• Etusivu
  • Talo

Työhyvinvointi 2008 & Turvallisuus- ja Kiinteistöturvallisuus 2008

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.09.2008
36_P_21336.jpg

Työhyvinvointi 2008

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on 3.-5.9.2008 tarjolla tietoa, kuinka töissä voidaan ja voitaisiin yhä paremmin. Asia on tullut yhä ajankohtaisemmaksi tiedotusvälineiden tuodessa julki tutkimuksia, joissa on nostettu esille tyytymättömyyttä työyhteisöä kohtaan.

Messuilla esitellään työhyvinvointisektorin tarjonta luentojen ja näytteilleasettajien muodossa. Luentojen aiheita ovat mm. työhyvinvointi yleensä, työturvallisuus, sisäilma sekä työstä henkinen hyvinvointi.

Turvallisuus- ja Kiinteistöturvallisuus 2008

Vakuutusyhtiöt tarjoavat nykypäivänä sitä parempaa vakuutusturvaa, mitä enemmän on satsattu kodinturvatekniikkaan. Tampereen messuilta löytyy tietoa, miten oman talon rauhaa siis kannattaa suojella. Lisäksi messut tarjoavat näkökulmia, jotka jatkossa pitää huomioida uuden talon rakentamisessa.

Uutuutena messuilla on Turvallinen asuminen messutalo, jossa on käytännössä esitelty turvatekniikkaa.

Aukioloajat:

ke 3.9. klo 9.30-16.30
to 4.9. klo 9.30-16.30
pe 5.9. klo 9.30-16.00

Pääsylippujen hinnat:

Veloituksetta ennakkorekisteröitymällä kävijäksi
Pääsylipulla 20 €.

Pysäköinti

Maksettaessa lipunmyynnissä 4 €, ulkoalueella 6 €.

Lisätietoa messuista: www.tampereenmessut.fi

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201111_28866.jpg
Vetääkö kodissasi?
Ilmanvaihdon tarkoituksena on tuoda asuntoon puhdasta ja raitista korvausilmaa. Kodin sisäilman kuuluu vaihtua kerran kahdessa tunnissa. Ilman vaihtuvuus on määritelty Rakentamismääräyskokoelmassa osassa D2. Ilmanvaihtomääräykset koskevat niin vanhaa kuin uuttakin rakennusta.Yleisimmin ongelmana on, että korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan. Ongelmia esiintyy varsinkin 1970-80-luvulla rakennetuissa taloissa, jotka ajan tavan mukaan tehtiin tiiviiksi ilman korvausilmaventtiileitä. Energian säästämiseksi myös neuvottiin tiivistämään kaikki raot ja sulkemaan venttiilit. Tämän vuoksi monissa asunnoissa olemassa olevat venttiilit on tukittu tai poistettu käytöstä. Nykyään törmää usein myös siihen, että ilmanvaihtoon liittyvä laitteisto on kytketty pois päältä.Osta venttiilit JäsentukustaOsta suodatinkangas Jäsentukusta
20235_81985.jpg
Puolueeton tieto Ilmasto­infolta laittoi vauhtia aurinko­paneelien hankintaan
Oli lämmin toukokuinen päivä ja aurinko paistoi, kun Riitta Taarastin kotiin asennettiin aurinkopaneelit 2019. Tässä talossa oltiin aikaisten aloittajien joukossa, sillä vielä tuolloin aurinkopaneelien asentaminen ei ollut määrältään nykyisellä tasolla.– Meille aurinkopaneelien hankintapäätös tehtiin puhtaasti siksi, että se tuntui olevan hyvä juttu monessa suhteessa. Ajatus siitä, että voisimme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään omalla panoksellamme, oli kiehtova. Tällä pienellä asuntoalueella olimme ensimmäiset, mutta nyt tuntuu, että paneeleita alkaa ilmestyä monelle katolle, muistelee Taarasti.
20206_65083.jpg
Kuntien infrainvestoinnit eivät ole tyssänneet epidemiaan
Toimialatiedote 29.5.2020Koronaepidemia ei näytä hyydyttäneen kuntien infrainvestointeja eli katujen ja teknisten verkostojen pitkän tähtäimen suunnitelmiin perustuvaa rakentamista ja korjaamista. Tämä ilmeni kuntien tekniselle johdolle suunnatussa kyselyssä. Vastaajilla oli silti selvä viesti päättäjille: systemaattisia toimia tarvitaan, jotta infraverkostojen kunto ei lähde alamäkeen epidemian loppulaskun realisoituessa kunnille.
20225_78328.jpg
Uusi luottokortti tarjoaa nopeutta ja helppoutta
Moni yritysluottokortti on suunnattu ennen kaikkea isommille yrityksille. Pienille yrityksille tarjontaa on ollut vähemmän. Qred aikoo paikata tämän puutteen.
20122_29862.jpg
Pihakivien värit ja pintavaihtoehdot
Pihakiveyksen eri värivaihtoehtoja punnittaessa kannattaa huomioida sekä rakennukset että koko pihakokonaisuus. Värien harkittu käyttö tekee pihan yleisilmeestä tyylikkään ja yksilöllisen.Ruduksen pihakivien perusvärivalikoimista löytyy monia eri vaihtoehtoja kiveysten elävöittämiseksi ja iloksi niin talon asukkaille kuin ohikulkijoillekin. Väreillä myös rajataan pihan eri alueita ja ohjataan kulkijoiden turvallista kulkua. Pienellä päällystettävällä alueella kannattaa käyttää esim. kahta eri värisävyistä pihakiveä.Ruduksen vakiovärit ovat • harmaa, musta, punainen, punamusta ja ruskea.
202211_79904.jpg
Miten ilmanvaihdolla voi säästää energiaa?
Energian kallistuessa myös koneellisen ilmanvaihdon energiankulutus on kirvoittanut valtavan määrän pohdintoja. Moni omakotiasuja pohtii, voisiko ilmanvaihtoa pienentää energian säästämiseksi ja kuinka paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa? Missä kohtaa sen käytössä voi tinkiä? Ja voiko joillain toimenpiteillä olla haittaa koneen toiminnalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton