• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuoden 2009 asuntomessut Valkeakosken Lintulassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.04.2009
20094_16462.jpg

Huhtikuun puolivälissä messukohteiden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.

Messualueelle rakennetaan 40 pientaloa, joista kaksi on rivitaloja. Talovalikoima on kattava, esillä on yksi- ja kaksikerroksisia taloja, sekä kivi- ja puutaloja. Omakotitalojen huoneistoalat 88 neliöstä 390 neliöön, tonttien pinta-alat ovat keskimäärin 1300 neliötä. Kaikki kohteet ovat omistusasuntoja. Messualueesta rakennetaan kylämäinen, väljästi kaavoitettu, vehreä asuinalue, josta löytyvät kaikki lähipalvelut kävelymatkan päästä.

Oheiskohteena on Visavuori, kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva ainutlaatuinen taiteilijakoti ja ateljee.

Asuntomessut ovat avoinna 10.7. - 9.8.2009 joka päivä klo 10 - 18.

Teemoina asumisen mansikat ja energiatehokas rakentaminen

Messuilla on tarjolla asumisen kaikki mansikat: väljää asumista luonnon helmassa, yksilöllisiä koteja kodikkaassa kyläyhteisössä ja uusimmat sisustamisen trendit.

Messutaloista yli puolet kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Suuri osa messurakentajista on valinnut talon lämmitysenergiaksi ympäristöystävällisen maalämmön. Esillä on myös ilmalämpöpumppu- ja aurinkoenergiaratkaisuja. Asuntomessuilla esitellään paitsi runsaasti matalaenergiataloja myös kaksi passiivienergiataloa.

Seuraa tapahtumia, lue uutisia

Julkaisemme asuntomessualueen tapahtumista tiedotteita sekä seuraamme muutaman messukohteen rakennusprojekteja. Kaikki tiedotteet löydät täältä.

Kastelli Hoviherra 119K.
Kastelli Hoviherra 119K.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17151.jpg
Rintamamiestalon peruskorjausmallit
Rintamamiestaloja on vuosina 1945-1970 rakennettu Suomeen n. 150 000 kpl. Valtaosa taloista on tehty saman perusratkaisun mukaan. Toisistaan nämä talot eroavat lähinnä huonejärjestyksessä ja mitoissa. Määräävänä tekijänä olevat porraskäytävät ja piippu ovat kuitenkin lähes kaikissa ratkaisuissa samassa paikassa.Osa näistä taloista on peruskorjattu ja mahdollisesti laajennettu kertaalleen, osa ehkä jo kaksi kertaa. Peruskorjaustarve näissä taloissa on kuitenkin jatkuvaa. Keskimääräinen laajemman peruskorjaustarpeen väli on n. 20 vuotta. Taloja on korjattava 7500 kpl vuosittain, jotta kyseinen rakennuskanta uusiutuu kohtuullisesti.
20097_17674.jpg
Uusia tuulia lämmönjakoon
Lattialämmitys on jo pitkään ollut pientalojen vallitseva lämmönjakojärjestelmä. Lattialämmitysratkaisujen kehitystyö on tapahtunut viime vuosina lähinnä säätöautomatiikan alueella. Asuntomessujen yhteisosastolla Uponor esittelee uusia uria avaavan kehitysaskeleen. Se tuo markkinoille lattialämmityksen, joka lämmittämisen lisäksi myös viilentää.
201011_23681.jpg
Akkumonitoimityökalulla
Boschin akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI on tuoteryhmänsä monipuolisin, joka paikan laite, jolla onnistuu niin sahaus, jyrsintä, kaavinta, katkaisu kuin hiontakin. Portaaton kierrosluvun esivalinta (5 000 - 20 000 värähdystä minuutissa) pitää tärinän vaimeana ja mahdollistaa erilaisten materiaalien takaiskuttoman sekä tarkan työstämisen. Innovatiinen Eco-elektroniikka mahdollistaa akulle entistä pidemmän käyntiajan.
äiti istuu olohuoneen pöydän ääressä ja yrittää tehdä tietokoneella töitä. Lapsi roikkuu hihassa ja koira makaa vierellä. Keittiössä isä laittaa ruokaa
Vinkit avoimen tilan parantamiseksi
Avoimet asumisratkaisut ovat viime vuosina nousseet suosioon tarjoten monia etuja, kuten perheen yhteen tuomisen, valoisan ilmapiirin ja kiinteistön arvonlisäyksen. Kuitenkin avointen tilojen haitat, kuten melutasot, yksityisyyden puute ja tilojen sekavuus voivat olla haasteita asukkaille. Miten tällaisia tiloja voisi helposti korjata tai parantaa?
20225_78304.jpg
Lisää kesämökkisi käyttömukavuutta erilaisten hanaratkaisujen avulla
Kesämökkien ja -huviloiden varustelutaso vaihtelee paljon jo siitäkin syystä, että ihmisillä on erilaisia toiveita ja oletuksia liittyen vapaa-ajan asunnon varustelutasoon. Osan mielestä mökkiolosuhteet ovat kohdallaan, kun pesuvesi kannetaan järvestä ämpärillä, juomavesi tuodaan kanisterissa kotoa ja käytössä on ulkohuussi, jonka ovenpieleen on järjestetty käsienpesupiste hurmaavan emalivadin ja kannun avulla. Toiselle optimaaliset olosuhteet taas muodostuvat korkealaatuisista ja viimeisintä teknologiaa edustavista vesikalusteratkaisuista, jotka auttavat säästämään vettä ja energiaa, ja antavat jopa reaaliaikaista palautetta käytönaikaisesta kulutuksesta.
20209_66478.jpg
Mitä led-valaisimen korkea värintoisto tarkoittaa?
Valaistus on tärkeä osa kodin viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Siksi valaistuksen suunnitteluun kannattaa varata hetki aikaa. Led-valaistuksella saadaan luotua monenlaisia tunnelmia, mutta tyylikkään ulkonäön ohella kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valaisimet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja helposti asennettavia. Korkea värintoisto takaa osaltaan laadukkaassa valaisimessa sen, että tilassa on miellyttävä olla, ja värit, mukaan lukien ihon sävyt, näyttävät siltä kuin niiden kuuluukin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton