• Etusivu
  • Talo

Vieläkö puukuitueristettä voi käyttää?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2014
20115_25991.jpg

Kysymys:

Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.

Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?

Vastaus:

Nykyiset määräykset mahdollistavat erilaiset eristysmateriaalit. Seinärakenteille on määrätty tietyt ilmansulkuvaatimukset ja lämmöneristysvaatimukset. Puukuitueriste vaatii lähes tuplan seinävahvuuden verrattuna nykyisiin mineraalivillaeristeisiin. Vahvojen seinärakenteiden toteuttaminen ei ole taloudellista eikä tarkoituksenmukaista. Siksi talovalmistajat eivät ole valmiita tarjoamaan asuntoa haluamillasi eristeillä.

Lue lisää eristeistä ja eristämisestä täältä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_51963.jpg
Vuotava yläpohja on energiasyöppö
Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin, jolloin lämpövuoto huonosti eristetyn katon kautta on ilmiselvä. Sitä kautta saattaa poistua viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis lämmittää katolla istuvien harakoiden jalkoja?Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta ja samalla katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.
20224_77938.jpg
Haiseeko asunnossasi? Käytä asiantuntijaa homekoiran sijaan
Terveessä talossa ei haise maakellari. Jos haju saa epäilemään sisäilmaongelmia ja hometta, mikä on paras ratkaisu? Homekoiran avulla voidaan tehdä alustava tutkimus, mutta etenkin, jos asiaan liittyy riitatilanne on rakennusterveysasiantuntija (RTA) varmin vaihtoehto.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
200710_7219.jpg
Kustannushallinnan merkitys korostunut rakentamisessa
Viime aikoina olemme saaneet lukea tiedotusvälineistä miten rakennuskustannukset ovat nousseet hurjaa vauhtia ylöspäin ja miten rakentajien rakennuskustannukset ovat monella karanneet käsistä. Onko oman talon rakentaminen nykyisin siis kannattamatonta verrattuna muuhun asumismuotoon?Jos rakentamiskustannuksia verrataan muihin asumismuotojen kustannusten nousuun, vastaus on ei. Teimme eri asumismuotojen tilastollisen vertailun pidemmällä aikajaksolla ja avuksi otimme tilastokeskuksen indeksit koskien vuokra-asumista, kerrostaloasuntojen hintaa sekä rakentamiskustannuksia.Ajanjaksoksi otimme vuodet 1990 – 2007 ja niistä aina toisen vuosineljänneksen keskiarvot jolloin pääsimme mahdollisimman lähelle nykyistä tilannetta. Lähtökohtana siis se että kaikissa kolmessa asumistavassa vuosi 1990 kustannustaso on sata. Tuosta hetkestä kustannusten nousu tämän vuoden toiseen vuosineljännekseen on järjestyksessään seuraava:
20232_80769.jpg
Näin hyödynnät koti­talous­vähennystä lämpö­pumpun hankinnassa
Sähkön kohonnut hinta on vaikuttanut talojen lämmityskuluihin huimasti. Se on myös laittanut monet miettimään, mikä lämmitys vaihtoehto on paras valinta. Monet miettivätkin kannattaako esimerkiksi maalämpöpumppu enää näillä sähkön hinnoilla. Katso ohesta säästölaskelmat maalämpöpumpulla tai ilma-vesilämpöpumpulla lämmittämiseen.
20129_32367.jpg
Mitä E-luku kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta?
Uudet rakennusten energiatehokkuusmääräykset tulivat voimaan heinäkuussa 2012. Niissä uutena vaatimuksena otettiin käyttöön rakennuksen kokonaisenergiankulutus. Rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle on asetettu rakennustyypeittäin vaatimusarvo eli E-luku, jota ei suunnittelussa saa ylittää. Tämän E-lukuvaatimuksen täyttyminen osoitetaan laskennallisesti.Lämmitysmuoto vaikuttaa suoraan E-lukuunSuurin E-lukuun vaikuttava tekijä on rakennuksen tilojen ja käyttöveden lämmitykseen käytettävä energiamuoto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton