• Etusivu
  • LVI

7. Omistaja-asukkaat ovat syntyneet viimeistään 8.3.1943

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25703.jpg

Uuden jätevesiasetuksen mukaan omistaja-asukkaan/ -asukkaiden täyttäessä 68 vuotta ennen 9.3.2011 kiinteistö vapautuu asetuksen mukaisista puhdistusvaatimuksista. On huomioitavaa että ikäsääntö tarkoittaa sitä että KAIKKIEN kiinteistöllä asuvien omistajien on oltava ko. päivämäärällä 68 vuotta. Jos toinen asukasomistajista on esimerkiksi 67 vuotia ja toinen 68 vuotias vapautusedellytykset eivät täyty.

Vapautusedellytysten täyttyessä jää asiakkaan omaan päätäntävaltaan, haluaako hän tarvittaessa tehostaa jätevesiensä puhdistamista. Olemassa oleva järjestelmä on kuitenkin pidettävä toimintakunnossa, mm. sakokaivot tyhjennettävä asianmukaisesti. Lisäksi jätevesiselvitys tulisi joka tapauksessa tehdä ja säilyttää kiinteistöllä.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tilaukset ja sopimukset
Toimenpiteet:Tilaukset ja urakkasopimukset hyväksytään ja allekirjoitetaan kohdassa kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Vastuuhenkilöt:Vastuuhenkilöt kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Dokumentit:Tilauskirjeet, toimitussopimuksetHyväksyntä:Hyväksynnän suorittavat kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaiset vastuuhenkilöt.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
20218_72138.jpg
Viisi asiaa, joita et tiennyt painovoimaisesta ilmanvaihdosta
Ilmanvaihto voidaan yleisesti jaotella joko koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon, koneelliseen poistoilmanvaihtoon tai täysin painovoimaisesti toimivaan ilmanvaihtoon. Yli kahdessa miljoonassa suomalaiskodissa ilmanvaihto on joko painovoimainen tai koneellisella poistolla varustettu. Monelle oman kodin ilmanvaihto on silti mysteeri. Tiesitkö nämä kotisi ilmanvaihdosta?
202210_79781.jpg
Anoppilan vanhoista piipuntiilistä rakennettiin upea pyöräkatos
Konsta Takalan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa. Tamperelaisen omakotitalon pihalla riittää vilskettä, kun kaikki käyttävät polkupyöriä. Selvää oli, että pyörille tarvitaan jonkinlainen järjestys. Mielissä alkoi hahmottua pyöräkatos.
20129_32065.jpg
Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tarjota vaivattomasti ja edullisesti asianajopalveluja kaikille. JuriNetin toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.Jätä yhteydenottopyyntö!
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton