• Etusivu
  • LVI

Yli puolet Suomen omakotilämmittäjistä kiinnostuneita pelletistä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.07.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Suomen Tilastopalvelu Oy:n ja OMD Finland Oy:n tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet omakotitalossa asuvista voisi harkita pellettilämmitykseen siirtymistä. Pelletti kiinnostaa erityisesti puulla ja öljyllä lämmittäviä.

"Pelletissä ihmisiä kiinnostaa kotimaisuus, energialähteen uusiutuvuus ja kilpailukykyinen hinta. Kokonaisuutena pelletin näkymät ovat lupaavat. Vapo toimitti vuonna 2006 kotimaan markkinoille 80 000 tonnia pellettiä. Tänä vuonna tavoittelemme 50 prosentin kasvua kotimaan toimituksissa", markkinointipäällikkö Matts Kempe Vapo Pelletistä kertoo.

Vapo tuottaa pellettiä Suomessa tänä vuonna 350 000 tonnia. Muissa Pohjoismaissa pelletti on suositumpaa kuin Suomessa. Osaltaan sitä selittää Suomen verotus, joka on vielä toistaiseksi fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, suosiva.

Suomessa on tällä hetkellä noin 10 000 pelletillä lämpiävää omakotitaloa. Kempe arvioi, että vuoteen 2010 mennessä määrä viisinkertaistuu. Pellettikattilan lisäksi helppokäyttöinen pellettitakka on suosittu vaihtoehto etenkin vapaa-ajan asunnoissa.

Kasvava kiinnostus pellettiä kohtaan näkyy myös Asuntomessuilla. Kaskilinnan, kohde 45, lisäksi kohteet 26 Villa Opus ja 44 Talo Wienerberger lämpiävät pelletillä. Aiemmin Asuntomessuilla on ollut korkeintaan yksi pelletillä lämpiävä kohde. Kaskilinnassa on messujen ajan paikalla pellettilämmityksen asiantuntijoita.

Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen bioenergiaan!

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Saunan eristäminen
Saunan eristäminen ISOVER Saunalla
ISOVER Sauna on jäykkä alumiinipinnoitettu mineraalivillaeristelevy, joka on tarkoitettu saunan seinien ja katon sisäpuoliseksi eristelevyksi. Tuote on hyväksytty rakennusmateriaalinen päästöluokkaan M1 tarkoittaen sitä, että tuotteesta ei liukene sisäilmaan haitallisia yhdisteitä. ISOVER Sauna soveltuu hyvin myös muiden kosteiden tilojen katon eristelevyksi.ISOVER Sauna -eristelevyä voidaan käyttää sekä puu- että kivirunkoisissa seinärakenteissa. ISOVER Sauna soveltuu sekä uudiskohteisiin että saneerattaviin rakenteisiin.ISOVER Saunan alumiinipinta toimii tiiviinä höyryn- ja ilmansulkuna estäen kosteuden kulkeutumisen rakenteisiin. Alumiinipinta vähentää saunan lämmittämiseen tarvittavaa energiaa, koska se heijastaa tehokkaasti lämpösäteilyä takaisin sisätiloihin.ISOVER Sauna on paloturvallinen ratkaisu saunan vaativiin olosuhteisiin. Tuote on paloturvallinen myös kiukaan takana, jossa seinäpinnan lämpötila nousee muuta rakennetta korkeammaksi.Saunan eristäminen ISOVER Saunalla
202111_73517.jpg
Viilenevä sää nostaa radonin sisäilmaan - asenna puuttuvat korvausilmaventtiilit nyt!
Suomessa vuosittain 300 ihmistä sairastuu radonaltistuksen aiheuttamaan keuhkosyöpään.Mitä kauemmin radonpitoisuudelle altistuu ja mitä suurempia radonarvot ovat, sitä suurempi on myös sairastumisen riski. Radon kulkeutuu maaperästä sisäilmaan yleisimmin perustusten halkeamien kautta. Koska radonia ei voi myöskään aistinvaraisesti havaita, ainoa keino varmistua rakennuksen turvallisuudesta on mittaaminen.
20156_43822.jpg
Uuden talon terveydelle on ilmanvaihto tärkeää
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on osa tervettä taloaTalot ja asunnot rakennetaan aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa sen, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä:Ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. ja Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman kuluttamatta liikaa talosi energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
puulattia ja paneloitu seinä auringonvalossa
Sisäverhouslautaa seiniin, katton ja lattialle
Yksi aikaa kestävistä ja tyylikkäistä ratkaisuista, jotka tuovat luonnollista eleganssia sisätiloihin, ovat sisäverhouslaudat. Sisäverhouslaudat eivät ole pelkästään seinäpäällysteitä – ne ovat taidokkaasti suunniteltuja ja monipuolisia materiaaleja, jotka voivat muuntaa huoneen ilmeen ja tuntuman. Niiden käyttö ei rajoitu pelkästään perinteisiin tiloihin, vaan ne ovat myös modernin sisustussuunnittelun kulmakiviä.Tutustu puusta valmistettuihin sisäverhous paneeleihin, lattialautaan sekä listoihin.
20153_42577.jpg
Vapaa-ajan asunnon tehokkaat pikalämmittäjät
Myrsky heitti pihapuut pitkin pientaretta, sähköt ovat olleet poikki jo usean tunnin ajana ja kylmä alkaa hiipiä pirttiin sisään. Talveakin pitäisi jo ajatella helteistä huolimatta. Suurten tulisijojen lämmittäminen vie aikaa ja kylmä nipistelee sillä välin varpaita. Ja kuka sitä mökkiä lämmittää sen ollessa tyhjillään? Tulikiven nopeat lämmittäjät, kiertoilmatakat ja kamiinat, sekä tulisijoihin sijoitettavat sähkövastukset ovat hyvä apu pikaiseen lämmittämiseen. Tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ansiosta mökin saa lämpimäksi nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton