• Etusivu
  • Rakentaminen

Vertin ja Pauliinan unelmien kesäpaikan rakennusprojekti etenee täydellä teholla

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Smartia Oy
Päivitetty 16.04.2024
vertti_ja_pauliina (1)

Kaksi intohimoista liikunnan ammattilaista, Vertti Harjuniemi ja Pauliina Räisänen, ovat viimeinkin toteuttamassa pitkäaikaista haavettaan omasta mökistä ja rannasta yhdessä Smartia Oy:n kanssa.

Heidän mökkikokonaisuutensa nousee upeaan järvimaisemaan Kouvolassa ja käsittää tilavan, ympärivuotiseen asumiseen soveltuvan Keitele 120 -mökin sekä näyttävän Saaga 32 D1 -rantasaunan. Lisäksi suunnitelmissa on myöhemmin rakentaa autokatos/varastorakennus täydentämään kokonaisuutta.

Projekti sai vauhdikkaan startin keväällä 2023, ja sen edistyminen on ollut huimaa. Maatöiden ja perustusten jälkeen keskityttiin rantasaunan rakentamiseen, joka on varustettu tilavalla tuvalla. Vertin ja Pauliinan suunnittelemilla muutoksilla saunan alkuperäinen malli jalostui vielä entistäkin houkuttelevammaksi, ja nyt se löytyy myös Smartian valikoimista "Vertti ja Pauliina" -mallina.

Rantasauna valmistui nopeasti ripeiden rakentajien toimesta ja siellä päästiin saunomaan jo syksyllä 2023. Pariskunta valitsi saunan kiukaaksi Harvia Legend-kiukaan.

Smartia Vertin huvila
Smartia Vertin pihasauna

Rakentaminen on helppoa ja nopeaa kun sen osaa

Huvila pystytettiin nopeasti ja ammattitaidolla, ja sen jälkeen rakentaminen onkin sujunut pääasiassa Vertin ja Pauliinan omin voimin. Ulkoverhouksessa käytettiin tyylikästä hirsipaneelia, joka sopii mainiosti maisemaan. Kesän lähestyessä suunnitelmissa on iso terassi, jolta pääsee vaivattomasti saunalle ja rantaan.

Saunasta on tullut keskeinen kohta koko rakennustyömaalla, toimien paitsi tukikohtana myös majoituspaikkana. Tuvassa vietettiin useita öitä jo syksyn ja talven aikana, ja sen lämpimästä tunnelmasta on tullut tärkeä osa rakennusprojektin henkeä.

Rakennushanke on pitänyt yrittäjäpariskunnan kiireisenä, mutta unelma valmiista mökistä ja rentouttavasta vapaa-ajasta on antanut tarvittavaa motivaatiota jatkaa työtä. Oman työn panostaminen on tuonut myös merkittävää taloudellista säästöä.

Smartia Vertti

Huvila on muodostumassa erittäin tyylikkääksi kokonaisuudeksi, ja sen sisätöitä on tehty huolella. Laadukkaat ikkunat, eristykset ja lämmitysjärjestelmät takaavat mukavat olosuhteet niin kesällä kuin talvellakin. Sisätilojen viimeistelyt ovat jo hyvässä vauhdissa, ja järvelle avautuvat näkymät ovat todella upeat.

Haluatko luoda unelmiesi huvilan, autotallin, saunan tai muun piharakennuksen?

Aloita suunnitelmasi tutustumalla Smartian mallistoon. Sieltä voit löytää inspiraatiota ja ideoita tulevaan rakennukseesi. Mutta mikä parasta, voit käydä paikan päällä Smartian toimistoilla Oulussa, Raahessa, Ylivieskassa tai Vantaalla. Näyttelypihat ovat pullollaan mitä hienoimpia rakennuksia, joten niissäkin on suositeltavaa käydä vilkuilemassa omaa suosikkiaan. Näyttelypihat sijaitsevat Oulun alueella Limingassa ja Vantaalla Petikossa.

Olipa sinulla mielessäsi millainen rakennus tahansa, Smartian asiantuntijat auttavat sinua. Kerro Smartian asiantuntijalle haaveistasi ja budjetistasi, niin saat heiltä visualisoinnin ja tarjouksen kohteestasi sovitussa laajuudessa.

Ota yhteyttä myyjiin etukäteen ja varaa aika toimistolla vierailua varten. Näin Smartia voi taata sinulle parhaan mahdollisen palvelun ja antaa sinulle tilaisuuden astua askeleen lähemmäksi unelmiesi rakentamista.

Tutustu asiakkaiden pihasaunamieltymyksiin suuren kyselyn perusteella

Pistä Vertin, Pauliinan ja Smartian somet seurantaan

Tästä projektista tulee sisältöä Instagramiin lähes päivittäin, joten voit seurata projektia reaaliajassa Smartian, Vertin ja Pauliinan somessa.

@verttiharjuniemi

@pauliinaraisanen

@smartia.fi

Rakennusprojektista tulee myös Youtube -videosarja, josta ilmoitellaan myöhemmin.

Projektissa mukana:

TikkurilaPihlaHarviaOPEkovilla, Linnatuli, Jalotakka, Hivo Oy

Smartia Vertti ja Pauliina

Kiinnostaisiko pihasauna tai muu piharakennus? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartia Oy
Rakentaminen
piharakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77264.jpg
Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen
Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.
20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.
Taloyhtiön autotallit kellarikerroksessa
Turvallinen autotallin­ovi suojaa sekä käyttäjää että omaisuutta
Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.
luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
20215_70442.jpg
Pihabetoni on näppärä apu kodin pieniin valutöihin
Kevät paljastaa jälleen pienet pihan korjausprojektit niin koti- kuin mökkipihallakin. Milloin aidantolppa kaipaa uudelleenkiinnitystä, pyykinkuivausteline tarvitsee asentaa paikoilleen tukevasti tai tehdä muutama porras. Pieniä töitä, joissa usein kaipaa paria ämpärillistä betonia. Enää sinun ei tarvitse kanniskella isoja säkkejä kuivabetonia, vaan pikkuaskareisiin on Weber kehittänyt Pihabetonin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton