• Etusivu
  • Rakentaminen

Wanha Satamakonttori

Rakentajan toimitus
Päivitetty 24.06.2008
20086_11553.jpg

Näkymä eteiseen purkutöiden aloittamisen jälkeen.

Loma-asuntomessujen oheiskohde (kohde nro 23)

Reposaaren satamakonttori on rakennettu vuonna 1836 ja on historiansa aikana toiminut useissa eri tehtävissä. Loma-asuntomessujen jälkeen rakennuttajapariskunta ottaa rakennuksen kodikseen.
175 neliömetrin kokoinen rakennus käsittää viiden makuuhuoneen lisäksi aulan, salin, keittiön, saunan sekä peseytymistilat.

Loma-asuntomessujen oheiskohde, Wanha Satamakonttori on loma-asuntomessuhistorian ensimmäinen peruskorjauskohde. Näytteilleasettajana toimii Tapiola-ryhmä, rakennuttajapariskunnan rouva on toiminut arkkitehtisuunnittelijana. Messuaikainen sisustus taasen on Jukka Rintalan käsialaa.

Näkymä valmiiseen eteiseen. Muutos on huikea.
Näkymä valmiiseen eteiseen. Muutos on huikea.

Historiallinen talo rakenteitaan myöten

Talo on Reposaaren ensimmäisiä rakennuksia, sillä se on luultavasti valmistunut vuonna 1836, vaikkakin vuonna 1887 tehty palovakuutus lienee ensimmäinen virallinen talosta kirjattu dokumentti. Osa ulkorakennuksista on 1800-luvun lopulta, tiilinen yksilö taas 1910-luvun alusta. Rakennuksille on tehty useita muutoksia, päärakennus on toiminut satamavoudin (Reposaaren ensimmäisen vakituisen asukkaan!) virka-asuntona, satamakonttorina, diakonissan asuntona sekä neuvolana että sosiaalitoimistona.

Talon vanhat kaakeliuunit otetaan käyttöön poistamalla niistä sähkövastukset.
Talon vanhat kaakeliuunit otetaan käyttöön poistamalla niistä sähkövastukset.
Seinät ovat saaneet kauniit tapetit ja kaakeliuuni on alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan - ilman sähkövastuksia.
Seinät ovat saaneet kauniit tapetit ja kaakeliuuni on alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan - ilman sähkövastuksia.

Talon perustuksissa on käytetty paarlastihiekkaa sekä purua. Paarlastihiekka on alunperin merimiehien käyttämää painolastihiekkaa, joilla tasapainotettiin purjelaivat. Paarlastihiekka poistettiin ja tilalle laitettiin puhallusvillaa. Alkuperäinen puru jätettiin kuitenkin puhallusvillan alle.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijailmoitukset
Toimenpiteet:Valituille urakoitsijoille ilmoitetaan tarvittaessa urakkapäätöksen teon jälkeen kirjeellä urakoitsijavalinnasta.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:IlmoituskirjeHyväksyntä:Projektipäällikkö
20096_17378.jpg
Icopal aluskatteet
Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Vuoto peltikatossa?
Kysymys:Talossamme on profiilipetikatto, joka on laitettu nauloilla kiinni. Se on noin 17 vuotta vanha. Katosta on muutama naula lähtenyt irti ja luultavasti katto tiputtaa vettä jonkin verran muutamasta kohdasta. Voiko laittaa niiden naulojen kohdalle, jotka ovat nousseet ylös, kattopeltiruuvit? Saman katon maalipinta on hilseillyt irti isolta osalta. Mistä tietää, onko tuo pinta ollut maalia vai jotain muovipinniotetta?
20149_40939.jpg
Onko kodissasi tarvetta lisäeristykselle?
Miten vanhan kiinteistön energiatehokkuutta voisi parantaa? Onko rakennus riittävän tiivis vai kaipaako se lisää eristettä? Usein lisäeristämisestä seuraa asumisviihtyvyyden parantuminen sekä mahdollisesti jopa taloudellista hyötyä. Jos tiedossa on rakennukseen kohdistuvia suuria korjaustöitä, toimenpiteitä tai ylläpitokorjauksia, kannattaa tarvittavat energiaparannukset ajoittaa niiden yhteyteen.
20115_25991.jpg
Betoniperustuksen kosteus?
Kysymys:Olemme tekemässä remonttia vuonna 1965 rakennetussa omakotitalossa. Talossa on kellarikerros, joka on lähes kokonaan maan alla. Aikoinaan perustaa ei ole eristetty maan kosteudelta millään tavalla, joten kellari on kostea ja viileä.Miten eristys tulisi hoitaa ja millaisia vaihtoehtoja on olemassa?
20188_54287.jpg
Luonnonkivi on kaunis materiaali pesutiloihin
Kaipaako kylpyhuoneesi muutosta? Onko haaveissasi mahdollisesti kylpyhuone, joka kestäisi aikaa niin käytön kuin ulkonäkönsäkin puolesta? Perinteiset perusvalkoiset laatat ovat kyllä ajaton ratkaisu, mutta jotain erilaista kaipaavalle ne eivät välttämättä tarjoa mielihyvää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton