• Etusivu
  • Rakentaminen

Tuotemappiajattelu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.04.2010
200611_2213.jpg

Rakentaja.fi -palvelun tietopankkina voidaan pitää tuotemappeja, jotka on jaoteltu vasemman reunan valikkoon rakennusvaiheittain. Jokaisen valikon painikkeen alta löytyy kymmeniä tuotemappeja, joista edelleen kymmeniä sivuja tietoa rakentamisen eri osa-alueista. Mukana on yleistietoa sekä tuote-esittelyjä luotettavista ja laadukkaista tuotteista - eli tuotteista, jotka on kelpuutettu mukaan. Tuotemapit on laadittu seuraavin perustein:

1. Looginen järjestys, joka alkaa yleisesittelystä ja päättyy käytännön esittelyyn, esim. seurantakohteen muodossa.

2. Selkeä, toistuva sisältörakenne, eli kun olet tutustunut yhteen tuotemappiin, osaat käyttää kaikkia tuotemappeja.

3. Informaatio on osittain tuotettua ja osittain linkitettyä, esimerkiksi tuote-esittelyjen osalta, sisältö pysyy näin paremmin ajantasalla.

Ajalta ennen nettiä eli niinkin läheltä kuin vuodelta 1995. Oliko rakentajan elämä tällaista?

Oli, mutta nyt selvästi parempaa. Rakentajalla on käytössään n. 500 tietonsa automaattisesti päivittävää tuotemappia osoitteissa www.rakentaja.fi, puutarha.net ja sisustaja.com

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200711_7329.jpg
Tähtäimessä pienempi velka
Omakotitalon rakentamisen kustannukset ovat olleet noususuuntaisia erityisesti viimeisen vuoden aikana. Rakennuskustannusindeksin mukaan pientalon rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2007 noin 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Erityisen voimakkaasti ovat kallistuneet puutavara ja jotkut eristemateriaalit. Samaan aikaan ovat nousseet myös metallin ja öljyn maailmanmarkkinahinta. Hintojen nousun lisäksi myös korkotaso on noussut vuodesta 2005 alkaen noin prosenttiyksikön vuosivauhtia. Silti korot ovat edelleen historiallisen alhaisella tasolla. Vuonna 2005 asuntolainojen keskikorko oli alimmillaan. Samaan aikaan myös inflaatio oli alhainen ja varsin tasainen. Edellä mainitut asiat yhdessä tonttien hintojen nousun kanssa ovat nostaneet pientalon rakentamisen kokonaiskustannuksia ja sitä myöden myös velkataakan määrää ja takaisinmaksuaikaa. Vuosikymmeniä pitkät asuntolainat ovat olleet yleistymään päin. Rakentaminen on myös vähenemään päin, mutta edelleen ollaan aloituksissa vuoden 2004 tasolla, vaikka ei huippuvuoden 2005 tasolle ylletäkään.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rintamamiestalon lisäeristäminen
Vanhan pientalon lämmitysenergian kulutusta voidaan pienentää merkittävästi rakennuksen tiiveyttä lisäämällä ja lämmöneristyskerrosta paksuntamalla. Vedon tunteen poistuessa myös asumismukavuus kasvaa. Julkisivuremontin yhteydessä lämmöneristyksen lisääminen on varsin vaivaton toimenpide.
20227_79024.jpg
Paloturvallinen ja kestävä väliseinä helposti
Luja Kahi-harkko eristää ääntä soveltuen kantaviin ja ei-kantaviin väliseiniin.Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. Järjestelmän runkona toimivat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Raudoituksen asentamiseen on saatavissa roilo- ja putkikappaleita, valmispalkit aukkojen ylityksiin. Laastin levitykseen on saatavissa muurauskelkka.
201210_32473.jpg
Valokatteella kevyt kate terassille tai pyörille
Valokate kuistille, terassille, autokatokseen, pihavarastoon, liikerakentamiseen…Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Se on jokaista yksityiskohtaa myöten laatutyötä: helposti asennettava, putkisaumojen ansiosta taatusti tiivis ja ulkonäöltään elegantti.
20113_24675.jpg
RAKSA-messut Lahdessa 18.-20.3.2011
Suomen suurin rakennusalan erikoistapahtuma Raksa tarjoaa jälleen parhaat eväät rakentamiseen, remontoimiseen ja saneeraamiseen. Saman katon alla pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisesti alan tarjontaan ja tuotteisiin. Nähtävää riittää niin pien-, rivi-, kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajillekin.Lisätietoja messuista ->>
200812_14412.jpg
Meidän Talo - 50 %
Juhlavuoden kunniaksi uudistunut Meidän Talo nyt puoleen hintaan!Meidän Talo antaa hyviä asiantuntijan neuvoja, olipa aiheena talon rakentaminen, kunnostus, talon tekniikka tai pintamateriaalit. Meidän Talon energia- ja ympäristö -juttusarja evästää osallistumaan ilmastonmuutoksen torjuntatalkoisiin. Meidän Talossa on tietopaketti rakentamisen sudenkuoppien välttämiseksi, uusia unelmataloja ja vanhoja kunnostettuja, viihtyisän pihan teko-ohjeita, kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan ideoita…Tilaa Meidän Talo tästä, etu -50 %

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton