• Etusivu
  • Rakentaminen

Työaikaisen suunnittelun johtaminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Työnaikana mahdollisesti tarvittava täydennys- ja muutossuunnittelu suoritetaan hankkeen suunnittelijoiden toimesta projektinjohdon alaisuudessa. Suunnittelijat eivät saa tehdä muutoksia hyväksyttyihin suunnitelmiin ilman projektijohdon lupaa. Oleelliset suunnitelmien muutostarpeet käsitellään ennen muutossuunnitteluun ryhtymistä rakennustoimikunnassa.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Kokousmuistiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201211_33043.jpg
Mitä nollaenergiatalo tarkoittaa?
Nettonollaenergiatalo, on rakennus, joka tuottaa uusiutuvaa energiaa käytettäväksi talon ulkopuolella yhtä paljon kuin se käyttää taloon tuotua energiaa. Nettonollaenergiatalo voi perustua joko käytettävään energiaan tai käytettävään primäärienergiaan. Talon ulkopuolisella käytöllä tarkoitetaan energian syöttämistä esimerkiksi sähköverkkoon, sähköauton lataamista tai aurinkolämmön käyttöä viereisissä rakennuksissa samassa taloyhtiössä.Lähes nollaenergiatalo (Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD) on rakennus, jonka energiantarpeesta katetaan merkittävä osa rakennuksessa tai sen läheisyydessä tuotettuna uusiutuvana energiana. Uusiutuviin polttoaineisiin perustuva kaukolämpö lasketaan rakennuksen läheisyydessä tuotetuksi uusiutuvaksi lämpöenergiaksi, mutta sähkön ja lämmön yhteistuotannon sähköä ei lasketa uusiutuvaksi sähköenergiaksi. Uusiutuvia energialähteitä ovat mm. aurinkolämpö, aurinkosähkö, talossa tai sen läheisyydessä talon tarpeisiin tuotettu tuulivoima ja maalämpöjärjestelmällä maasta tuotettava maalämpö.Nollaenergiatalo on nykypäivää - tutustu
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20158_44223.jpg
Tulisija käyttövalmiiksi vain kahdessa tunnissa!
Omistatko vanhan tulisijan? Tiesitkö, että mahdollisesti vuosikymmeniä vanha tulisijasi ei välttämättä ole kovin tehokas lämmittäjä? Uudet tekniikat lämmön talteenottamiseen ovat tehneet uusista tulisijoista suuren lämmitystehon omaavia. Myös kehittynyt polttotekniikka edesauttaa pienen puumäärän riittämisen suurenkin tilan lämmitykseen.Nyt ennen uuden lämmityskauden alkamista on hyvä aika päivittää vanha tulisija tai vaikka hankkia tulisija taloon jossa sitä ei entuudestaan ole ollut. Tulikiveltä saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asentamisesta kuin vanhojen tulisijojen pois purkamisesta.Pääset tutustumaan Tulisija-mallistoihin tästä linkistä.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20226_78500.jpg
Mattamusta väri on tullut jäädäkseen
Mustat hanat ovat tulleet sisustukseen jäädäkseen. Mattamusta on ajaton värivalinta, jonka voit helposti yhdistää minkä tahansa värin tai materiaalin kanssa – se toimii täydellisenä kontrastivärinä korostaen kauniisti muita värejä ja sopii näin täydellisesti nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.Oraksen pinnoitusprosessi tekee hanan pinnasta vahvan ja kestävän. Pinnoite sietää hyvin myös pesuaineita, eikä naarmutu helposti. Tästä huolimatta hanan pinta on silkinpehmeä ja musta pinnoite alleviivaa hanan muotoja, koska mattapintaisen viimeistelyn ansiosta pinta ei heijasta häiritsevästi.
201911_61368.jpg
Pyhien taikaa
Ennustaminen ruoasta, juomasta, sattumuksista ja luonnon antimista on ikiaikainen perinne pyrkiä ottamaan selkoa tulevan vuoden niin vilja- kuin naimaonnesta.Joulun aikaan keskitytään enemmän satokauden ennustamiseen, kun taas uudenvuoden yönä saadaan tietää naimakumppanin nimi, koko ja näkö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton