• Etusivu
  • Rakentaminen

Asennusesitykset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.08.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Maanvarainen laattaperustus

Esimerkkikohteessa toteutettiin kahden auton talli + varasto. Perustuksena maanvarainen laatta toteutettuna Soklex -perustusvalumuoteilla siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta erikseen myöhemmin. Kohteessa on sähköllä toimiva lattialämmitys.

Reunavahvistettu laatta

Esimerkkikohteessa toteutettiin omakotitalon reunavahvistettu laattaperustus käyttäen Soklex –perustusvalumuotteja siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta myöhemmin.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asennus

Osa 2Täyttö ja anturan ja sokkelin valu

Osa 3Soklex –lattiaeristeiden asennus ja liitokset

Osa 4Putkitukset, väliseinät ja takan pohja

Osa 5Laatan raudoitustyöt

Osa 6Reunavahvistetun laatan valu

Tuulettuva alapohja

Esimerkkikohteessa toteutettiin tuulettuva alapohja hirsirunkoiselle omakotitalolle Soklex –perustusjärjestelmällä.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asentaminen

Osa 2Sokkelipilasterit, tuuletus- ja kulkuaukot sekä valutyöt

Osa 3Tuennan purku ja valmis sokkeli

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78061.jpg
Ilmanvaihto on ilmastoteko - lue miksi
Miten varmistaa, että kodin sisäilma pysyy terveellisenä mutta samalla energialasku ja ympäristökuormitus kurissa? Toisin kuin moni luulee, ilmanvaihto voi auttaa pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä ja energiankulutusta. Swegon on nyt ensimmäisenä valmistajana selvittänyt ilmanvaihtokoneiden todelliset ympäristövaikutukset.
20127_31695.jpg
14. Pilariperustus
YleistäSoklex -pilarimuoteilla valetut peruspilarit soveltuvat käytettäväksi kellarittomissa rakennuksissa kuten loma-asunnoissa. Myös omakotitalon kuistin ja terassin pilarit on helpointa valaa pilarianturamuoteilla. Sokkelipilastereita ja sokkelianturapilastereita tarvitaan perustuksissa, kun halutaan kantaville pilareille lisäpinta-alaa kantavuutta ja asennusta varten. Etenkin hyvin kantavalle maapohjalle tai kalliolle perustettaessa voidaan käyttää pilariperustusta ja esimerkiksi silloin, kun perustus on vietävä syvälle maahan. Pilariperustuksessa koko rakennuksen aiheuttama rasitus siirtyy pilareitten kautta anturoille ja niistä maapohjalle. Se sopii erityisesti paikkoihin, joissa sokkeliperustuksen teko on maaston ja maaperän johdosta vaikeaa. Pilariperustuksessa ei tarvitse yleensä tehdä maankaivuuta koko rakennuspohjan alueella. Pilareitten koko ja pilariväli määräytyvät rakenteiden aiheuttamista kuormista.
20204_63851.jpg
Allaway Oy lahjoittaa ilmankostuttimia sairaanhoitopiireille
Kotimainen Jyväskylässä toimiva Allaway Oy lahjoittaa Ufox-ilmankostuttimia eri sairaanhoitopiireille heidän parhaaksi katsomaansa käyttöön. Tavoitteena hengitysteiden ongelmista kärsivien olon mahdollinen helpottaminen.Lahjoituksena ilmankostuttimia jaetaan muun muassa Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien yliopistollisiin sairaaloihin (TYKS, OYS). Tämän lisäksi lahjoituksia toimitetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvalle Keski-Suomen keskussairaalalle, sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvalle Mikkelin keskussairaalalle.Allaway Oy on valmistanut Ufox ilmankostuttimia jo lähes 50-vuotta. – Bakteeriton, hygieeninen, äänetön, höyrystämällä sisäilmaa kostuttava tuotteemme on kokemuksemme ja asiakaspalautteemme mukaan auttanut monia kuivasta yskästä ja sisäilmasta, allergia- ja astmaoireista kärsiviä. Sopiva ilman kosteus estää hengitysteiden kuivumista ja helpottaa siten hengittämistä. Toivottovasti voimme tällä tavoin auttaa ja helpottaa joidenkin ongelmista kärsivien tilannetta, kertoo Allaway Oy:n toimitusjohtaja Pekka Juurinen.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20134_34656.jpg
Keittiökoulu: Keittiön säilytysjärjestelmät kuntoon!
Säilytysjärjestelmät vaikuttavat niin uudessa kuin vanhassakin keittiössä ratkaisevasti keittiön mukavuuteen ja toimivuuteen. Oletko ajatellut parannella keittiötäsi tai ehkä remontoida koko keittiön? Laatikoiden ja kaappien tilan hyödyntämisen voi optimoida erilaisilla säilytysratkaisuilla. Käytännöllisessä keittiössä tila käytetään tehokkaasti hyödyksi ja jokaisella esineellä on oma paikkansa.Keittiön säilytys on osa Keittiökoulua - Tutustu muihin osiin!
20115_25991.jpg
Vanhan 30-luvun hirsitalon kunnostamisesta
Kysymys:Remontoin 30-luvun hirsitaloa. Aloitin massiivisen projektin kun purin lastulevy sekä lankkulattiat, piikkasin laatan pois. Purueristeet olivat kunnossa, sekä lattian kannatinhirret. Osassa taloa oli 70-luvulla valettu toinen laatta vanhan laatan päälle sekä muovi välissä. Hienolla hiekalla oli täyttöä alla n. 40-50 cm. Tarkoitus olisi valaa uusi laatta. Vanhan laatan alla ei ollut eristystä, joten nyt eristykseksi 150-100mm EPS lattiaeristettä. Sen alle tulisi suodatinkangas sekä 8-16mm soraa n. 300mm, johon asennan radon putkiston salaojaputkesta.Koska kivijalka on erittäin epätasainen sisäpuolelta, millä ja miten sen voi eristää? Jotkut kivet ovat poikittain ja erittäin vinoja joka suuntaan. En uskaltaisi lohkoa kivijalkaa tasaiseksi. Ja tarvitsenko bitumi ym. eristettä kun teen uuden puukorotetun lattian uuden laatan päälle, vai riittääkö vain tolppien alle esim. huopakaista, olisi tarkoitus puhaltaa villaeriste lattioihin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton