• Etusivu
  • Rakentaminen

Venäjän rakennusmarkkinat kutsuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.03.2009
20093_15405.jpg

Kerroimme syysseminaarissamme tutustumismatkastamme Pietariin; vierailustamme Kauppakamarissa, rakennustyömailla ja lopuksi Pietarin asuntomessuilla. Vierailukäynnit rohkaisivat jatkoon. Tehty pohjatyö osoitti ne moninaiset toimintatapamallit, miten Venäjällä voidaan toimia.

Lähivuodet tulevat kertomaan, miten kuluttajien osuus tulee muuttumaan niin internetin käytössä kuin omaan kotiin liittyvissä päätöksenteoissa. Kunhan Venäjän talous taas nousee ja mielenkiinto sekä taloudelliset resurssit kohdistuvat rakentamiseen, on maassa potentiaalia. Mikäli uusien omakotitalojen vuosituotanto olisi suhteessa sama kuin Suomessa, tarkoittaisi se noin 400 000 aloitusta vuodessa. Parhaimmillaan aloituksia on ollut hieman alle 200 000.

Pidämme teidät ajan tasalla hankkeen etenemisessä, jonka vauhtiin vaikuttavat monet meistä ja myös venäläisistä riippumattomat seikat. Viimeistään syysseminaarissa teemme väliyhteenvedon ja esitämme kenties jo ajatuksia seuraavista vaiheista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20199_59725.jpg
Valopallo hurmasi äänestäjät
Rakentaja.fin järjestämä Pihavalaisinäänestys on päättynyt. Äänestyksessä esiteltiin kuusi erilaista pihavalaisinta. Äänestykseen osallistui 3 766 äänestäjää. Äänestysaika oli 12.-26.8.2019.
20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
202210_79781.jpg
Anoppilan vanhoista piipuntiilistä rakennettiin upea pyöräkatos
Konsta Takalan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa. Tamperelaisen omakotitalon pihalla riittää vilskettä, kun kaikki käyttävät polkupyöriä. Selvää oli, että pyörille tarvitaan jonkinlainen järjestys. Mielissä alkoi hahmottua pyöräkatos.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rintamamiestalon julkisivuremontti ja lisäeristys
Remontti poikii usein uusia remontteja ja niin kävi myös tässä rintamamiestalossa, jonka vesikatto aiemmin tänä vuonna uusittiin. Oikeastaan julkisivun kunnostaminen oli ollut mukana korjattavien asioiden listalla, mutta vesikaton uusiminen katsottiin järkevämmäksi tehdä ensin. Samalla tuli viimeisteltyä myös vesikattoremontti räystäänaluslaudoituksen osalta.
20182_51659.jpg
Varmista lämmön säilyminen
Lämmitysjärjestelmän varustaminen lämminvesivaraajalla on tehokas tapa varmistaa lämmön tehokas säilyminen ja mahdollisuus käyttää energiaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.Akvaterm-varaajalla varmistat, että kotisi lämpenee entistä turvallisemmin, helpommin, tehokkaammin ja ennen kaikkea edullisemmin!
20196_58844.jpg
Erittäin kompakti pöytäsaha monipuoliseen käyttöön
Tarkka ja siisti katkaisujälki ovat keskeisiä ominaisuuksia sahauksessa. Boschin kehittämä uudenlainen teräteknologia tuo pöytäsahaukseen uutta ulottuvuutta aiempaa monipuolisemman käytettävyyden myötä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton