• Etusivu
  • Talo

Väriä, iloa ja elämää kesäpihaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.03.2013
20132_33768.jpg
Kaisa Jouki

Kuvat

Tuomas Kolehmainen

/ Julkaistu Kodin Kuvalehden Puutarhassa 2012

Kesäpihaan saa väriä,iloa ja elämää monin tavoin - kuten koristelemalla lintulaudan, linnunpöntön ja postilaatikon!

Lauta on kotimaista käsityötä, 15,90 €, Annansilmät-Aitta. Lintu 16 €, Ombrellino. Silkkikukat Pentik.
Lauta on kotimaista käsityötä, 15,90 €, Annansilmät-Aitta. Lintu 16 €, Ombrellino. Silkkikukat Pentik.

Tsirp, tsirp

Vapaana soma yksiö,
loistokunto, mahtavat näköalat!
Lintulauta kaunistui
Unica -ulkokalustemaalilla.

Tityy, tityy!

Pihan kaikilla asukkailla on oikeus viihtyisään kotiin. Kaarevan vaneripöntön on suunnitellut Tapio Anttila. Pinta maalattiin täyskiiltävällä Miranolilla, joka kestää hyvin ulkona. Pönttö 49 e, Finnish Design Shop.

Perinteisen malliset pöntöt ovat käsittelemätöntä puuta. Ne myydään osina, mutta kokoaminen on helppoa.

Pohjamaalaus tehtiin Otex-tartuntapohjamaalilla. Musta pönttö on maalattu liitutaulumaalilla, muissa on käytetty puolikiiltävää Unica-ulkokalustemaalia.

Vinkki!
Linnunpönttöä voi käyttää vaikka roskiksena terassilla tai parvekkeella.

Katso tästä lisää ideoita linnunpönttöihin

Pöntöt 12,95 e kpl, Clas Ohlson. Pieni koristepönttö on Sinellistä, 4,90 e. Maalit Tikkurila. Puiset linnut 35 e ja 37 e, Aarikka. Perhoset on lainattu sisustustaulusta, 28 e, Moko.
Pöntöt 12,95 e kpl, Clas Ohlson. Pieni koristepönttö on Sinellistä, 4,90 e. Maalit Tikkurila. Puiset linnut 35 e ja 37 e, Aarikka. Perhoset on lainattu sisustustaulusta, 28 e, Moko.

Pientä pintaremppaa postilaatikolle

Ehkä söpöön laatikkoon kannetaan vain hyvää postia ja laskutkin muuttuvat saataviksi?
Turkoosi laatikko on pinnoitettu kontaktimuovilla, muiden pinnan viimeistelee decoupage-lakka. Sydänkoristeet on leikattu erivärisistä silkkipapereista, kaksi muuta laatikkoa on päällystetty kankaalla. Decoupage-pinta ei kestä sään vaihteluja, joten sijoita laatikko suojaisaan paikkaan.

Vinkki!
Laatikot soveltuvat kotona vaikka aloite- ja palautelaatikoksi tai lehtisäilytykseen.

Metalliset postilaatikot 16,95 e, Clas Ohlson. Kankaat Eurokangas. Decoupage-lakkaa ja kontaktimuoveja myyvät askarteluliikkeet. Tervetuloa-kyltti 5 e, Pihapuoti.
Metalliset postilaatikot 16,95 e, Clas Ohlson. Kankaat Eurokangas. Decoupage-lakkaa ja kontaktimuoveja myyvät askarteluliikkeet. Tervetuloa-kyltti 5 e, Pihapuoti.

Tiedustelut:
Aarikka 09-652 277
Annansilmät-Aitta 09-3960 5656
Clas Ohlson 020 111 2222
Eurokangas 09-2706 9141
www.finnishdesignshop.fi
Moko 09-4150 4500
Ombrellino 045 139 8052
Pentik 020 722 0272
Pihapuoti 041 524 7276
Sinelli 020 778 0634
Tikkurila 09-85 771

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
20181_51394.jpg
Onko jätevesien käsittelyn uusi lainsäädäntö sinulle tuttu?
Arviolta 100 000 rantakiinteistön omistajaa joutuu tekemään jätevesiremontinJätevesien käsittelyä koskeva lainsäädäntö uudistui huhtikuussa 2017. Biolanin teettämä tuore kuluttajakysely kertoo, että kiinteistönomistajat ovat epävarmoja lainsäädännön velvoitteista. Myös vanhoihin kiinteistöihin tarvitaan pikaisia jätevesiremontteja. Biolanin marraskuussa teettämään jätevesikyselyyn vastasi 923 suomalaista pientaloasujaa tai mökkiläistä.Jätevesijärjestelmä on kunnostettava ensi vuoden lokakuuhun mennessä, jos rakennus sijaitsee luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. Tietysti sillä ehdolla, että se ei jo täytä uuden lain vaatimuksia. Biolanin teettämän kyselyn vastaajista lähes 80 prosenttia oli tietoinen takarajan päivämäärästä. Sen sijaan yli puolet vastaajista ei tiennyt, että tämä velvoite koskee myös vanhoja kiinteistöjä.‒ Kaikkien ennen vuotta 2004 rakennettujen ja rannassa tai pohjavesialueella sijaitsevien kiinteistöjen jätevesijärjestelmät pitää kunnostaa määräpäivään mennessä. Rantamökit ovat suurin yksittäinen ryhmä, jossa tarvitaan jätevesiremontteja määräaikana mennessä. Arviolta noin 100 000 rantakiinteistölle tarvitaan parannuksia jätevesiasioihin seuraavan kahden vuoden aikana, arvioi Biolan Ekoasuminen Oy:n toimitusjohtaja Matti Hakala.
20163_45513.jpg
Valmista seinäpintaa 1930-luvulla rakennettuun taloon
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20116_26696.jpg
Kokkolan vanhakaupunki
Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista. Neristan on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansalliseti merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena. Neristanissa voi nauttia puutalokorttelien tunnelmasta ja sen kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri.Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, vuonna 1818 rakennettu Knapen talo, sijaitsee Neristanissa. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011
20087_12136.jpg
Asuntomessujen neuvontaklinikoilta
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.Sisustussuunnittelija Nina Larsen kertoo, että eniten kysymyksiä tulee liittyen olohuoneeseen tai yleisesti kalusteiden sijoitteluun. Neuvoja kaipaavan messuvieraan kannattaakin ottaa mukaan valokuvia tai muuta materiaalia muutosta kaipaavasta kohteesta. – Mieluiten suosittelisin ottamaan pohjapiirroksen mukaan, mutta myös valokuvat auttavat. Esimerkiksi, jos on kuvia kalusteista, tapetteja tai muuta materiaalia joita miettii miten ne sopivat keskenään, niistä kannattaa ottaa valokuvia mukaan, Larsen neuvoo.Suunnittelija Tiina von Hertzenin mukaan sisustusklinikalla käyvät messuvieraat ovat pääosin uudisrakentajia, mutta aina ei tarvitse olla remontoimassa tai sisustamassa koko kotia uusiksi. Klinikalta saa hyviä vinkkejä pieniinkin muutoksiin. – Hyvin suunnitellulla valaistuksella voi tehdä paljon ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asunnon suunnitteluvaiheessa. Neuvoja voi tulla kysymään, vaikka ei olisikaan mitään suurempaa muutosta tekemässä. Pienilläkin asioilla saa suuria muutoksia. Verhojen vaihtaminen makuuhuoneesta olohuoneeseen tai huonekalujen uudelleen sijoittelulla ilmettä saa uusittua halvalla ja helposti, von Hertzen vinkkaa.
20126_31261.jpg
Muutamalla satasella kodin ilmanvaihto kuntoon
Ilmanvaihto helposti kuntoonPuhdas sisäilma parantaa elämänlaatua ja terveyttä. Terveysilma tarjoaa kaikkiin taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai vain koneellinen poisto, helposti toteutettavat ratkaisut tehostaa ilmanvaihtoa ja estää haitallisten epäpuhtauksien pääsy huoneilmaan.Nyrkkisääntönä on, että 20 m² vaatii yhden korvausilmailmaventtiilin. Poistoilmaventtiilit sijaitsevat keittiössä, WC:ssä, vaatehuoneessa ja kylpyhuoneessa.Kuvan esimerkissä venttiilit maksavat alle 500 € + työkulut, kun tekee reiän tuuletusluukkuun tai seinään. Pieni investointi loppuiän hyvinvointiin nähden.Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton