. Kotimaisen Ormax EVO -tiilikatteen on valinnut joka 4. asuntomessurakentaja. Tiilikaton edut tulevat hyvin esille, kun haetaan hiljaista ja luonnonmukaista kattoa. Tiivisti rakennetut asuinalueet voivat olla meluisia, tiilikatto kuitenkin pitää nämä melut kodin ulkopuolella. Myöskään sateen ropina ei häiritse tiilikaton alla asuvia.

2 Talo Modern ja Living like a Finn

Talo Modern ja Living on kahden perheen paritaloprojekti. Kaksikerroksinen paritalo sijaitsee puiston reunalla. Pääsisäänkäynnin puolelta talot ovat saman tyyliset, mutta takapihan puolella toisessa päädyssä on parveke ja terassi ja toisessa päädyssä lasiterassi. Tämä vaikuttaa kattojen pinta-alaan, mikä näkyy hyvin alla olevasta kuvasta.

Talojen eri kokoiset katot sopivat hyvin yhteen.
Talojen eri kokoiset katot sopivat hyvin yhteen.

5 Villa Ville

Villa Ville on 174 m2:n passiivikivitalo. Pihasta on suunniteltu suojaisa talon muodon avulla. Talon maalämpöä tukee katolla sijaitsevat aurinkokeräimet. Integroidut aurinkopaneelit sulautuvat kauniisti kattoon. Ne voidaan asentaa myös jälkikäteen Ormax Evo -kattoon ilman suuria remontteja.

Tutustu BMI:n aurinkokattoon!

Kohde 5 Villa Ville
Kohde 5 Villa Ville
Aurinkokeräimet on sijoiteltu katon aurinkoisemmalle puolelle.
Aurinkokeräimet on sijoiteltu katon aurinkoisemmalle puolelle.

12 Villa Hiili

Villa Hiili on kompakti 100 m2:n koti. Villa Hiilen tumma puujulkisivu ja tumma tiilikate tekevät talosta tyylikkään ja modernin. Tumman värityksen vuoksi talon terassi ja ympäröivä luonto nousee kauniisti esille.

Kohde 12 Villa Hiili
Kohde 12 Villa Hiili
Pystylaudoitettu julkisivu tuo talolle modernin ilmeen.
Pystylaudoitettu julkisivu tuo talolle modernin ilmeen.

22 Townhouse Rokka ja 23 Villa Ormax

Townhouse Rokka ja Villa Ormax ovat kahden hirsitalon kaunis kokonaisuus. Talojen ulkoinen tyyli on yhtenäinen, jonka erottaa ainoastaan julkisivun väritys. Townhouse Rokka on raikkaan valkoinen, kun taas Villa Ormax on tyyliltään tumma niin ulkoa kuin sisältä sisustuksen suhteen. Molemmat talot ovat skandinaaviseen tyyliin toteutettuja. Molempiin kohteisiin autotallien katoiksi on valittu viherkatot. Viherkatot sitovat ilmasta pölyä ja auttavat hulevesien hallinnassa.

Kohde 22 Townhouse Rokka
Kohde 22 Townhouse Rokka
Kohde 23 Villa Ormax
Kohde 23 Villa Ormax
20206_65217.jpg
Townhouse Rokka
Townhouse Rokka

24 Omatalo Kulma

Omatalo Kulman nimi kuvaa sen arkkitehtuuria, talon sijaintia sekä sijoittelua tontilla. Puutalon arkkitehtuurin viimeistelee tyylikäs Ormax EVO -tiilikate integroiduilla aurinkopaneeleilla. Aurinkopaneelit tuovat lisäenergiaa taloon samalla näyttäen tyylikkäiltä.

Tutustu BMI:n aurinkokattoon!

Kohde 24 Omatalo Kulma
Kohde 24 Omatalo Kulma
BMI Suomi
Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton