• Etusivu
  • Talo

Viikon kysymys: Lattialaatoituksen kaato epäonnistunut -mitä tehdä?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.11.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Edellinen omistaja on täydellisesti korjauttanut kylpyhuoneen ja saunan. Nyt kuitenkin lattialaatoituksen KAATO on täysin epäonnistunut.

Suihkun vesi valuu lähes kaikki ohi kaivon ja leviää koko kylppärialueelle. Miten olisi korjattava, jottei tulisi mokaa? Voiko kaadon korjata tasoitteella entisen laatoituksen päälle ja laittaa uuden laatoituksen siten entisen laatoituksen päälle, vai olisiko purettava koko lattia ja tehtävä alusta asti uudestaan. Olisiko lattiakaivoakin saatava lisäksi alaspäin? Onko homevaaraa tällaisessa kahdenkerroksen laatoituksessa? Ainakin netissä on kahdenlaista mielipidettä tässä asiassa.

Vastaus:

Vaikka lattian kallistukset eivät täytä määräyksiä, kannattaa korjauksen tekemistä harkita tarkkaan. Joka tapauksessa hygieenisyyden kannalta lattia kannattaa aina suihkun jälkeen kuivata lastalla.

Jos kallistukset on korjattava, ainoa oikea vaihtoehto on purkaa laatat pois varovasti, ja tehdä kallistustenkorjaus ohuella tasoitteella. Sen jälkeen laatoitus tehdään uudelleen. Lattiakaivoa ei mielestäni tarvitse korottaa.
Emme suosittele uutta laatoitusta vanhan päälle, koska alimmaiseen laatoitukseen mahdollisesti syntyvä kopukka irrottaa myös pintalaattoja. Mitään erityistä homevauriovaaraa kopukassa ei kuitenkaan synny. Kopukat on joka tapauksessa korjattava jossain vaiheessa. Lue lisää saunasta ja kylpyhuoneesta

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
viikon kysymys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20236_82003.jpg
Voivatko hallitus ja isännöitsijä määrätä remonteista?
Voiko hallitus ja isännöitsijä määrätä taloyhtiön kaikkien asuntojen pesuhuoneisiin remontin sillä perusteella, että yhdessä asunnossa on jouduttu tekemään kosteusvaurion vuoksi remontti?Kerrostalo on rakennettu vuonna 1981 eikä ole kysymys esim. putkiremontin yhteydessä tehtävästä pesuhuoneiden saneerauksesta. Taloyhtiössä on tehty kosteuskartoitus, jonka mukaan esim. minun pesuhuoneessani ei havaittu kosteusongelmia. Mielestäni kyseinen remontointi on kylpyhuoneiden tasonparannusremontti ja sellaiseen remonttiin tuskin voi osakkaita pakottaa?
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Talo tyhjillään - lämmitys pois päältä?
Kysymys:Tarkoituksena muuttaa kesäksi (kesä-heinä-elokuu) mökille. Talossamme on vesikiertoinen patterilämmitys (öljy). Onko viisainta ottaa kiertovesipumppu siksi aikaa pois vai antaa olla päällä? Edellisenä kesänä annoimme olla päällä ja kävimme noin kerran viikkoon katsomassa, että kaikki on kunnossa.
20238_82950.jpg
Viikon kysymys: Miksi kärhö ei kuki?
Miksi 3 v kärhö ei kuki, vain kasvaa valtavasti.
Katu, jossa on taloja rivissä
Avainten jakaminen?
Taloyhtiössämme uusittiin "pääovet" ja asuntoon liittyvän varaston ovet. Asennettiin kaksi lukkoa ja jaettiin kolme avainta/lukko eli 6 avainta asuntoa kohti. Asuntoja on kahden kokoisia. Nyt eräs asukas vaatii, että avaimia pitäisi jakaa taloyhtiön piikkiin asuntoneliöiden mukaan vedoten yhdenvertaisuuteen. Onko jossain määritelty jakoperusteita esim. asunnon koko/neliöt, asukkaiden määrä jne.?
20236_82003.jpg
Viikon kysymys: Yhtiöjärjestyksen muutoksesta erilliskorvaus isännöitsijälle?
Onko isännöitsijä oikeutettu perimään erilliskorvauksen yhtiöjärjestyksen muutoksien laatimisesta, kun muutostarve perustuu muuttuneeseen lainsäädäntöön (=muuttuneeseen asunto-osakeyhtiölakiin)?
202112_74243.jpg
Maksaako taloyhtiö kylpyhuoneen haljenneen seinän korjaukset?
As Oy:n kylpyhuoneemme seinissä on kaksi pystysuuntaista halkeamaa. Halkeamat ulottuvat lattiasta kattoon ja aiheuttaja ilmeisesti rakenteiden liike (seinän runkomateriaali vaihtuu tässä kohdassa materiaalista toiseen). Hallituksen mielestä kunnossapitovastuu on osakkaalla (pintamateriaali), minun mielestäni yhtiöllä (ongelma rakenteissa). Seinässä on myös vesieriste, jonka kuntoa ei ole tutkittu.Kenen vastuulla vaurioiden selvitystyö on ja mitä on tehtävissä, jos yhtiö ei rakenteita korjaa? Talo on kerrostalo, joka on rakennettu 1999. Kuuluuko rakenteiden vaurioiden korjaus pintamateriaaleineen yhtiölle huolimatta rakennuksen iästä, jos vika löytyy rakenteista?Hallituksen viimeisin kanta: laatta kuuluu pintamateriaalina asukkaalle eikä yhtiö korjaa. Mielestäni yhtiö on väärässä. Täytyykö palkata juristi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton