• Etusivu
  • Rakentaminen

Venäjä-projekti siirrettiin tulevaisuuteen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.01.2010
20101_19875.jpg

Rakentaja.fi-portaalin venäjän kielinen käännöstyö on tehty ja palvelua voidaan esitellä venäjänkielisille kumppaneille ja kuluttajille. Olemme tehneet projektin eteen tuhansia työtunteja, joten halusimme kumppaniyrityksiltä ohutta sitoutumista jatkoon. Vaadittua 20 yrityksen ryhmää ei tässä maailmantalouden tilanteessa kuitenkaan löytynyt, joten hanke odottaa maailman- ja Venäjän talouksien virkistymistä.

Koska taustaselvitykset ja tekninen pohjatyö on kuitenkin tehty, voidaan asiaan palata tarvittaessa uudestaan tämän vuoden Syysseminaarin yhteydessä.

Venäjänkieliset sivut

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78428.jpg
Ilmanvaihtokoneen uusimisen vaikutus näkyi heti raikkaampana sisäilmana
2000-luvun alun omakotitalo LahdessaHyvärin perhe oli jo usean vuoden ajan etsinyt itselleen aiempaa tilavampaa kotia. Kerrostaloasunto Lahden keskustan kupeessa oli käynyt pieneksi, ja toiveissa oli päästä tekemään kaupat riittävän suuresta omakotitalosta, joka sijaitsisi mielellään Lahden eteläosissa. Lopulta Jari ja Tiina Hyväri löysivät vuonna 2000 valmistuneen, yli 200-neliöisen omakotitalon Vartiolaakson kaupunginosasta. Tilaa oli vihdoin riittävästi kuusilapsiselle uusioperheelle, mutta ilmanvaihdon puutteet kävivät nopeasti ilmi. Sopiva ratkaisu löytyi nopeasti.
20215_70838.jpg
Sisustustrendit 2021 - katso kuvakooste Lohjan asuntomessuilta
Lohjan asuntomessuilla rouheus ja rapatut pinnat saavat vastapainoa pehmeyttä tuovista elementeistä, kuten kokolattiamatoista ja murretuista värisävyistä. Taide, viherkasvit ja luonnonmateriaalit ovat vahvasti läsnä messukohteiden sisustuksessa.
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
201511_44858.jpg
Ilmanvaihtoputkisto, joka pienentää energiankulutusta
Ilmanvaihto on yksi talon suurimmista energiankuluttajista ja poistoilman lämmön talteenotto on tehokas tapa säästää energiaa. Paljon puhuttu lämmön talteenoton vuosihyötysuhde kertoo, kuinka paljon poistoilman lämpöenergiasta voidaan hyödyntää sisään tulevan ilman lämmittämiseen. Ilmanvaihdon todelliseen energiankulutukseen vaikuttaa käytännössä moni muukin asia, joita ei E-lukulaskennassa huomioida lainkaan.Jotta ilmanvaihtolaitteen lämmön talteenotto toimii tarkoitetulla tavalla, poistoilma pitää tuoda ilmanvaihtolaitteelle luonnollisesti lämpimänä. Mikäli poistoilma jäähtyy ullakolle asennetuissa kanavissa, se huonontaa lämmön talteenoton toimintaa. Jos ilma jäähtyy poistoilmakanavassa keskimäärin yhdellä asteella, ilmanvaihtokoneen vuosihyötysuhde huononee noin neljä prosenttiyksikköä. Hyvinkin eristetyissä kanavissa jäähtymä ullakolla voi olla useita asteita. Toisaalta kesäkuumalla ilma myös lämpenee kuumalle ullakolle asennetuissa kanavissa eristeistä huolimatta.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20187_53995.jpg
Asuntomessukohteiden pihoissa vallitsee selkeys ja helppohoitoisuus - tutustu messupihoihin
Asuntomessuilta löytää myös vallitsevat pihatrendit ja uutuustuotteet. Ideoita kannattaakin kerätä niin uuteen kuin vanhaan pihaan. Porin Asuntomessujen erikoispiirre on taajaan kaupunkirakentamiseen sopivat ratkaisut.
20115_25991.jpg
Suihku rintamamiestaloon?
Kysymys:Rakennan vuonna 1938 valmistuneeseen rintamamiestaloon kylpyhuoneen. Talossa ei ole ollut suihkua sisällä aikaisemmin joten joudun valamaan lattian. En ole vielä tutkinut juoksujen jakoa mutta ilmeisesti lattia on syytä vahvistaa. Talossa on rossipohja.Miten vahvistaminen on viisain toteuttaa ja kannattaako lattiaa tiputtaa, ettei valu nosta lattiatasoa? Vai valanko lattian kakun verran korkeammaksi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton