• Etusivu
  • Piha

Tuusulan Asuntomessujen kauniit pihat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 24.09.2020Päivitetty 12.04.2023
20209_66746.jpg

Vaikka Asuntomessut ovatkin nyt vuoden 2020 osalta ohitse, pääsee messukoteihin tutustumaan vielä virtuaalisesti. Rudus Formento pihakivet ja maisematuotteet olivat mukana Asuntomessuilla. Tässä esittelemme kauniit pihat ja niissä käytetyt pihakivet.

Tuusulan Rykmentinpuistoon rakentui Asuntomessujen myötä uusi viihtyisä asuinalue. Uusia koteja nousi alueelle peräti 41. Vaikka Asuntomessut ovat nyt virallisesti sulkeneet porttinsa, jatkuu messukoteihin vierailu vielä virtuaalikierrosten muodossa. Nyt esittelemme kuitenkin ulkokohteita sekä Ruduksen pihakivituotteita.

Tutustu tarkemmin mm. seurantakohteeseen

Syvälahden perheen taloprojekti (kohde 24, Omatalo Kulma) oli Ruduksella aktiivisessa seurannassa alusta lähtien. Projektista onkin tallennettu kaikki aina suunnittelusta, pohjien toteutukseen ja sieltä useamman vaiheen kautta aina lopullisiin ja viimeisteleviin pihatöihin asti.

Ruduksen pihakivituotteita löytyy kaikkiaan 12 kohteen pihasta. Erilaisia luovia ratkaisuja löytyy aina luonnonläheisestä lähestymistavasta graafisempaan ilmaisuun. Kurkista siis kohteet sekä ihastu. Nappaa talteen myös vinkit oman pihan suunnitteluun.

Kohde 4 Veljesteco

Puistomaisemasta pääsee nauttimaan tämän modernin loft-henkisen puurakenteisen paritalon takapihalla. Näyttävältä puuterassilta pääsee laskeutumaan oleskelualueelle, jonka päällysteeksi on valittu Ruduksen harmaat profiloitupintaiset Tosca-laatat. Pihan rajaamiseen on käytetty mustaa Antikko-muuria.

Kohde 4 Veljesteco.
Kohde 4 Veljesteco.

Kohde 6 Villa Mikael ja Villa Sanni

Kauniin vaaleiden puutalojen pihapiiriin on valittu Ruduksen linjakas Piano-kivi -kivisarja. Harmaiden, hiilen sävyisten, kivien ja vaalean julkisivun välinen kontrasti luo arvokkaan näköisen sisäänkäynnin pihaan.
Kauniin pihan ilmeestä ovat vastanneet Arkkitehdit Mustonen Oy ja Mikael Turtiainen.

Kohde 6 Villa Mikael ja Villa Sanni
Kohde 6 Villa Mikael ja Villa Sanni

Kohde 14 Jukkatalon Tuulia

Pihakivien monipuolista käyttöä edustaa Jukkatalon Tuulia, jossa pihaan on saatu kauniin elävää pintaa Luotokiven avulla. Luotokiven pinnanmuotojen elävyys heijastuu kuin kaikuna pihalle rakennetuista istutusaltaiden Antikko-muurikivien profiloidusta pinnasta. Pihan linjakkaat istutusaltaat saavat parikseen betoniset askelkivet, jotka johdattelevat kulun sivupihan terassille. Pihan yhtenä erikoisuutena on musta tekonurmimatto, joka jatkuu suoraan kiveykseltä.

Kohde 14 Jukkatalo Tuulia
Kohde 14 Jukkatalo Tuulia

Kohde 17 Keuda

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan piha on suunniteltu ja toteutettu oppilastyönä opettajien sekä muun henkilökunnan vetämänä. Kotoisa pihapiiri rajautuu päätalon sekä piharakennuksen väliin. Viheralan puutarhuriopiskelijan käsissä pihalle on valikoitunut useampia lajeja, joista kasvien kasvaessa muodostuu reheviä ja värikkäitä väripilkkuja kodin pihalle.

Keudan pihalla myös pihakiviä on käytetty monipuolisesti sekä rohkeasti vaihdellen. Pääsisäänkäynnille johdattavan Ruduksen Milano-kivet. Polun haarautuessa myös kohti päädyn terassia, on istutusalue rajattu Laineri-raunakivä käyttäen. Terassin edustalla on vastaavasti nurmisaumattu virkistysalue, jossa on käytetty Golf-kiviä. Paasikko-muuri tukee pihakiveyksen reunaa sekä tasaa korkoeroa viereiseen tonttiin. Kivien värimaailmassa on pidättäydytty mustassa värissä.

Piha on suunniteltu Keudan oppilastyönä, suunnittelija Aija Holm. Ohjaajina Outi Tuomivaara ja Kirsi Oksanen.
Pihan rakentaminen Kari Oksa, Keuda yhdessä neljän viheralan puutarhuriopiskelijan kanssa.

Kohde 17 Keuda
Kohde 17 Keuda

Kohde 18 Talo Lehtelä

Kaunista harmoniaa yksikerroksisen valkoisen hirsitalon sekä pihakivien välillä. Tälle pihalle valikoitui kaunis ja luonnonkiviä jäljittelevä mustanharmaa Luotokivi sekä nurmikon reunaa ja kulkuteitä rajaamaan Laineri-reunakivet PR harmaana. Lisäksi pihan kulkureitille on valittu harmaa Betonilaatta 498x498x50 sekä Seulanpääkiviä kooltaan 50-100 mm.

Pihakokonaisuuden on suunnitellut ja toteuttanut PIHA.SI, Marita Wallin

Kohde 18 Talo Lehtelä
Kohde 18 Talo Lehtelä

Kohde 24 Omatalo Kulma

Omatalo Kulma on ollut Ruduksen tiiviissä seurannassa aivan rakentamisen alusta lähtien. Pihan rakentamisessakin päästiin vauhtiin ja lopputulos on hyvinkin näyttävä. Etupihalle rakennetut istutusaltaat luovat raamit etupihalle ja kehystävät sisäänkäyntiä. Altaat on toteutettu käyttäen Antikko-muurikiviä. Kartanokiveä hyödyntäen tehtiin muurikiven ja nurmikon väliin kiviraita helpottamaan nurmikon leikkaamista. Etupihalle valikoitui pihakiviuutuus Torino-kivi antiikki. Rakennuksen sokkelin reunustaa kiertää ja samalla elävöittää Louhikivi. Autotallin päätyyn sijoitettu grillaajan nurkkaus on päällystetty Luotokivellä. Pihan kaareviin muotoihin nurmikon sekä istutusalueiden väliin on käytetty Laineri-reunakiveä. Pihalta löytyy myös Porraskivi Askel mustana sävynä.

Pihan suunnittelusta vastasi rakentajaperhe itse, kivivalintoja tehtäessä apuna oli Ruduksen asiantuntija. Pihan toteutti Viher-Suomi

Kohde 24 Omatalo Kulma
Kohde 24 Omatalo Kulma

Kohde 25 Kontio Hill House

Tyylikkään pelkistetyn hirsitalon, Kontio Hill Housen, pihalle valittiin samaa pelkistettyä tyyliä toistavat upeat ja sävyltään kauniin harmaat Piano-kivet. Samaa kiveä on käytetty kulkureiteille aina etupihan autokatoksesta takapihan terassille asti. Katualue haluttiin erottaa etupihasta käyttäen harmaata Paasikko-muuria. Yhtenäinen muotokieli niin hirsitalossa, muurikivissä kuin pihakivissäkin luo rauhallisen ja yhtenäisen ilmeen.

Pihasuunnittelusta vastasi J-Kos Oy, Niina Näsälä ja toteutuksesta Viherpalvelu Greener Oy

Kohde 25 Kontio Hill House
Kohde 25 Kontio Hill House

Kohde 27 Duplio

Kuten kohteen Duplio nimestä saattaa päätellä, on kyseessä paritalo. Tämän paritalon yhtenä erikoisuutena on kattoterassille jatkuva piha. Sisäänkäynnit koteihin on rajattu katutilasta istutusaltailla, jotka on toteutettu käyttäen Antikko-muurikiviä. Oleskelutilaa on jätetty myös etupihalle. Muurialtaat on korotettu maantasosta, jolloin istutukset nousevat katselukorkeudelle ja ovat näin helppoja hoitaa suuremmin kumartelematta. Pihakivinä on käytetty kolmea eri Kartanokivisarjan kivimallia; Kartanokivi, Kartanolaatta sekä Kartanonoppa. Kolmea erilaista kiveä käyttämällä on saatu aikaan mielenkiintoinen ja ilmeikäs sekaladonta. Kiveys jatkuu yhtenäisenä etupihalta takapihalle ja kiertää myös istutusaltaan läpi puuterassille. Vaikka kodin terassi onkin reilun kokoinen, on takapihalle silti jätetty tilaa myös nurmikolle.
Käytetyt kivet: Kartanokivet musta, Antikko musta, Somero 16-32 mm, reunakivi h=140 musta

Pihan suunnittelusta vastasi Pihavisio Oy, Janita Viljanen
Pihan toteutuksesta puolestaan PLL Rakennus Oy ja Marikan Puutarhapalvelut Perenna & Penkki

Kohde 27 Duplio
Kohde 27 Duplio

Kohde 30 Jämerä Salmiakki

Osa Jämerän Town House kokonaisuutta oleva Jämerä Salmiakki erottui etupihalle toteutetulla pihakiveyksellä. Romba-kivillä toteutettu musta-valko-harmaa kiveyskuvio toistuu myös talon sisätiloissa kylpyhuoneessa sekä yläkerran aulassa. Kolmella eri värillä toteutettu kiveys luo kolmiulotteisen vaikutelman. Kivissä on käytetty hienopestyjä sävyjä: vaaleanharmaa, harmaa ja tummanharmaa.

Kohde 30 Jämerä Salmiakki
Kohde 30 Jämerä Salmiakki

Kohde 31 Jämerä Laventeli

Jämerä Town House riviston pihat on tehty ulkoasultaan yhteneväiseksi. Pihat on toteutettu käyttäen Ruduksen pihakiviä. Jämerä Laventelin piha 5C sekä talojen 5A ja5B pihoilla on käytetty Luotokiviä. Korkoerot on porrastettu Antikko-muureilla.

Kohde 31 Jämerä Laventeli
Kohde 31 Jämerä Laventeli

Kohde 38 Finnlog Hetena

Finnlog Hetenan erikoisuus on kaunis atriumpiha. Talon sisäänkäynnin ja atriumpihan kiveämiseen on käytetty Ruduksen ilmeikästä Louhikiveä. Kiveyksen reunojen tukemiseen on käytetty 140 mm korkeaa nurmikon reunakiveä. Lisäksi atriumpihan keskelle rakennettuun istutusaltaaseen on käytetty Antikko-muurikiviä. Istutusallas on suunniteltu siten, että se kohottaa vehreän istutuskeitaan samalle tasolle ympäröivän terassin kanssa – näin kauniit istutukset tulevat näkyville myös sisätiloista käsin.

Pihan on suunnitellut Viherteema Oy ja toteutuksesta vastasi Vihdin PR-Rakennus ja Vihersisustus Hetki Oy

Kohde 38 Finnlog Hetena
Kohde 38 Finnlog Hetena

Kohde 41 Honka Huomen

Upeasti myös rantamaisemaan sulautuva vaalea Honka Huomen on yhteen tasoon rakennettu hirsitalo. Koti on varustettu suurella puuterassilla, jolla on mukava viettää aikaa perheen ja ystävien kesken. Luonnonläheisyyttä on korostettu myös pihakiveykseksi valitulla betonisella Luotokivellä. Pihakiveyksen reuna-alueille on käytetty profiloitupintaista Laineri-reunakiveä, joka rosoisella muotokielellään toistaa Luotokiven elävyyttä. Sivupihan matalaan istutusaltaaseen on käytetty lohkopintaista Muurikko-muurikiveä.

Pihan suunnittelusta vastasi Maarit Mentilä / Green Partner ja toteutuksesta Vumos Oy

Kohde 41 Honka Huomen
Kohde 41 Honka Huomen
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
202110_73377.jpg
Laadukasta arkkitehtuuria arvostavat myös naapurusto ja rakennusvalvonta
Arkkitehti on rakennushankkeen onnistumisen tärkeä tukipilari. Laadukasta arkkitehtuuria arvostavat myös naapurusto ja rakennusvalvonnan viranomaiset.
20196_58624.jpg
Lämpö karkaa talvella ja viileä kesällä - Vinkit ikkuna- ja ovihuoltoon
Miksi ikkunoita ja ovia kannattaa huoltaa kesäisin?Talvella valitetaan lämmön karkaamisesta harakoille ja vedosta, kun ikkunanpuitteista tulee kylmä sisälle. Kesällä on kuuma, kun lämmin ilma pääsee raoista sisään.Ikkunoiden ja ovien raoista tuleva ja karkaava ilma saadaan kuriin, kun raot tukitaan. Vaikka kesä on nyt todella lämmin, kylmät ilmat yllättävät joka vuosi. Talvella pahimmat vuotopaikat ovat jääneet mieleen ja kun kesällä kotona tehdään muutenkin huoltotöitä, muistithan tarkastaa myös talvella kiusaavat vuotokohdat!Ennakointi ja energiansäästö, kaksi tärkeää E:tä, tekevät asumisesta mukavaa - ja entistä halvempaa.
20193_56927.jpg
Energiaselvitys on laadittavissa ilman E-lukulaskentaa
Rakenteellinen energiatehokkuus on kevennetty energiaselvityksen laatimistapa asuinrakennuksille. Rakenteellisen energiatehokkuuden ratkaisuilla hyvä energiatehokkuus saavutetaan aidosti, ei kertoimilla, ja näin ollen myös todelliset energiakulut ovat pieniä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton