• Etusivu
  • LVI

Toimiva öljylämmitys - mutta liian suuri lasku?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 19.08.2019
20198_59429.jpg

Pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu Jäspi Basic -ilma-vesilämpöpumppu pienentää saneeraustalon lämmityskustannuksia huomattavasti.

Öljyn hinta nousee kysynnän noustessa ja verotuksen kiristyessä, mutta toimivasta öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen voi silti kirpaista jo pelkkänä ajatuksena. Hyväkuntoista öljykattilaa ei kuitenkaan tarvitse raahata ulos, eikä öljylämmityksen hyödyistä luopua. Jäspin ilma-vesilämpöpumpun avulla laitteistosta tehdään helposti ja kerralla modernimpi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi.

Pelkkää voittoa hybridijärjestelmällä

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa normaalikeleissä paljon tehoa hyvällä hyötysuhteella, kun taas öljylämmityksen tehokkuus pääsee oikeuksiinsa kylmillä ilmoilla. Näiden kahden yhdistelmänä saadaan moderni, pääasiassa uusiutuvaa energiaa hyödyntävä hybridijärjestelmä, jossa ilmenee parhaat puolet kummastakin lämmitysmuodosta.

Ilma-vesilämpöpumpun teho riittää lämpimämmällä säällä koko talon ja käyttöveden lämmittämiseen, joten se käyttää öljylämmitystä vain lämmityshuippujen tasaamiseen. Mitoituksesta, kohteesta ja laitteista riippuen öljypoltin voi tulla mukaan jossakin 5 ja 20 pakkasasteen välillä. Näin saavutetaan huomattavat vuosisäästöt lämmityskustannuksissa.

Yhdistelmän asennus maksaa itsensä takaisin nopeasti

Ilma-vesilämpöpumppu on hankintahinnaltaan huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi porakaivon tai muun keräyspiirin tarvitseva maalämpö. Öljykattilan ja ilma-vesilämpöpumpun yhdistelmä voikin olla moneen pientaloon sopivin vaihtoehto.

Öljykattilan rinnalle tulevan ilma-vesilämpöpumpun vaatima investointi on noin 8 000−12 000 euroa. Hybridijärjestelmässä energialasku kuitenkin leikkaantuu öljylämmitykseen verraten huomattavasti. Vuotuinen säästöpotentiaali on keskimäärin 40−60 %, eli kiinteistösi lämmittämiseen kuluva rahasumma saattaa pienentyä jopa yli puolella. Näin ollen voit saavuttaa jopa 1 000 euron vuosisäästöt.

Lisäksi saneerauskohteissa ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta saa huomattavan kotitalousvähennyksen verotuksessa. Esimerkiksi Jäspi Basic SPLIT ja Jäspi Basic MONO ovat saneerausrakentajan järjestelmiä, jotka sopivat öljykattilan yhteyteen.

Jäspi Basic MONO -paketti sisältää monoblock-ulkoyksikön, maatelineen sekä ohjausyksikön (Jäspi MCU).
Jäspi Basic MONO -paketti sisältää monoblock-ulkoyksikön, maatelineen sekä ohjausyksikön (Jäspi MCU).
Jäspi Basic SPLIT -paketti sisältää ulkoyksikön ja maatelineen, ohjausyksikön (Jäspi MCU) ja Splitbox-lämmönvaihtimen.
Jäspi Basic SPLIT -paketti sisältää ulkoyksikön ja maatelineen, ohjausyksikön (Jäspi MCU) ja Splitbox-lämmönvaihtimen.

Millainen ilma-vesilämpöpumppu?

Talot ovat erilaisia, joten ilma-vesilämpöpumppu mitoitetaan kiinteistökohtaisesti. Millaiseen käyttöön pumppu tulee, millainen talo on energiakulutukseltaan, millainen on lämmityksen huipputehotarve, mitkä ovat lämmönjaon meno- ja paluuveden maksimilämpötilat? LVI-asiantuntijoita kannattaa käyttää apuna asumismukavuuden maksimoimiseksi ja taloudellisesti järkevimmän ratkaisun löytämiseksi.

Teknisesti pumppuja on kahta perusratkaisua, joista kumpikin soveltuu öljylämmityksen rinnalle:

  • Split-laitteisto: kylmäkoneisto jaettu ulko- ja sisäyksikköön, joiden välillä kiertää kylmäaine.
  • Monoblock-laitteisto: kaikki tekniikka sijoitettu ulkoyksikköön. Yksikön ja varaajan välillä kiertää vesi.

Kytkentäteknisiä perusratkaisuja on myös kaksi. Toisella niistä käyttövesi lämmitetään aina öljykattilalla, kun taas toinen vaatii järjestelmään kiinnitettävän vedenlämmittimen, eli lämminvesivaraajan.

Info

Info

Helppo huoltaa, valvoa ja etäohjata

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo huoltaa, sillä huolloksi riittää pelkkä puhdistus.

Lisäksi kaikkien Jäspin ilma-vesilämpöpumppujen vakiovarusteisiin kuuluu MyUpway-etävalvonta, jonka avulla voit valvoa ja säätää ilma-vesilämppöpumppusi toimintaa etäältä. Mahdollisista toimintahäiriöistä hälyttävät sähköposti-ilmoitukset mahdollistavat nopeat toimenpiteet.

Haluatko lisätietoa? Jätä Kaukoralle yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kaukora Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton