• Etusivu
  • Talo

Urakan täydennykset ja lisäselvitykset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperit

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Talo
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
38_P_21736.jpg
Isännöintiala kasvussa
Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista."Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.
20205_64574.jpg
Pihan ja terassin suunnittelulla harmoninen kokonaisuus
Kuulutko sinäkin niiden suomalaisten joukkoon, joille oma piha on ehdoton välttämättömyys? Se rakas paikka, jossa on mahdollisuus nauttia luonnosta, ottaa aurinkoa, ylläpitää kasvimaata, pelata ja leikkiä lasten kanssa ja touhuta vaikka mitä muuta mukavaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton